T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
İnternet yoluyla
bedava reklam

İnterneti kullanarak yüzbinlerce dolarlık reklamı bedavaya getirmek mümkün. Aycell, internette 176.448 $'lık reklam tutarında haberi bedava yayınlatmış.

Ülkemizde Internet kullanım oranı halen yüzde 19 civarında. Nüfusun sadece beşte biri internet kullanıyor. İnternet kullanım oranı az olsa da son iki yılda kullanıcı sayısı en hızlı artan ülke, Türkiye oldu. Bu gelişmeler de internetin bir medya aracı olarak kullanımını gözde hale getiriyor. Türk Internet.com'da yer alan bir habere göre, MTM Medya Takip Merkezi, Türkiye'de ilk defa, internet haber analizi yaptı. Yapılan ilk analizin konusunu, Telekomünikasyon sektörüydü.

Ağustos ayı boyunca, toplam 59 sitede haber takibi yapıldı. Bu siteler türlerine göre Online Gazete (14 site), Portal (4 site), Haber (35 site), Bilişim (5 site) ve Ekonomi (1 site) siteleri olarak ayrılabilir. Güncellenme süreleri de farklılık gösteren sitelerin 6 tanesi belirsiz periyotlarda güncellenirken, 1 tanesi 2 günde bir, 1 tanesi haftalık ve diğerleri de günlük olarak güncelleniyor.

Telekomünikasyon sektör haberlerinin, ağustos ayı boyunca, en çok yer aldığı ilk beş site şunlar: Turk.Internet.com, İnternet Haber, BT Net, BT Haber ve NTVMSNBC.

Aycell, medya kullanımını öğrenmiş!

MTM'nin, telekomünikasyon sektörü internet haber takip sonuçları değerlendirmelerine göre Türk Telekom'la ilgili medyada ilgili ay içinde toplam 110 7,498 cm2 haber yayınlanmış. Bu haberlerin reklama orantılandığında değeri 176.448 $ turuyor. Aynı şekilde, Aycell hakkında basında çıkan haberlerin kapladığı alan 103 5,302 cm2. Bu haberlerin de reklama çevrildiğinde maddi değeri 103.191$. GSM operatörü Turkcell'le ilgili yayınlanan haberlerin kapladığı alan 95 6,279 cm2. Bu alan reklam olarak ücretlendirilseydi Turkcell'in 98.381$ ödemesi gerekecekti. Aynı şekilde Ericcson'ın basında yayınlanan haberleri 94 4,612 cm2 bir alan tutuyor. Bunun maddi değeri ise reklam fiyatlandırılması yapıldığında 96.822$ ediyor. Son olarak Aria'nın basında yer alan haberlerinin kapladığı alan 90, 6,304 cm2, tutarı ise 138.136 $.

 
NET KİTAP
Flash MX dersleri
Animasyonlar ya da etkileşimli web siteleri oluşturmak isteyenlere için hazırlanmış olan Macromedia Flash MX kitabı, yeni başlayanlardan profesyonellere kadar geniş bir yelpazeye hitab ediyor. Kitapla birlikte verilen CD-ROM, bir Flash geliştiricisi olarak hayatınızı kolaylaştıracak önemli uygulamaları içeriyor. Kitabın ekinde verilen CD-ROM'la yardımcı yazılımlar da ücretsiz veriliyor. Etiket Fiyatı 25 milyon lira olan bu kitabı, yayınevinin sitesinden 20 milyon liraya satın alabilirsiniz.
alfakitap
8 Ekim 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED