YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Pakistan'da Clinton alarmı

Bugün birkaç saatliğine Pakistan'a uğrayacak olan Clinton'ın seyahat edeceği güzergâh üzerinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İslamabad'da sanki sıkıyönetim ilan edildi.

İSLAMABAD- Hindistan ziyaretinin ardından bugün birkaç saatliğine Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gelecek olan ABD Başkanı Bill Clinton'ın, seyahat edeceği güzergah üzerinde şimdiye kadar hiçbir konuk lider için sağlanmayan sıkı güvenlik önlemleri alınıyor. Havalimanından Devlet Başkanlığı Sarayı'na kadar olan 25 kilometre uzunluğundaki güzergah üzerinde alınan güvenlik önlemlerinin yanısıra askerler yolun her iki tarafında metal dedektörlerle bomba araması yapıyorlar. Yetkililer, Clinton'ın ziyareti süresince, yakınlardaki sivil havalimanına kalkış ve inişlerin iptal edildiğini veya ertelendiğini belirterek, başkentin büyük bir kısmında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını kaydettiler. Yetkililer, ABD Başkanı'nın İslamabad'da kalacağı birkaç saatlik süre için yapılan düzenlemelerin ordu yetkililerinin kontrolü altında bulunduğunu ifade ettiler.

Yollar, okullar ve işyerleri kapatılacak

Gazetelerde yayınlanan resmi duyurularda, İslamabad'da birçok otoyolun trafiğe kapatılacağı ve sürücülerin farklı yolları kullanmalarının isteneceği belirtiliyor. Ayrıca ağır ticari araç sürücülerinin, araçlarını belli saatler arasında İslamabad dışında park etmeleri istendi. Gazete duyurusunda, "İslamabad Otobanı'na giden tüm yollar ve İslamabad'a giriş yasaklanacak" denildi. Yerel yetkililer, Clinton'ın seyahat edeceği güzergah yakınlarındaki alanlarda yer alan dükkan, okul ve işyerlerinin, resmi bir duyuru yapılmamasına rağmen kapatılacağını belirttiler. Pakistan'ı ziyaret edecek dördüncü ABD Başkanı olan Clinton, Bangladeş gezisi sırasında güvenlik nedenlerinden dolayı bir köye yapacağı ziyareti ertelemişti. Pakistan'da Amerikalılar'a karşı geçmişte gerçekleştirilen saldırılara rağmen Clinton'a yönelik doğrudan, belli bir tehdit bulunmuyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...