YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


GÜL VE 22 ARKADAŞI GÜZEL'İ ZİYARET ETTİ

'Meclis'e düşen 312'yi kaldırmak'

Ayaş Cezaevi'nde yatan H. Celal Güzel'i ziyaret eden FP'li Abdullah Gül, 312 başta olmak üzere yasalardaki antidemokratik maddelerin kaldırılması için Meclis'e çağrıda bulundu

AYAŞ- Fazilet Partisi Genel Başkan adayı Abdullah Gül, Ayaş cezaevinde yatan Hasan Celal Güzel ile Ayaş'ta tedavi gören Yusuf Bozkurt Özal'ı ziyaret etti. Gül, Türkiye'nin 312. ayıbından biran önce kurtulması gerektiğini belirterek, "TBMM'nin en önemli görevi Anayasa ve yasalarımızdaki antidemokratik maddeleri temizlemek olmalıdır" dedi. Abdullah Gül, 22 milletvekili ile birlikte Ayaş'a giderek önce cezaevinde tutuklu bulunan YDP eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel'i, ardından Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören Yusuf Bozkurt Özal'ı ziyaret etti. Gül'ün, Güzel ile cezaevinde görüşmesinde FP milletvekilleri Nazlı Ilıcak, Salih Kapusuz, Azmi Ateş ve Abdülkadir Aksu gibi isimler de hazır bulundu. Gül, Güzel ile görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinin değiştirilmesinin tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini ifade ederek, "312. maddenin Eşsber Yağmurdereli, Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Celal Güzel ve Necmettin Erbakan başta olmak üzere birçok kişi haksız neticeye uğradı. Birçok aydının cezaevine girmesine yolaçmıştır. Gün sadece 312 değil, demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlayan yasaların düzeltilme zamanıdır. Bu sadece Erbakan için Yağmurdereli için değil Türkiye için gereklidir"dedi.

AB standartlarına uyum

Türkiye'nin 312. madde ayıbından kurtulması gerektiğini ifade eden Gül, "Türkiye, kendisine AB standartlarına uydurmak zorundadır. Bu konuda geniş bir konsessus oluşmuş. Şimdi TBMM'ye düşen göre 312 ile birlikte Anayasa'daki antidemokratik maddelerin değiştirilmesidir. Bu hepimizin görevidir. Konjonktürel olarak düşünmemek gerekir. Kişi için anayasa değişikliği yapıldığı öne sürülüyor. Böyle tutarsıklıkları bir kenara bırakılım. Türkiye demokrasisi üzerindeki bu gölgeleri silmek zorunddadır"şeklinde konuştu.

Güzel: Adaylığınız hayırlı olsun

Hasan Celal Güzel'in ise, genel başkanlığa aday olmasından dolayı Gül'e "Hayırlı olsun"diyereke başarılar dilediği öğrenildi. Güzel'in 312. maddenin biran önce değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu maddenin aslında şimdiye kadar değişmesi lazımdı. Bu işler başımıza gelmeden bu maddeyi değiştirmiş olmalıydık. Ancak geç kalmış sayılmayız" dediği bildirildi. Gül, gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen Anayasa değişiklik paketine Genel Kurul'da destek vermeyeceklerini belirtti. Gül ve beraberindekiler daha sonra Yusuf Bozkurt Özal'ı tedavi gördüğü merkezde ziyaret etti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...