|

AÖF Güz dönemi ara sınav sonuçları tıkla öğren - AÖF sonuç sayfası

AÖF 26-27 Kasım tarihlerinde yapılan Güz dönemi ara sınav sonuçları bugün açıklandı. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ile öğrencilerin sınav sonuçlarına erişebileceği bildirildi. AÖF sonuçlarını öğrenmek için haberimizdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yeni Şafak
19:56 - 7/12/2016 Çarşamba
Diğer

AÖF 26-27 Kasım Güz dönemi ara sınav sonuçları açıklandı. Yaklaşık 1 milyon Açıköğretim üniverstesi öğrencisinin merakla beklediği güz dönemi ara sınav sonuçları belli oldu. AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-kampüs sistemine giriş yaparak sonuçları görüntüleyebilirler.



öğrenmek için tıkla



Sınav Tarihleri



SINAV SİSTEMİ DEĞİŞTİ


YÜksek Öğretim Kurumu'nun yenilediği sistemle artık 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Bu sistem ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kullanılıyor. Aynı sistem artık Açıköğretim'de okuyan öğrenciler için de uygulanacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN konuyla ilgili olarak; YÖK'ün AÖF'te belirli bir standart uygulamak istediğini söyledi. Naci Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistemin usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını belirtti. Buna göre, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor.



Tek soruyu yanlış yapan öğrencinin 0.25 puan doğru hanesinden eksilecek.



DERSLERDE HANGİ İÇERİKLER OLACAK?


Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze dersleri Güz Dönemi yurt çapında 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü bitecek.



AÖF 2016 – 2017 Öğretim Yılı Sonbahar Dönemi'nde yüzyüze öğretimi yapılacakdersler şöyle:



Genel Muhasebe I


Osmanlı Türkçesine Giriş I


Mikro İktisat


İstatistik I



Matematik I


İktisada Giriş IMaliyet Muhasebesi


Finansal Yönetim I


İngilizce I


Arapça I


Arapça III



0.25 DOĞRU GİDECEK


Bu sistem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Tek soruyu yanlış yapan öğrenci 0.25 puan doğru hanesinden düşecek.



Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.



Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.



Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.



Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilirler. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.



ANADOLUM eKampüs Sistemi


ANADOLUM eKampüs Sistemi, genel olarak Açık ve Uzaktan öğrenme hizmetini bütün bir paket halinde sunan ve modüler bir yapıya sahip olan sistematik bir tasarımdır. Bu tasarıma modüller eklenebileceği gibi ön görülen modüllerden çıkarma işlemi de yapılabilir. Normal şartlarda kurumsal olarak uzaktan eğitim hizmeti veren kurumların zamanla sistemine entegre ettiği bu yapıların bütünsel bir düzene sahip olamaması Anadolum Projesi için gerekçe olmuştur. Modüller bağımsız çalışabileceği gibi örüntülerle birbiri ile bağlı olacağı projenin temel amacıdır.



Anadolum e-Kampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak, etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir.



e-Kampüs Sistemi, aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır:



 Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS)



 Öğrenen Analitiklerinin Takibi



 Canlı Ders (e-seminer) Platformu



 Mobil uygulama



Anadolu Üniversitesi Ders Çalışma Platformu ANADOLUM eKampüs Sistemi'ne http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.



AÖF sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. AÖF güz dönemi ara sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili bilgileri haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen AÖF sınavlarının ardından sonuçlar bekleniyor. İşte ayrıntılı açıklamalar.




AÖF sınavları başarıyla tamamlandı


Hafta sonu yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi ara sınavlarının sorunsuz olarak tamamlandığı bildirildi. Cumartesi ve pazar günleri olmak üzere 2 gün boyunca, 4 oturumda gerçekleşecek olan sınavlara, 5 bin 239 tanesi cezaevinde tutuklu ve hükümlü, 4 bin 808'ü de engelli olmak üzere 1 milyon 371 bin 948 öğrenci katılmıştı. Türkiye genelinde 124 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda, 511 bin 991 kişi görev alırken, 202 bin 441 salon kullanılmıştı.



Sınavların ardından İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, hafta sonu yapılan sınavların başarıyla tamamlandığını söyledi. Yurt genelinde sınavlara yaklaşık 1,5 milyona yakın öğrencinin katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, “4 oturumda gerçekleştirilen sınavlarda yaklaşık 4 milyona yakın cevap kağıdı kullanıldı. 500 binin üzerinde görevli sınavlarımızda görev aldı. Sınavlarımızı huzur içerisinde, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tüm Türkiye düzeyinde tamamladık. Sınav cevap kağıtları da üniversitemize dönmeye başladı. Ben öğrencilerimize geçmiş olsun diyorum. Sınavlarımızda görev alan personellerimize de teşekkür ediyorum" dedi.




“Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de merkezi sınav yapan önemli kurumlardan bir tanesi"


Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de merkezi sınav yapan önemli kurumlardan bir tanesi" diyerek, şu ifadeleri kullandı:



“Biz yıl içerisinde Açıköğretim sınavlarını yapıyoruz ama bunun yanında birçok kamu ve özel kuruma da birçok sınavlar gerçekleştiriyoruz. Bu sınavları yaparken başta üniversitemizin akademik ve idari personeli olmak üzere yurt genelinde yüz binlerce personelin emeğinden yararlanıyoruz. Bu noktada tüm üniversitelerimize ve rektörlerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tüm üniversitelerimizde çalışan akademik ve idari personel bu sınavlarımızda görev alıyor. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı personelleri, özellikle öğretmenlerimiz çok ciddi katkı sağlıyorlar. Nitekim bu sınavda da 500 binin üzerinde kamu görevlisi görev yaptı. Dolayısıyla bu sınavın başarısı, sadece Anadolu Üniversitesi'nin değil, hepimizin başarısıdır. Bu sınavı da başarıyla atlattık. İnşallah ocak ayı içerisinde final sınavını gerçekleştireceğiz. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm personelimize de gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum."


#AÖF
#Açıköğretim
#AÖF sınav sonuçları
#Güz dönemi ara sınavı sonuçları
#26-27 Kasım 2016
7 yıl önce