"Yaşayan Mirasımız Selçuklu" sergisi

İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda organize edilen "Yaşayan Mirasımız Selçuklu" sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı.

Aa Yeni Şafak
Yaşayan Mirasımız Selçuklu sergisi
Geleneksel Türk sanatlarını tanıtmak, bu sanatlara olan ilgiyi canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla daha önce Bahariye Mevlevihanesi ve Konya'da Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında açılan sergi, 3. kez sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide, hüsn-i hat, tezhip, ciltçilik, kat'ı, minyatür, ebru, ahşap oymacılığı, kalemişi ve mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış 19 sanatçının, Selçuklu dönemine ait eserleri yeniden yorumlayarak ürettiği 38 eser yer alıyor.

TBMM Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız açılıştaki konuşmasında, geleneksel eserleri yaşatmak için önemli faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Serginin kendileri için öneminin büyük olduğunu dile getiren Yıldız, tarihi değerleri yaşatmanın kendilerinin en büyük hedefleri olduğunu ifade etti.

Yıldız, daha önce Bahariye Mevlevihanesi'nde açılan sergiyi de gezdiğini ve çok etkilendiğini anlatarak, "Daha sonra serginin burada açılmasını istedik. İnşallah çok sayıda sanatsever bu sergiyi gezecek. Çok beğendiğim bir sergi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müzemize de çok farklı bir hava kattı" diye konuştu.

Sergi, 17 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.