7 ayda 55 kilo verdi

İzmir'de fazla kiloları yüzünden sağlık sorunları yaşayan 25 yaşındaki Sinem Alişer, özel bir hastanede geçirdiği tüp mide ameliyatının ardından 7 ayda 55 kilo verdi.

Haber Merkezi IHA
Genç yaşına rağmen fazla kiloları yüzünden hareketleri kısıtlanan ve sosyal yaşamda sıkıntılar çeken Sinem Alişer, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla 7 ayda 55 kilo verdi.
Geçmişte kiloları yüzünden istediği kıyafetleri alamadığını, hareketlerinin kısıtlı olduğunu ve sosyal yaşamda büyük sorunlar yaşadığını söyleyen Sinem Alişer, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Aksu'nun gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatının ardından adeta yeniden doğduğunu söyledi.

Kendisini görenlerin tanımakta dahi zorlandığını söyleyen Alişer, “Kilo vermeye devam ediyorum. Yıl sonuna kadar 25 kilo daha vererek 60 kiloya düşmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

“KOLTUĞA SIĞAMIYORDUM"

Geçmişte uçağın koltuğuna otururken bile çekindiğini anlatan Sinem Alişer, “Kemeri bağlayabilecek miyim diye endişe yaşıyordum. 3 kat merdiven çıktığımda nefes nefese kalıyordum. Bir oturuşta 2 gevrek ve boyoz yiyordum. Şimdi bir gevreği gün sonuna kadar bitiremiyorum. Artık çok daha aktifim. İstediğim kıyafetleri alabiliyorum. İnsanların bana olan yaklaşımı bile değişti. Yalnız bu ameliyatı olmak isteyenler uzman bir hekim tercihi yapsınlar" diye konuştu.

AKSU: “TÜRKİYE'DE 2 MİLYON OBEZ VAR"
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Ersin Aksu da Türkiye'de yaklaşık 2 milyon obez olduğunu ve bu rakamın yalnızca 20 bin kadarının operasyon geçirdiğini ifade etti. Aksu, “Obezitede tüp mide, mide küçültme ve bağırsak kısaltma gibi ameliyatları uyguluyoruz. Sinem Alişer'in geçirdiği ameliyatların ardından midesinin yüzde 80'ini başarılı bir ameliyatla aldık. Laparoskopi yöntemiyle gerçekleştirilen operasyonun ardından Sinem bir hafta boyunca sıvı gıdalarla beslendi. Daha sonra normal beslenme düzenine döndü. Ameliyatın ardından asitli içecekler ve yemeğin önünden sıvı tüketimini önermiyoruz. Bu ameliyatın 16 - 65 yaş aralığındaki insanlar için yapılması uygundur" dedi.
Dr. Aksu, obezite ameliyatları olmak isteyenlerin mutlaka uzman hekim ve hastane tercihi yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.