|

AÖF sonuçları açıklandı mı? AÖF 14-15 Ocak sınav sonuçları hakkında bilgiler

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Yaklaşık 1 milyon öğrencinin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim sınavlarının ardından sonuçlar beklenmeye başlandı. AÖF sonuçları hakkındaki bilgileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
20:23 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:38 - 18/01/2017 Çarşamba
Diğer

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Güz dönemi dönem sonu sınavları 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yapıldı. Bir milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı sınavların sonuçları da merakla beklenmeye başladı. Bir çok öğrenci ise sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Sizler için derlediğimiz haberimizden AÖF sonuçlarıyla ilgili bilgileri görebilir ve ayrıntılı açıklamaları inceleyebilirsiniz.



AÖF sonuçları açıklandı mı?


14-15 Ocak tarihlerinde yapılan Açıköğretim AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. AÖF final sonuçlarının sınav tarihinden yaklaşık 15 gün sonra açıklandığı önceki sınavlardan da biliniyor. Buna göre 14-15 Ocak tarihlerinde yapılan AÖF güz dönemi final sınavları sonuçlarının ay sonunda açıklanması bekleniyor.



Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme


Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.



Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.



Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.



Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.



Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.



Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilirler. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.



ANADOLUM eKampüs Sistemi


ANADOLUM Nedir?Anadolum, genel olarak Açık ve Uzaktan öğrenme hizmetini bütün bir paket halinde sunan ve modüler bir yapıya sahip olan sistematik bir tasarımdır. Bu tasarıma modüller eklenebileceği gibi ön görülen modüllerden çıkarma işlemi de yapılabilir. Normal şartlarda kurumsal olarak uzaktan eğitim hizmeti veren kurumların zamanla sistemine entegre ettiği bu yapıların bütünsel bir düzene sahip olamaması Anadolum Projesi için gerekçe olmuştur. Modüller bağımsız çalışabileceği gibi örüntülerle birbiri ile bağlı olacağı projenin temel amacıdır.



Anadolum e-Kampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak, etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir.



e-Kampüs Sistemi, aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır:

  1. Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS)
  2. Öğrenen Analitiklerinin Takibi
  3. Canlı Ders (e-seminer) Platformu
  4. Mobil uygulama

Anadolu Üniversitesi Ders Çalışma Platformu ANADOLUM eKampüs Sistemi'ne

http://ekampus.anadolu.edu.tr

adresinden erişebilirsiniz.



Açıköğretim Sistemi


Türk yükseköğretim sisteminde 32. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrencisi ve 2 milyon 200 bin mezununa açıköğretim sistemiyle yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye'nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.



Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda açıköğretim sistemi ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı açıköğretim sistemi ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.



Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ülkemizde yükseköğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz, hava komutanlıkları ve adalet personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini açıköğretim sistemi ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.



Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi eğitim yaptığı toplam 17 lisans, 34 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açıköğretim Sistemi ile götürüyor. Bugün Türkiye'de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli...



AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Yaklaşık 1 milyon öğrencinin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim sınavlarının ardından sonuçlar beklenmeye başlandı. AÖF sonuçları hakkındaki bilgileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.


#AÖF
#Açıköğretim
#Anadolu Üniversitesi
#AÖF sonuçları
#AÖF final sınav sonuçları
7 yıl önce