Türkiye Rusya maçı özeti izle - Milli takım geniş maç özeti

Türkiye Rusya maçı özeti izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Bu akşam Antalya Stadı'nda Türkiye ile Rusya hazırlık maçında karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle tamamlandı. Maçtan en son gelişmeleri, önemli anları ve geniş maç özetini haberimizde sizlere paylaşıyoruz. İşte Türkiye Rusya maçı özeti ve tüm detaylar.

Haber Merkezi IHA
Türkiye Rusya maçı özetini izlemek için buraya bakabilirsiniz. A Milli Futbol Takımı bu akşam Rusya ile özel maça çıktı. Antalya Stadı'nda oynanan maçın geniş özetini sizlerle paylaşıyoruz. Karşılaşmada ilk yarı 0-0'lık skor ile tamamlandı. İkinci yarıda ise 80. dakika golsüz geçti. Türkiye Rusya maçının bitiminde özet görüntüleri buradan görebilirsiniz. İşte karşılaşmadan son gelişmeler.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Rusya ile 0-0 berabere kaldı.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)

A Milli Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi Rusya ile hazırlık maçında karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

6. dakikada Zhirkov'un sol kanattan ceza sahası için kestiği tehlikeli ortayı kaleci Volkan çıkardı, dönen topu defans uzaklaştırdı.
18. dakikada Emre Mor'un orta sahadan aldığı topla çalımlarla ceza sahası içine girer girmez yerden kestiği ortaya son anda defans araya girerek kornere çıkardı.
22. dakikada sol kanattan Volkan Şen'in ceza sahasına kestiği ortayı Ozan tufan müsait durumda kafayla kaleciye nişanladı.
25. dakikada Cenk Tosun'a ceza sahası dışında yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu'nun frikiği az farkla üstten auta çıktı.
38. dakikada hızlı gelişen Rusya atağında Zhirkov'un ara pası ile sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Smolov, ceza sahasına girer girmez çektiği yerden şutunu kaleci çıkardı.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da istekli başladı. İlk 10 dakikada Rusya, kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışırken, milliler defans arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı.

60. dakikadan itibaren ay-yıldızlılar, topa daha çok sahip olan taraf olurken, Rusya geliştirdiği kontra ataklarla gol fırsatları aradı. Yapılan oyuncu değişikliklerinin ardından yarı sahada daha baskılı bir oyun kuran milliler, pozisyon üretimini artırırken, son vuruşlarda etkili olamadı.

46. dakikada sol kanattan Zhirkov'un ortasında ön direkte topla buluşan Samedov'un vuruşunda, meşin yuvarlak defansın müdahalesiyle kornere gitti.

58. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Zhirkov'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

64. dakikada Yunus Mallı'nın ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunda, top yandan auta gitti.

66. dakikada ani gelişen Rusya atağında, Erokhin'in ceza sahası dışından vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan da kaldı.

69. dakikada Enes Ünal'ın ceza sahası dışında düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta, Emre Mor topun başına geçti. Emre'nin arka direğe ortasında Mehmet Topal kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak, ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

72. dakikada Samedov'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında, arka direkte topla buluşan Ozdoev'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

74. dakikada Emre Mor'un ceza sahası dışından şutunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

77. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Emre Mor'un vuruşunda, kaleci Akinfeev'in müdahalesiyle meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

Karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi.

Stat: Antalya
Hakemler: Damir Skomina xx, Jure Praprotnik xx, Robert Vukan xx
Türkiye: Volkan Babacan xx, Şener Özbayraklı xx, Serdar Aziz xx, Çağlar Söyüncü xx, İsmail Köybaşı xx, Mehmet Topal xx, Ozan Tufan x, Volkan Şen xx, Hakan Çalhanoğlu xx, Emre Mor xx, Cenk Tosun x
Yedekler: Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Nuri Şahin, Okay Yokuşlu, Olcay Şahan, Salih Uçan, Gökhan Töre , Hasan Ali Kaldırım, Ahmet Yılmaz Çalık, İrfan Can Kahveci, Enes Ünal, Yunus Mallı, Kaan Ayhan, Ahmet Oğuz, Cengiz Ünder
Teknik Direktör: Fatih Terim
Rusya: Akinfeev xx, Kudrjasov xx, Novoseltsev xx, Berezutski xx, Zhirkov xx, Ozdoev xx, Tarasov xx, Samedov xx, Miranchuk xx, Shatov xx, Smolov xx
Yedekler: Dzhanaev, Kricyuk, Petrov, Semenov, Neustadter, Shishkin, Poloz, Gazinsky, Zobnin, Kutepov, Kanunnikov, Erokhin
Teknik Direktör: Stanislav Cherchesov
Sarı Kart: Zhirkov (Rusya)



MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın Rusya ile oynadığı hazırlık maçında, Avrupa Şampiyonasında 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti kadrosunun ilk 11'inden 5 farklı ismi sahaya sürdü.

Milliler, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi, organizasyonun finallerine ev sahipliği yapacak Rusya ile 18 yıl aradan sonra tekrar karşılaştı.

Türk taraftarların tamamen doldurduğu stadın hoparlöründen karşılaşma öncesinde mehter marşı ve "Benim Memleketim" şarkısı çalındı. Tribünlere dağıtılan 32 bin 500 Türk bayrağını aynı anda sallayan taraftarlar, "Türkiye" ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.


Takımların sahaya çıkmasının ardından yapılan koreografide kırmızıya boyalı Türkiye haritası üzerinde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazılı dev pankart açıldı. 15 Temmuz Darbe Girişim sırasında şehit olanların isimleri stattaki dev ekranlarda ve saha kenarlarındaki reklam panolarında yer alırken, şehitlerin fotoğraflarına da reklam panolarında yer verildiği görüldü.

Öte yandan karşılaşmayı, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi. Maçı, Antalya'da ikamet eden bir grup Rusya vatandaşı da misafir tribününde izledi.

- Milli takımda beş değişiklik

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) gruptan çıkamayarak erken veda eden Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı maç öncesinde Rusya karşısında kadroda revizyona gitti.

Terim, Çek Cumhuriyeti ile yapılan maçın 11'inde yer alan isimlerden Arda Turan'ın yerine Hakan Çalhanoğlu, Selçuk İnan'ın yerine Çağlar Söyüncü, Hakan Balta'nın yerine Serdar Aziz, Gökhan Gönül'ün yerine Şener Özbayraklı ve Burak Yılmaz'ın yerine Cenk Tosun'u sahaya sürdü.



- Antalya'da 5. milli maç

Türkiye-Rusya hazırlık müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya'daki 5. maçı olacak.

Maçın yapılacağı Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart 2016'da İsveç'i, 29 Mayıs 2016'da da Karadağ'ı ağırlayan Türk Milli Takımı, 26 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 540 maçtan 230'unu Türkiye sınırları içinde oynadı. Antalya kenti de 230 maçtan 4'üne ev sahipliği yaptı. Milliler, Antalya'da oynadığı maçların son ikisini kazandı, ilk ikisini kaybetti.

- Maçın gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce aldığı kararla, karşılaşmanın tüm gelirlerinin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Dayanışma Fonu'na bağışlanmasının kararlaştırdı.

Türkiye-Rusya karşılaşması hasılatının yanı sıra 5 milyon liralık ek bir yardımın da fona aktarılacağı bildirildi.

Türkiye Rusya maçı özeti izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Bu akşam Antalya Stadı'nda Türkiye ile Rusya hazırlık maçında karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle tamamlandı. Maçtan en son gelişmeleri, önemli anları ve geniş maç özetini haberimizde sizlere paylaşıyoruz. İşte Türkiye Rusya maçı özeti ve tüm detaylar.