CRM'de SFS ağırlığı

1992 yılında kurulan SFS (Stratejik Fonksiyonel Sistemler), CRM yani Müşteri İlişkileri Yönetimi alanında ürettiği yazılımlarla adından söz ettiriyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv
Bugüne kadar 100'den fazla büyük kurum ve kuruluş ile yüzlerce KOBİ'ye hizmet veren SFS, CRM uygulamalarıyla müşterilerine bugünün hızla değişen iş ortamında rekabette teknolojiyi kullanarak öne geçme fırsatı sağlıyor.

Uluslararası işbirliği

Başta sigortacılık ve finans sektörü olmak üzere tüm sektörlerde kurumsal pazara hitap eden SFS, yeni ekonomi çözümleri olarak, merkezi arka ofis e-iş sistemleri, B2B, B2C, S2S elektronik ticaret sistemleri ile bütünlük sağlıyor. Stratejik uygulama alanları olarak, SFS Grubu, Microsoft ve Oracle firmalarının uluslararası çözüm ortağı. Deloitte&Touche, Arthur Andersen gibi uluslararası danışmanlık firmaları ile ortak projeler yürüten SFS, yazılım geliştirme ve hizmet süreçlerinde uluslararası standartları ve metodolojileri kullanıyor.

Kalite standardı

SFS Grubu'nin, ürettiği yazılımlar IEEE, ISO 9001 ve ESI-SPICE standartlarına uygun geliştiriliyor. SFS Grubu içinde, SFS, SFS-MAN, SFS-DEV, SFS Uluslararası'ndan oluşan dört şirket bulunuyor. Şirketin müşterileri arasında 2000 yılı itibariyle 3 Holding 16 sigorta şirketi, 22 banka, 58 Büyük Sınai ve Ticari Kurum, yüzlerce sigorta acentesi ve bir bakanlık bulunuyor.
www.sfs.com.tr