Çanakkale onurumuzdur

Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi ve Kireçtepe Jandarma Şehitliği’nde anma törenleri düzenlendi. Şehitlik anıtına, askerler tarafından sunulan ve katılımcı 18 ülke adına hazırlanan çelenklerin yanısıra Suriye Ulusal Koalisyonu çelengi de bırakıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Şehitler Abidesi'nde yapılan törende, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan ve Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee ile davetliler yerlerini aldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Bakan Ünal ve Fransa Büyükelçisi Charles Fries anıta ayyıldız motifli çelenk sundu. Kireçtepe Jandarma Şehitliği'nde ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla bir program düzenlendi.

İHANET EDENLER KAYBEDER

Kara harekatına çıkan İngiliz kuvvetlerini durdurarak destan yazan şehit jandarmaların mezarlarının bulunduğu Kireçtepe Jandarma Şehitliği'nde bir program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala eşi benzeri görülmemiş bir destan yazıldığını vurgulayarak, “Şimdi soruyorum, 7 düvel bir araya gelmiş ve bu kapılardan dönmüşken, o 7 düvelin şimdi maşası olarak ülkemize saldıranlar, ne elde edeceklerini sanıyorlar. Biz biliyoruz ki, şehitlerimizin hatırasına ihanet edenler olacaktır ama hiçbir zaman kazanamayacaklardır.” diye ekledi.

ERDEMLİ İNSANLARIN SAVAŞI

Türkiye Cumhuriyeti adına Şehitler Abidesi'nde bir konuşma yapan Bakan Mahir Ünal ise, Çanakkale'nin, onurlu insanların, savaşı olduğunu dile getirerek, “Çanakkale, bir erdem ve mücadelenin, düşman olarak gördüğü karşı tarafla savaşmak esnasında bile erdemini ve onurunu kaybetmeyen kahraman insanların mücadele ettiği bir savaştır” dedi. Ünal, yaşanan her çarpışmanın, kazananı da kaybedeni de ağır yıkımlara uğrattığını ifade ederek, etkileri çok büyük olan bu savaşın, kayıplarının daha çok olduğuna dikkati çekti. SOLOTÜRK'ün, Çanakkale Boğazı semalarındaki gösterisi ise yerli ve yabancı izleyicilerden büyük ilgi gördü.