Karkamış’ı boşaltın

Gaziantep'in sınırdaki Karkamış ilçesiyle Kilis kent merkezi, dün gün boyu sınırötesinden atılan roket ve havanlarla sarsıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Suriye'de Halep'e bağlı Cerablus ilçesinin kontrolünü sağlamak için IŞİD ile ÖSO mensupları arasında çatışmalar devam ettiği sırada dün gün boyunca Karkamış'a 9 havan mermisi düştü. Mermiler bir camiye ait lojmanın bahçesine isabet etti. Mehmetçik, saldırıya sınırdaki obüslerle anında karşılık vererek 4 IŞİD hedefine 40 topçu atışı yaptı. Akşama doğru Cerablus'tan atılan havan mermileri belediyenin bahçesine düştü. İlçede büyük paniğe neden olan saldırı sonrası polis, vatandaşlardan 'can güvenliği için ilçeyi boşaltmalarını' istedi. Uyarı üzerine gece saatlerine kadar evlerin büyük bir bölümü boşaltıldı. Saldırıların geldiği IŞİD mevzileri, gece boyunca sınır birlikleri tarafından topçu ateşiyle vuruldu. Bu arada Karkamış'ta görev yapan kamu personeline 2 gün izin verildi.

Kilis'e roket geldi



Sınırötesinde çatışmaların devam ettiği bir diğer yer olan Azez'den ise öğle saatlerinde Kilis'e roket atıldı. Birkaç dakika arayla kent merkezindeki boş araziye düşen roket mermileri can ya da mal kaybı yaşatmadı. Olay yeri inceleme ekipleri, düşen füzeden parçalar topladı. Bu saldırının ardından da
hedefteki IŞİD mevzileri topçu atışlarıyla vuruldu.