Bir cemaat şeffaf değilse sıkıntılıdır

13. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Bilal Erdoğan bütün dernek, cemaat ve STK'ların açık olmasını beklediklerini söyleyerek “Eğer bir dernek, cemaat veya topluluk şeffaf değilse, topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır” dedi.

Fatih Özer Yeni Şafak
Önder İmam Hatipliler Derneği'nin düzenlediği 13. İmam Hatipler Kurultayı Kahramanmaraş'ta başladı. İslam ve medeniyet bilincinin yeniden inşasına değinilerek başlayan oturumlarda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası imam hatip camiası ekseninde bir kez daha masaya yatırıldı. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katıldı.

MEŞAKKATLİ GÜNLER SONA ERDİ

Kurultayın açılışında konuşan Bilal Erdoğan imam hatiplerin son beş yıldır en parlak dönemini yaşadığını söyledi. “2012'den itibaren 4+4+4'ün hayata geçmesiyle artık o karşı dalga diye niteleyebileceğimiz meşakkatli günler sona erdi” diyen Erdoğan “Bu yüzden yürüdüğümüz istikamet üzerinde bugün yorulmadan yürümeye devam etmemiz gerekiyor. Eğer bugün yürümezsek yarın tökezlemeye mahkum olacağız. İmkanların yolların açıldığı adeta bir nimet dönemine girildiğini tespit ettiğimiz beş yıl geçirdik. Öncelikle hepsi birbirinin kardeşi olan birbiriyle ortak noktaları kesişen ve faaliyet gösteren STK'larımızın birlikte ortak çalışmalar yürütmeye başladık” dedi.

ŞEFFAFLIK ÇOK ÖNEMLİ

Bilal Erdoğan, daha fazla öğrencinin imam hatip okullarını tercih etmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti: “Bütün STK'larımızın, topluluklarımızın ve cemaatlerimizin birlikte çalışmasını, birbirlerine kapalı değil açık olmasını önemli buluyorum. Şu konuda açık olmanın zamanı geldi, eğer bir dernek, cemaat veya topluluk şeffaf değilse, kapalı kutu işliyor ve kapısı başkalarına açık değilse topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır. Bu ne İslami ne ahlakidir, bunu artık bitirmek zorundayız. Bizim işleyişimizde ve sosyal hayatımızda artık buna son vermek zorundayız. Şeffaflık çok önemli, kapılarımızı diğer cemiyet ve derneklere, cemaatlere açık tutmalıyız. Toplumumuza hesap vermemiz çok önemli.”

Daha iyi olmaları için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen 13. İmam Hatip Kurultayı'na teşekkür mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, “Son 14 yılda atılan kararlı adımlar sonucunda, İmam Hatip Okullarımızın maruz kaldığı baskılar ve engellemeler ortadan kaldırılmış, haksızlıklara ve yanlış uygulamalara son verilmiştir. Bugün tüm eğitim kurumlarımızda olduğu gibi İmam Hatip okullarımızda da eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi, eksikliklerinin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kalite arttırılacak

Eğitim konusunda önemli bir boşluğu dolduran imam hatip okullarının akademik ve manevi kalitesinin artırılmasına yönelik istişarelerin yer alacağı kurultay 2 gün boyunca 6 oturum şeklinde yapılacak. İmam hatiplerde niteliği artırmaya yönelik çalışmalarla birlikte İmam Hatipliler Derneği ve mezun derneklerin çalışmalarını istikamet üzere devam ettirilmesi hedefine odaklanılacak olan kurultay bir sonuç bildirgesi ile sona erecek.