Yol TV'den provokasyon: Erdoğan'ın sözlerini çarpıttı

Muhalif medya yeni bir provokasyona imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt açıklamasına cevap olarak kurduğu "Abartılacak bir sorun yok ki" ifadesini, kira fiyatlarındaki artış için söylenmiş gibi servis etti. Yalanın yayılmasının ardından bazı hesaplar tweeti kaldırdı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yol TV'nin bir süre sonra sildiği tweeti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yirmi yıldır yurt sorununu çözemediler. Bir yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım" sözlerine cevap veren Erdoğan, şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki bir sene içinde Türkiye'de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiç bir dönemde atılmış değil.

YALAN TWEETİ KALDIRDILAR

Bu sözler, Yol TV tarafından çarpıtıldı. Yol TV, Kılıçdaroğlu'na cevap olarak söylenenleri "Erdoğan, fahiş kira artışına gösterilen tepkileri abartılı buldu: Abartılacak bir sorun yok ki ne abartıyorsun"diyerek servis etti.

Birçok muhalif medya kuruluşu da bu yalanı paylaştı. Yol TV, yalanın yayılmasından sonra bu paylaşımını kaldırdı.

YOL TV'nin 'aşağı bak' montajını Alman DW deşifre etti
Boğaziçi eylemlerinde iç içe hareket eden öğrencileri, polisin Kovid-19 salgını nedeniyle uyarmasını, YOL TV, 'Polis, öğrencilere aşağı bak dedi' şeklinde paylaşmıştı. Daha sonra sosyal medya kampanyasına dönüşen bu ifadenin YOL TV tarafından montajlanarak servis edildiği ortaya çıktı. Alman DW Türkçe'nin olay anına dair yayımladığı videoda, polisin salgın tedbirlerini göz önünde bulundurarak “Ayrılarak gidin, aşağıdan gidin' dediği görülüyor.




Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt konusunda bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları ​yaptık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptıklarının altını çizerek, 'Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle bir şey söz konusu değildi.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun bu konudaki eleştirilerine de tepki gösteren Erdoğan, 'Tabi bay Kemal'e kalırsa ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı dikili bir ağacı yok ama yalan mı aman yarabbim. Onlar devamlı karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Ne yaparsa yapsın kervan yürüyor.' diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 'Bizim üniversite öğrencilerine yönelik attığımız adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs biz geldiğimizde 45 liracıktı. 650 liraya çıktı nereden nereye geldi. Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücrette bir ücret alıyorlar bu noktaya geldi. Fakat bunlar bunu görmek istemiyorlar görmeyeceklerde. Harçlarla ilgili uzun yılların sorunuydu. Bu harçları kim kaldırdı, biz kaldırdık. Sizin döneminizin sorunu olan harçları biz unutmadık. Bunlar CHP döneminden gelen sorunlardı bunları biz kaldırdık.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Bu zulmün önüne geçeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyat artışlarıyla ilgili olarak 'Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Zincir marketler başta olmak üzere denetimleri ciddi şekilde sürdürerek buralardaki fiyat farklılıklarını ortadan kaldıracağız.