|

Örgüt kılık değiştiriyor

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ ile mücadele kapsamında aldığı tedbirleri ve dış temsilcilikler tarafından yapılan girişimleri içeren bir raporu 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:26 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün devasa bir ağ üzerinden faaliyet gösterdiği ortaya konulan raporda, örgütün 160'a yakın ülkede faaliyet gösterdiği, 800'e yakın okul ve üniversitesi, 100'e yakın öğrenci yurdu, binden fazla STK-vakıf-derneği, 200'den fazla yazılı ve görsel medyası, 500'den fazla da şirketi bulunduğu kaydedildi. Raporda, 15 Temmuz sonrası FETÖ'nün taktik değiştirdiğine vurgu yapılarak FETÖ unsurlarının Türkiye'nin ve ilgili ülke makamlarının takibinden kurtulmak için yer değiştirdiği, okul ve derneklerin bir kısmının ismini değiştirdiği, bir kısmını ise kapattığı belirtildi. 28 sayfalık raporda şu ifadeler dikkat çekti:



SAYI ONBİNLERİ BULUYOR


“Küresel ağ içerisinde sadece örgütte yönetici konumunda bulunan şahıslar dikkate alındığında sayıları 3 bini geçmektedir. FETÖ okullarındaki öğretmenler ve aileleri, FETÖ iltisaklı diğer oluşumlarda görev alanlar, aileleri, FETÖ okullarından mezun olmuş öğrenciler hesaba katıldığında yurtdışında FETÖ'yle iltisaklı olup sayıları on binlerle ifade edilebilir. 15 Temmuz sonrası FETÖ, elindeki tüm PR imkanlarını kullanarak Batı kamuoylarında bir yandan Türkiye'yi karalamaya, diğer taraftan kendisini, radikal İslam'a ve otoriterleşmeye karşı çıkan ve Batı'yla birlikte çalışmaya, hazır barışçıl bir hareket olarak pazarlamaya yönelttiği görülmektedir. (...) Ayrıca, FETÖ'nün yabancı ülkelerde yaşama alanını muhafaza edebilmek amacıyla rüşvet, iltimas ve usûlsüzlüklere de başvurduğu gözleniyor. Örgütün Afrika ve Orta Asya'da yaygın ağlar kurmuş olduğu bazı ülkelerde gücünü konsolide etmeye devam ettiği de söylenebilir.”


#Dışişleri Bakanlığı
#FETÖ
7 yıl önce