Apple Microsoft’u yarı yolda bıraktı

ABD’li teknoloji devi Apple, Microsoft’tan vaz geçerek varsayılan arama motoru tercihini değiştirmeye karar verdi. Google ile yaptığı 3 milyar dolarlık anlaşmanın neticesinde Google’a yönelen Apple yarından itibaren arama sonuçlarını Google üzerinden gösterecek.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Apple, Google ile yaptığı 3 milyar dolarlık anlaşma neticesinde varsayılan arama motorunu Google olarak belirledi

Dünyanın öncü teknoloji devi Samsung’un ardından Apple’da arama motoru seçeneklerinden değişikliğe gitti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre iOS üzerinden yapılan aramalar Google üzerinden gerçekleşecek.

İOS haricinde Mac üzerinden yapılan aramaları da Google’a taşıyan ABD’li teknoloji devi Apple, Microsoft’tan vazgeçerek Google yönelme kararı aldı. Apple’ın Google ile yaptı 3 milyar dolarlık bir anlaşmanın neticesi ise bu değişikliğin en büyük nedenleri arasında gösterildi.

Söz konusu değişiklik için Microsoft kanadından da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Siri’nin görsel aramalarının hala Bing’i üzerinden yapıldığı ifade edildi. buda Apple’ın Microsoft ile hala bağlarını koparmadığı anlamına geliyor.

Şimdilik iOS ve MacOS işletim sistemlerinde Bing hala kullanılabiliyor. Lakin yarından itibaren varsayılan arama motoru Google olarak atanacak.