YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


YILIN İLK LİDERLER ZİRVESİNDE KONU, MALİ SEKTÖRDEKİ KRİZDİ

Programa aynen devam

BAŞBAKAN Ecevit, liderler zirvesinden sonra yaptığı açıklamada ekonomide pembe tablo çizdi LİDERLER, ekonomi programının ikinci yılında da tavizsiz bir şekilde uygulanmasına karar verdi

Başbakan Bülent Ecevit, geçen yılın sonlarında meydana çıkan krizin mali sektörün ve bankacılık sisteminin önemini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Ecevit, liderler zirvesinin ardından Başbakanlık Merkez Binası`ndan ayrılırken, gazetecilerin toplantıda ele alınan konulara ilişkin sorusu üzerine, toplantıda kararlar alınmadığını, ancak kararlar için hazırlıkların belirlendiğini söyledi. Ecevit, şöyle konuştu: "Bankacılık, ekonominin en can alıcı kesimini oluşturuyor. O bakımdan öncelikle bu sektör üzerinde çalışmaları yoğunlaştırma kararı verdik. Toplantıya, koalisyonu oluşturan partilerin genel başkanları ve ilgili bakanların yanı sıra üst düzey bürokratlar da katıldı. Birlikte bir değerlendirme yaptık. "

Yeni kriz çıkmaz

Ecevit, yeni bir mali kriz endişesi olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlarken de "Hayır, biz mali kriz devam ederken de onu geride bırakmıştık zaten. Mali kriz daha çok dikkatli davranmamız gerektiğini gösteriyor" dedi. Ekonominin aslında oldukça sağlam, toplumun da çok bilinçli olduğunu ifade eden Ecevit, bu nedenle krizin çok kısa bir sürede büyük ölçüde aşıldığını anlattı. Ecevit, "Ekonominin nabzını sürekli elimizde tutmak zorundayız, çok dikkatli davranmak zorundayız. Hükümetin istikrar programını da kararlı bir şekilde sürdürmemiz zorunludur" dedi. Ecevit, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`ndaki bankaların hisse senedi mağdurları için yeni bir önlem olup olmadığı sorusu üzerine de "Bu toplantıda kararlar alınmadı, kararların alınmasına katkıda bulunacak çalışmalar yapıldı" karşılığını verdi.

Programa sahip çıkıldı

Liderlerin yanı sıra ilgili bakan ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ekonomi programına atıfta bulunularak şunlar kaydedildi: "Toplantıda, uygulanan ekonomik programda; kamu finansmanında disiplinin sürdürülmesi, programın uygun gelirler politikası ile desteklenmesi konularındaki kararlılık ortaya konulmuş ve özelleştirmenin boyutunun genişletilerek hızlandırılmasının, yapısal reformların belirlenen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmesinin bundan böyle de aynı kararlılıkla sürdürülmesi benimsenmiştir.

Türk mali sektörü ile ilgili olarak, bankalarımızın mali yapılarının güçlendirilmesi amacıyla gerekli tüm önlemlerin alınmaya devam edilmesi, bu arada, kamu bankalarının rehabilitasyonunun hızlandırılması, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki bankalarla ilgili çözümlerin hızla gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Hükümetimizin ikinci yılında da ekonomik programın ödünsüz bir şekilde uygulanması için tüm gücüyle çalışmasına devam edeceğinden hiçbir kuşku duyulmamalıdır."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...