|

AÖF sınav sonuçları açıklandı! 2016 AÖF sonucu tıkla öğren

AÖF sınav sonuçları açıklandı! 2016 Andolu Üniversitesi Açıköğretim , İktisat ve İşletme Fakülteleri güz dönemi vize sınav sonuçları ww.anadolu.edu.tr adresinden yayımlandı. Yeni uygulamaların yer aldığı 1,5 milyon kişinin girdiği AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İşte AÖF öğrenci giriş ekranı...

Yeni Şafak
15:50 - 7/12/2016 Çarşamba
Diğer

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesinin resmi web adresiz üzerinden açıklayabilirsiniz. İşte AÖF öğrenci girişi ve sınav sonucu sorgulama...



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri

2016-2017 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları

açıklandı. Sonuçları görmek için Anadolu Üniversitesinin resmi web adresindeki

"Sınav Sonuçları"

butonuna tıklayınız.



Milyonlarca öğrenci tarafından sonucu merakla beklenen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Güz Dönemi ara sınav sonuçları açıklandı. 26-27 Kasım tarihlerinde yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi ara sınavlarının sonuçları açıklandı. Yeni sınav sistemine göre ilk kez sınava giren öğrencilerin merakla beklediği sonuçlara, AÖF'ün resmi sitesinde kimlik bilgileri ile sınav sonuçlarını sorgulayabilecek.





AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.



Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) Kitapçık türü kullanılabilmektedir.



1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)


2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)


3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)


4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)



YÜZYÜZE DERSLERDE HANGİ İÇERİKLER VAR VE NE ZAMAN BİTİYOR?


Anadolu Üniversitesi'nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi tüm yurtta 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.



2016 – 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak 11 ders şunlardır:



Matematik I


Genel Muhasebe I


İktisada Giriş I


Osmanlı Türkçesine Giriş I


Mikro İktisat


İstatistik I


Maliyet Muhasebesi


Finansal Yönetim I


İngilizce I


Arapça I


Arapça III



AÖF SINAV TARİHLERİ


Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016



Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017



Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017



Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017



2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017



AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI


Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.



AÖF MAZERET SINAVI


Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.



AÖF sınavları başarıyla tamamlandı


Hafta sonu yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi ara sınavlarının sorunsuz olarak tamamlandığı bildirildi. Cumartesi ve pazar günleri olmak üzere 2 gün boyunca, 4 oturumda gerçekleşecek olan sınavlara, 5 bin 239 tanesi cezaevinde tutuklu ve hükümlü, 4 bin 808'ü de engelli olmak üzere 1 milyon 371 bin 948 öğrenci katılmıştı. Türkiye genelinde 124 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda, 511 bin 991 kişi görev alırken, 202 bin 441 salon kullanılmıştı.



Sınavların ardından İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, hafta sonu yapılan sınavların başarıyla tamamlandığını söyledi. Yurt genelinde sınavlara yaklaşık 1,5 milyona yakın öğrencinin katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, “4 oturumda gerçekleştirilen sınavlarda yaklaşık 4 milyona yakın cevap kağıdı kullanıldı. 500 binin üzerinde görevli sınavlarımızda görev aldı. Sınavlarımızı huzur içerisinde, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tüm Türkiye düzeyinde tamamladık. Sınav cevap kağıtları da üniversitemize dönmeye başladı. Ben öğrencilerimize geçmiş olsun diyorum. Sınavlarımızda görev alan personellerimize de teşekkür ediyorum" dedi.



“Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de merkezi sınav yapan önemli kurumlardan bir tanesi"


Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de merkezi sınav yapan önemli kurumlardan bir tanesi" diyerek, şu ifadeleri kullandı:


“Biz yıl içerisinde Açıköğretim sınavlarını yapıyoruz ama bunun yanında birçok kamu ve özel kuruma da birçok sınavlar gerçekleştiriyoruz. Bu sınavları yaparken başta üniversitemizin akademik ve idari personeli olmak üzere yurt genelinde yüz binlerce personelin emeğinden yararlanıyoruz. Bu noktada tüm üniversitelerimize ve rektörlerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tüm üniversitelerimizde çalışan akademik ve idari personel bu sınavlarımızda görev alıyor. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı personelleri, özellikle öğretmenlerimiz çok ciddi katkı sağlıyorlar. Nitekim bu sınavda da 500 binin üzerinde kamu görevlisi görev yaptı. Dolayısıyla bu sınavın başarısı, sadece Anadolu Üniversitesi'nin değil, hepimizin başarısıdır. Bu sınavı da başarıyla atlattık. İnşallah ocak ayı içerisinde final sınavını gerçekleştireceğiz. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm personelimize de gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum."



AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair de açıklamalarda bulunan Gündoğan, şöyle devam etti:


“Son zamanlarda sınav sonuçlarını mümkün olduğunca erken açıklama gayreti içerisindeyiz. Tabi ki Türkiye'nin en uzak noktasından gelen cevap kağıtlarının kampüsümüze ulaşması, gerekli lojistiğin sağlanması zaman alıyor. Ancak biz mümkün olan en kısa sürede cevap kağıtlarını okuyacağız ve öğrencilerimize ilan etmiş olacağız."




#AÖF
#AÖF sonuçları
#2016 AÖF sonuçları
#Anadolu Üniversitesi
#Açıköğretim Fakültesi
#AÖF sınav sonuçları
7 yıl önce