7 Aralık Sabah Raporu

ABD Başkanı Trump, tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıdı. En sert tepki Türkiye'den geldi. Hükümet üyeleri kararı kınayarak, tanınmayacağını ifade etti. Vatandaşlar da çeşitli kentlerde sokaklara döküldü.


Eş zamanlı olarak ABD'den Ortadoğu'ya ilişkin iki farklı konuda da açıklamalar geldi. Trump, Yemen'deki ablukaya son vermesi için Suudi yetkililere çağrı yaptı. Pentagon, "Suriye'de 2 bin askerimiz 'müttefiklerimize' destek veriyor" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Trump'ın kararının arından İsrail, Kudüs surlarına iki ülkenin bayrağının yer aldığı bu görüntüyü yansıttı.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

ABD Başkanı Donald Trump, başta İslam dünyası olmak üzere AB ve birçok uluslararası kuruluşu hiçe sayarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Ortadoğu’da yeni şiddet dalgasının pimini çeken Donald Trump, dün Beyaz Saray’da saat 21.00 basın karşısına çıkarak kararını açıkladı. Konuşmasında ağırlıklı olarak İsrail tezlerine yer veren Trump, şehrin İslam kimliğini ise bir cümle ile geçiştirdi. ABD Başkanı Trump, tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıdı.

İsrail başbakanı gibi konuştu

Ankara'dan tepki

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı başkent Ankara'da da Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet üyelerince tepkiyle karşılandı. Art arda yapılan açıklamalar kapsamında alınan kararın kınandığı ve tanınmayacağı net bir şekilde vurgulandı.


İbrahim Kalın: Karar bizim için yok hükmündedir

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Trump'ın kararı yok hükmündedir

Vatandaşlar sokaklara döküldü

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Birçok ilde protestoların adresi ABD ve İsrail oldu. Tarih boyunca Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs için Türkiye'deki birçok şehirde insanlar, Kudüs'e sahip çıkmak için sokaklara döküldü.

Türkiye Kudüs için ayakta

ABD yine 'müttefik' dedi

Pentagon Sözcüsü Albay Manning "Savunma Bakanlığının Irak’ta yaklaşık 5 bin 200 askeri ve Suriye’de ise yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor. Bu kuvvetler DEAŞ ile mücadelede ortaklarımıza önemli bir destek verdi" açıklamasını yaptı.

ABD: Suriye'de 2 bin askerimiz 'müttefiklerimize' destek veriyor

Trump'tan Suudi Arabistan'a Yemen uyarısı

ABD Başkanı Trump, açıklamasının hemen ardından Yemen'deki ablukaya son vermesi için Suudi yetkililere çağrı yaptı. Trump, Suudi yetkililere, Yemen'de yardıma muhtaç kişilere gıda, yakıt, su ve tıbbi malzeme ulaştırılmasına izin vermeleri çağrısında bulundu.


Trump'tan Suudi Arabistan'a Yemen uyarısı

Trump açıkladı, Google değiştirdi

ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs açıklamasından Google'da yapılan aramalar dikkati çekiyor. Google'da 'Kudüs' ve 'İsrail'in başkenti' aramasını yapanlar karşılığında İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü görüyor.

  • Trump'ın açıklamasının ardından Google arama sonuçlarının değişmesi özellikle sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

Google, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' yaptı!

Beşiktaş tarih yazıyor

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, son maçında Leipzig'i, Negredo ve Talisca'nın golleriyle 2-1 mağlup ederek son 16 takım arasında kaldı. Bu sezon Devler Ligi'ndeki ilk maçına çıkan Tolga Zengin, müthiş performansıyla büyük takdir topladı.

  • Yaptığı kurtarışlarla Şampiyonlar Ligi tarihine geçen Tolga Zengin, bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci ünvanını kazandı.

Leipzig-Beşiktaş: 1-2