Vandallar

Şırnak’ta PKK’lı teröristler, 15 gün boyunca karargâh olarak kullandığı D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini kullanılamaz hale getirdi. Tüm tıbbı malzemeleri tahrip eden PKK’lılar, kaçarken hastaneyi ateşe verdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Şırnak'ta köşeye sıkışan teröristler, sağlık ve kamu binalarına zarar vermeye başladı. Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'nde D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini karargah olarak kullanan PKK'lı teröristler, hastanede büyük hasara neden oldu. Bölge halkının nitelikli sağlık hizmeti alması için birkaç yıl önce kurulan sağlık kompleksine yerleşen teröristler, binaların duvarlarına delikler açıp buradan asker ve polislere ateş açtı.

HASTANE KULLANILAMAZ HALDE

Yaklaşık 15 gün süren yoğun çatışmaların ardından bölgeyi terk eden teröristlerin, binaları ateşe verdikleri görüldü. Hastane içerisindeki tüm sağlık malzemeleri kullanılamaz hale gelirken, teröristlerin çevrede saklandıkları evleri de yaktıkları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri tarafından kontrolü sağlanan bölgedeki kamu binalarına bayraklar yeniden asıldı.

KAMU BİNALARI HEDEFTE

Güvenlik kaynakları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binası ve lojmanları ile öğretmenevinin de teröristler tarafından aynı şekilde tahrip edildiğini belirtti. Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü bölgelerden dumanlar yükselirken, kamu binalarının giriş bölümlerine yerleştirilen el yapımı patlayıcılar ise uzman ekipler tarafından etkisiz hale getiriliyor.

Nusaybin'de ABD üniforması



Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yapılan aramalarda toprak altına saklanmış silah ve tıbbi malzemenin yanı sıra ABD askeri üniforması bulundu. Teröristlerce ilçedeki camilere büyük zarar verildiği belirlendi.

TOPRAK ALTINDA ÇIKTI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara devam ediliyor. Arama tarama faaliyetleri sırasında toprak altına saklanmış silahlara ve tıbbi malzemelere rastlanırken, ayrıca bir ABD askeri üniforması bulundu.

Bombalı tuzak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesisonucu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Hız kesmiyor

Şırnak'ta yüzde 65'i tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri çemberigiderek daraltıyor. Güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilde teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlem alıyor. Bu arada Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda,12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.