Ataşehir’de değişen bir şey yok

İçişleri Bakanlığı’nın geçici olarak görevden uzaklaştırdığı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine başkan seçilen CHP’li İlhami Yılmaz’ın da yolsuzluktan yargılandığı ortaya çıktı. Savcılık, ‘adrese teslim ihale’ vermekle suçlanan Yılmaz için 12 yıl hapis cezası istemişti.

Mustafa Sait Özkan Yeni Şafak
İlhami Yılmaz, Battal İlgezdi

Ataşehir Belediyesi’nde İlgezdi’nin yerine başkan seçilen CHP’li İlhami Yılmaz’ın ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan hakim karşısına çıktığı öğrenildi. 12 yıl hapis talebiyle yargılanan Yılmaz için FETÖ'ye yakın hakimlerin verdiği beraat kararı, İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bozuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden geçici olarak uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine seçilen CHP’li İlhami Yılmaz’ın da yolsuzluktan yargılandığı ortaya çıktı. 2012'de belediyenin açtığı park ekipmanı ihalesinin komisyon üyeleri hakkında, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ iddiasıyla Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı.

12 YIL HAPİS TALEBİ

Aralarında o dönem Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı olan İlhami Yılmaz’ın da bulunduğu 8 sanık, 5-12 yıl hapis cezası talebiyle yargılandı. Dosyanın diğer şüphelileri; Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnıs, Destek Hizmetleri Müdürü Birsen Özlevent, memur Murat Aşçı, orman mühendisi Saliha Dilek Aral, ziraat mühendisi Serap Karamahmutoğlu ve Doğa Park firmasının iki ortağı Erol Ayaz ile Birol Ayaz.

BERAAT EDEMEDİ

Başkanlığını Ahmet Ceylani Tuğrul’un yaptığı 5. Ceza Dairesi tarafından İlhami Yılmaz ve diğer şüphelilerle ilgili beraat kararı verildi. FETÖ’ye yakın hakimler aracılığıyla 2013’te beraat ettirilen İlhami Yılmaz hakkındaki skandal karar, İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bozuldu.

Ahmet Ceylani Tuğrul’un Ataşehir Belediyesi ile kirli ilişkileri olduğu da iddia edilmişti. Tuğrul’un fotoğrafçı olan yeğeni Ergun Nuhut için belediye sponsorluğunda iki sergi açıldığı ve kendisine yüklü miktarda ödeme yapıldığı öne sürülmüştü.

Adrese teslim ihale

Ataşehir Belediyesi, 8 Temmuz 2011 tarihinde ilçe sınırları içinde farklı parklarda kullanılmak üzere 30 kalemden oluşan park ekipman ihalesi açtı. İhalenin adı ise şu ifadeyle kayıtlara geçti: “Çocuk oyun grupları, kauçuk zemin kaplaması, açık alan spor aletleri, park, bahçe, satranç takımı ihalesi.” İhale için 3 firma teklif şartnamesi alırken, sadece bir firmanın teklifi geçerli sayıldı. 4 Ekim 2011 tarihinde sonucu açıklanan ihaleye göre yaklaşık maliyet 2 milyon 773 bin TL iken, ihaleyi Doğa Park şirketi 2 milyon 650 bin TL’ye kazandı. Ancak ihalede “Puzzle kalpli kauçuk zemin kaplama” şartının bulunması, ‘ihale adrese teslim yapıldı’ iddialarına neden oldu. Bunun nedeni ise “puzzle kalpli kauçuk zemin kaplama” işlemini sadece ihaleyi kazanan Doğa Park şirketinin lisanslı ürünü olması olarak gösterildi.

Ataşehir Belediye Başkan Vekilli belli oldu