T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Yolsuzluk savaşçıları!'

İktidarlarında yolsuzluk soruşturmalarının önünü tıkayan hükümet ortağı partiler, 3 Kasım seçimleri öncesinde 'yolsuzlukla mücadele' etme vaadinde bulunuyorlar!

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun kamu bankaları ile ilgili raporlarını üç yıldır görüşmeyen ANASOL-M ortakları, 3 Kasım seçimleri öncesi seçmene "yolsuzlukla" mücadele(!) sözü verdi. Önceki seçim bildirgelerinde de "yolsuzlukla mücadele"ye yer veren üç ortak, yolsuzluk araştırmalarının önünü tıkadı.

Seçim bildirgesinde kamu yönetiminde saydamlığı sağlama sözü veren DSP, etkin ve verimli bir yönetim anlayışını egemen kılacağını belirtti. MHP ise, ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu oluşturma sözü verdi. Hükümetin küçük ortağı ANAP da, seçim bildirgesinde, yolsuzlukla mücadele sözü verdi ve devletin yeniden yapılandırılacağını bildirdi.

Dosyaları unuttular

Önceki seçim bildirgelerinde de seçmenlere "yolsuzlukla mücadele" sözü veren üç parti, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun kamu bankaları ile ilgili hazırladığı raporları TBMM KİT Üst Komisyonu'na bile getirmedi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, kamu bankaları ile ilgili 2000 yılına kadar olan tüm raporları TBMM KİT Komisyonu'na sundu. Birçok KİT'in 2000 yılına kadar olan raporlarını ele alarak karara bağlayan KİT Komisyonu, kamu bankalarının 1998, 1999 ve 2000 yılı raporlarını üç yıldır görüşmedi. Raporlar, üst komisyonda ele alınsaydı, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, kamu bankalarının yöneticileri hakkında soruşturma açması gündeme gelecek ve banka yöneticilerinin yargılanması sözkonusu olacaktı.

Sözler tutulmadı

Yine 3 Kasım seçimleri öncesinde seçmenlere yolsuzlukla mücadele sözü veren hükümet ortakları, IMF'ye ekonomik düzenlemelerin yanında yolsuzlukla mücadele sözü verdi. Niyet mektuplarına göre, yolsuzlukla mücadele için komite oluşturulacak, konferanslar düzenlenecekti. Ancak, ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle IMF'ye verdiği her sözü tutan hükümet, sadece yolsuzlukla mücadele takvimini gerçekleştirmedi. DGM Yasası'nda değişiklik nedeniyle, yolsuzluk ile ilglili davaların tümü Ağır Ceza Mahkemeleri'nde görüldü ve patronlar serbest kaldı.

  • HÜSEYİN ÖZAY

  •  
    Öğrencilere 'sivil' destek
    Sivil toplum örgütleri, Kadıköy Anadolu İHL önüne gelerek, öğrencilere moral ve destek verdi.
    'Yargı siyasallaştı'
    Bilgi Üniversitesi'nde ilk dersi veren Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, Türkiye'de adaletin siyasallaştırıldığını, bunun da Türkiye için tehlikeli olduğunu söyledi.
    Görür'den basına sitem
    Prof. Dr. Görür deprem araştırmasının sonuçlarının basın tarafından kamuoyuna müjde gibi sunulmasını eleştirdi
    Nobel Tıp Ödülü 3 bilim adamına
    2002 Nobel Tıp Ödülü'nü İngiliz bilim adamları Sydney Brenner ve John E. Sulston ile Amerikalı bilim adamı H. Robert Horvitz paylaştı. Nobel Tıp Ödülü bu yıl İngiliz bilim adamları Sydney Brenner ve John Sulston ile Amerikalı Robert Horvitz'e, genlerin organ gelişimi ve hücre ölümü sürecini nasıl düzenlendiğine ilişkin buluşları dolayısıyla verildi.
    8 Ekim 2002
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED