|

Ardahan güne karla uyandı! Ardahan hava durumu

Ardahan'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırınca kent beyaz örtüyle kaplandı. Peki önümüzdeki günlerde Ardahan'da hava durumu nasıl olacak? İşte yanıtı...

Yeni Şafak
11:32 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 08:35 - 1/11/2016 Salı
Diğer

Ardahan hava durumu haberimizde. Ardahan'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırınca kent beyaz örtüyle kaplandı. Akşam saatlerinde etkisini yitiren kar, günün aydınlanmasıyla beraber kentte tekrar etkili olmaya başladı. İş yerine gitmek üzere yollara düşen Ardahanlılar güne karla merhaba dedi. Kar yağışının beklenmedik bir anda geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Batıda yazdan kalma hava yaşanırken biz güne karla uyandık ve kış şu an itibariyle başlamıştır" dedi.




Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.



#Ardahan
#Ardahan hava durumu
#Hava durumu
#Kar yağışı
7 yıl önce