YKS'de büyük başarı: İlk binde 103 imam hatipli

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), imam hatip lisesi öğrencilerinin başarıları dikkat çekti. Üniversiteye giriş sınavı sonucuna göre, ilk yüze 17, ilk binde ise değişik puan türlerinde 103 imam hatip lisesi öğrencisi girdi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Selim Gül Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye ikincisi, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Akif Aydın ise Sözel Türkiye üçüncüsü oldu.

Arşiv

Orta kısımlarının yeniden açılmasından sonra lisede de program çeşitliliğine gidilen Anadolu imam hatip liselerinden başarılar art arda geliyor. Liselere giriş sınavında 24 öğrencinin tüm soruları doğru yaparak 500 tam puan almasının ardından aynı başarı üniversiteye giriş sınavlarında da devam etti.

17 kişi ilk yüzde

Türkiye genelindeki imam hatip liselerindeki öğrencilerden 103 kişi, üniversite sınavında çeşitli alanlarda aldıkları derecelerle ilk bine girdi. Bunlar arasından 17’si ise ilk yüz arasında yer aldı. İKİNCİ KARTAL'DAN ÜÇÜNCÜ BEYOĞLU'NDAN Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Selim Gül Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye ikincisi, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Akif Aydın ise Sözel Türkiye üçüncüsü oldu.

İlk binde 103 öğrenci

Anadolu İmam Hatip Liselerinden çok sayıda başarılı öğrenci ise 2019 YSK'de TYT ve AYT alanında ilk bin, beş bin, on bin ve yirmi binde yer aldı.

Hedef 2020

GÜNDEM
Kartal AİHL'de gelenek bozulmadı: Türkiye dereceleri art arda geldi