YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


YÖK Komisyonu KTÜ'de

YÖK Araştırma Komisyonu, KTÜ Rektörü Türkay Tüdeş ve KTÜ eski Rektörü Kemal Gürüz hakkındaki iddiaları araştırmak üzere Trabzon'a gitti.

İSTANBUL- TBMM YÖK Araştırma Komisyonu üyeleri Karadeniz Teknik Üniversitesi hakkındaki yolsuzluk ve usülsüzlük iddialarını araştırmak üzere Trabzon'a gitti. MHP Elazığ Milletvekili Doç. Mustafa Gül, FP Rize Milletvekili Prof. Mehmet Bekaroğlu, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve MHP İstanbul Milletvekili Yaşar Bozkurt Öztürk'ün Trabzon'da bulundukları öğrenildi. Komisyon'un YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün KTÜ Rektörlüğü dönemi ile ilgili iddiaları mercek altına alarak soruşturduğu bildirildi. Daha önce Komisyon'a gelen bilgilere göre, Gürüz'ün 5 yıllık Rektörlük döneminin büyük bir kısmını ödenekli ve yolluklu olarak yurtdışında, özellikle de ABD'de geçirdiği iddia edilmişti. Gürüz'ün ayrıca 1996'da KTÜ'de yapılan rektörlük seçimlerinde öğretim üyelerini tek tek arayarak Prof. Türkay Tüdeş'e oy vermeleri yönünde tehdit ettiği de ileri sürülmüştü.

Tüdeş'e 40 milyarlık mercedes

KTÜ Rektörü Prof.Türkay Tüdeş hakkında ise bilgisayar alımları ve Rektörlük konutunun teşrifatı ile ilgili iddialar bulunuyor. Rektörün malikanesi için alınan yüzlerce eşya arasında 3 adet altın kaplama varak ve konsül aynanın bulunması dikkat çekti. Söz konusu lüks eşyaların Üniversite vakfı tarafından alındığı öne sürüldü.

Rektör Tüdeş'e Üniversite Vakfı tarafından alınan 40 milyar liralık mercedes marka lüks arabayla ilgili iddialar da araştırılıyor. Vakfın, çeşitli gerekçelerle öğrencilerden toplanan paralarla rektöre mercedes marka araba satın aldığı ileri sürüldü. Her iki rektör dönemindeki usülsüz kadrolaşma ve öğretim üyelerinin haksız yere sürgün edilmesiyle ilgili iddialar da Komisyon tarafından araştırılıyor. Dün saat 10.00'da başlayan Komisyon çalışmasında daha çok Rektör Tüdeş tarafından yapılan usülsüz atamalarla ilgili iddiaların gündeme geldiği belirtildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...