T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ

Hedeflerinin 2 maçta 6 puan olduğunu belirten Güneş, saha sonuçlarından çok statlardaki olayların ilerisi için tehlike oluşturduğunu söyledi.

"MAÇ OYNANMADAN KAZANILMAZ"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Makedonya ve Liechtenstein'la art arda oynayacaklarını kaydederek, "Dünya Kupası'nda 3. olan takımımız, hiçbir rakibi büyük ya da küçük görmemeli" dedi. Güneş, ilk maçta Slovakya karşısında 3 puan aldıklarını anımsatarak, "Biz 3 maçta 9 puan istiyorduk. İlk 3 puanımızı aldık. Şimdi iki maçta 6 puan hedefliyoruz" diye konuştu. Makedonya'yı küçük görmeden, kendi oyunlarını oynamaları gerektiğini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti: "Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Makedonya'nın oyun disiplini, anlayışı ve tempoları iyi olan genç oyuncuları var."

"GİDİŞATI İYİ GÖRMÜYORUM"

Türkiye'nin dünya çapında olabilmesi için her kesimin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Güneş, "Maalesef Dünya Kupası'nda gördüğümüz güzellikleri Türkiye'de göremiyoruz. Sahalarda küfürün artması, hakemlerin üzerindeki baskı, yöneticilerin küfüre maruz kalması, antrenörlerin görevine son verilmesi ve medyanın kendi içindeki rahatsızlıkları sıkıntı yaratıyor" dedi. "Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum" diyen Güneş, "Hafta sonu Elazığ ve İzmir'de izlediğim maçlarda, Milli Takım oyuncularına, kulüp başkanlarına küfür edilmesi bizi üzdü. Keyif içinde maç izleyen taraftarlar, yöneticiler ve Türkiye'yi özlüyorum" diye konuştu.

"ÖDÜLÜM HAYIR KURUMLARINA"

Güneş, Ankara'daki madalya töreninde kendilerine ödeme yapılmasının da gündemde olduğunu, şahsına verilecek ödülü, hiçbir kuruşuna dokunmadan hayır kurumlarına vereceğini söyledi. İlhan'ı sağlık açısından problem olmadığı için milli takıma davet ettiğini söyleyen Güneş, Ümit Davala'yla ilgili olarak da, "Hareketini onaylamıyorum. Ancak Ümit'i yok etmek için değil kazanmak için uğraşmalıyız" dedi. Güneş ayrıca Hasan Şaş, İlhan ve Ümit Davala'yla ilgili Dünya Kupası'nda doping kullandıkları iddialırıyla ilgili olarak ise, "Dünya başarımızı araştırırken, biz kendi kendimizi yıkmak için uğraşıyoruz. Böyle bir şey kesinlikle yok" diye konuştu.

İLHAN YENİDEN KADRODA

Dün toplanarak Florya'da ilk çalışmasını yapan Milli Takımda teknik direktör Şenol Güneş, sürpriz bir kararla, sakatlıktan yeni kurtulan İlhan Mansız'ı kadroya dahil ederken, kaburgasında kırık tesbit edilen Ümit Özat'ı kadrodan çıkardı. Bu arada daha önce Almanya'ya giderek tedavi olacağı söylenen Rüştü'de kampa katıldı.

  • İLKAY SAĞIR

    Spor Yazarları
    Mustafa Kutlu:
    Kazın ayağı
  •  
    UEFA'da kura günü
    Taraftar Mozayiği
    Türkiye-Kore maçını hiç unutmadım. Hani maçtan sonra iki takım futbolcularının birbirlerine sarılarak tribünleri selamladığı alkışlanan maçı.
    Fenerbahçe anonsa taktı
    Fenerbahçe'de hakem Ali Aydın'a büyük tepki var.
    Trabzonspor seri peşinde
    Takımlar arasında fark olmadığını belirten teknik direktör Aybaba, Trabzonspor'un üst sıralara tırmanışının süreceğini belirtti.
    Kartal'ın derdi İnönü Geçen sezon sahasında 23 puan kaybederek şampiyonluktan uzaklaşan Beşiktaş bu sezon da yine aynı sendromu yaşıyor.
    Ümit Davala sorguya çekildi
    İzmir'de kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldıran Ümit, dün yönetime ifade verdi.
    SİRMEN VE KARAMAN'A TEPKİ
    Süper Lig'de galibiyet alamayan 2 takımdan biri olan Kocaelispor'da yönetim, kötü gidişe 'dur' demek için çıkış yolu arıyor. Kocaelispor'da kötü gidişatın en büyük sorumlusu olarak, teknik direktör Hikmet Karaman gösteriliyor. Özellikle son 3 haftadır karşılaşmalarda Karaman'ın istifası yönünde tezahüratlarda bulunan taraftarlar ayrıca başkan Sefa Sirmen ve yönetimin de istifasını istiyor.
    8 Ekim 2002
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED