YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


G.SARAY, SÜPER KUPA'YI ALDIĞI AĞUSTOS AYI'NDA DÜNYANIN EN BAŞARILI TAKIMI SEÇİLDİ

CİMBOM ZİRVEDE


Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, Sarı-Kırmızılı takımı aynı zamanda Dünya'nın en iyi 15 takımı arasında gösterdi.

8 Ocak'ta açıklanıyor

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 2000 yılı değerlendirmesinde Galatasaray, Ağustos ayının en başarılı takımı oldu. IFFHS'nin yaptığı değerlendirmelere göre 2000 yılın en iyi 15 takımı arasına giren kulüpler 8 Ocak'ta açıklanacak. Almanya'nın Rottenburg kentinde Meirotels'de gerçekleştirilecek "World Footbol Gala 2001" organizasyonunda dünyanın en iyi 15 futbol takımı arasında Galatasaray da bulunuyor.

Beşiktaş da çıkışta

Değerlendirmede 2000 yılında en büyük çıkışı yapan takımlardan biri de Beşiktaş oldu. 1999 yılını 89. sırada tamamlayan Siyah-Beyazlı takım 2000 yılındaki performansıyla 54 sıra birden yükselerek, 172 puanla 35. sırada yer aldı. IFFHS'nin açıklamasına göre 94,5 puanlı Trabzonspor 138., 88,5 puanlı Fenerbahçe ise 160. sırada kendisine yer buldu.

2000'DE AYLARA GÖRE


Ocak: SC Corinthians (Brezilya)
Şubat: FC Bayern Münih (Almanya)
Mart: FC Barcelona (İspanya)
Nisan: Arsenal (İngiltere)
Mayıs: CA Boca Juniors (Arjantin)
Haziran: CA Mineiro (Brezilya)
Temmuz: ES Cruzeiro (Brezilya)
Ağustos: GALATASARAY (TÜRKİYE)
Eylül: Arsenal (İngiltere)
Ekim: RSC Anderlecht (Belçika)
Kasım: Spartak Moskova (Rusya)
Aralık: CDR Vasco da Gama (Brezilya)

 
Spor Yazarları

Hürol Bilal :
Şifo sorunu
Ümit Aktan :
TRABZONLU MURPHY




Kağıda basmak için tıklayın.

MEHMET'I HARCATMAM
Kendisinden habersiz operasyon yapılamayacağını savunan Scala, "Benim böyle bir şeyden haberim yok. Mehmet benim kaptanımdır ve ondan memnunum" dedi.
Golcü Oktay'dan Trabzon'a veda
Terim büyük oynuyor
Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim, "İtalya'da şampiyonluk kazanmak istiyorum ve bunu başarmak için organizasyonu üst düzeyde olan bir kulübe ihtiyaç var. Bu yüzden başkan Cecchi Gori'den hedefler talep ediyorum" dedi. Corriere dello Sport gazetesine demeç veren Terim, "Kaybetmek kolay, kazanmak ise heyecan verici bir olay. Ben bu şekilde Türk futbolunun mantalitesini değiştirdim" dedi. En çok beğendiği teknik direktörleri, Cruyff ve Sacchi olarak gösteren Terim "Şimdiki durumda en fazla maç kazandıran oyun sistemi 3-5-2'dir. Ama ben 2-1-4-1-2'yi denedim ve kazandım" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...