T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Yarı final tatili

Dünya Kupası yarı final maçının yapılacağı çarşamba günü öğleden sonra kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

Türkiye ile Brezilya arasında oynanacak olan Dünya Kupası Yarı Final karşılaşması dolayısıyla kamu çalışanları 26 Haziran Çarşamba günü öğleden sonra idari izinli sayılacak. Gazetecilerin "Çalışma günü oynanacak milli maç için idari izin verilebilir mi?" şeklindeki yazılı sorusunu cevaplandıran Ecevit, Basın Maşaviri Cem Acı aracılığıyla yaptığı açıklamada "Çarşamba günü oynanacak milli maçı bütün yurttaşlarımız heyecanla ve umutla bekliyorlar. O nedenle çarşamba günü öğleden sonrası için idari izin verilmesi uygun olur. Bu vesileyle futbolcularımıza ve teknik yönetime başarılar diliyorum" dedi.

Başbakan Ecevit'in ayrıca Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i telefonla arayarak başarılar dilediği ve "Gözlerinizden öperim. Bu kupayı istiyorum" dediği belirtildi.

Bu arada Meclis de çalışma saatlerini maça göre düzenledi. Meclis yarın 18.00-22.00 saatleri arasında çalışacak.

'Japonya'ya giderim'

Basın mensuplarının Milli Takım'la ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise "Milli Takım finale kalırsa Japonya'ya gidecek misiniz?" şeklindeki soruya, "Bunu her zaman söylüyorum; finale kalırsak Japonya'ya gideceğim" cevabını verdi.

Milliler için dua çağrısı

Öte yanda Müftüsü Necati Tayyar Taş da Dünya Kupası'ndaki tarihi başarısıyla Türk milletine moral veren Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın yıldız futbolcularına, herkesin dua etmesini istedi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Herkes, merasimden uzak, içlerinden geldiği gibi, bulundukları her yerde ve her zamanda, milletimize moral enjekte eden birbirinden yıldız futbolcularımıza çok çok dua etmelidir. Çünkü Allah dua edenlerin kelimelerine değil, niyetlerinin kemaline ve samimiyetine itibar eder."

Kıskananlar çatladı

Milli Futbol Takımımızın Dünya Kupası'nda elde ettiği büyük başarıyı kıskanan hacker'lar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "www.nvi.gov.tr" adlı internet sitesini kırdılar. İnternet sitelerini çökerten hackerlar, bu kez Türkiye'de en fazla ziyaret edilen resmi internet sitelerinden biri olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün vatandaşlık numaralarına yer verdiği internet sitesini kırdı. Sitenin içeriğini değiştirerek siyah bir zemin üzerine FİFA, Türkiye, (A) Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nda görev alan hakemler ve Atatürk aleyhine ağıza alınmayacak kötü sözlere yer veren, Türk Milli Takımı'nın futbol oynamayı bilmediğini, Senegal'in bir golünün ofsayt gerekçesiyle verilmediğini ileri süren kırıcıların, Senegal ve Brezilya Milli Takımlarına övgü dolu yazılar yayınlamaları dikkat çekti. Önceki gün bu internet sitesinin çökertilmesi üzerine www.nvi.gov.tr internet adresi, dün kapatıldı.

Hollanda'da polis ek önlem aldı

Hollanda'nın Lahey kentinde polis, çarşamba günü oynanacak Türkiye-Brezilya yarı final karşılaşması sonrası için ek önlem alacak. Lahey Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Türkiye-Senegal maçından sonra sevinç gösterilerinde bulunan Türk vatandaşlarıyla terör örgütü PKK yandaşları arasında çıkan kavgaların tekrarlanmaması için, maç günü kentte görev alacak polis sayısı artırılacak.

Güneş ve Mansız'ın adı ölümsüzleşti

Ümraniye Belediyesi, Milli Takım Direktörü Şenol Güneş'in adını Ümraniye'de bir caddeye vererek ölümsüzleştirdi. Milli Takımın milletimize yaşattığı sevinç için teşekkürlerini dile getiren Ümraniye Belediyesi Başkanı Mehmet Bingöl, "Alınan karar, milli takımımıza kazandıkları başarıya karşılık bir hediyedir" dedi. Bu arada Milli Futbol Takımı'nı yarı finale taşıyan golü atan İlhan Mansız'ın ismi de Kuşadası'nda ölümsüzleştirilecek.

Yasağa polisler de uymadı

Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi nedeniyle yapılan kutlamalar sırasında polisler de havaya rastgele ateş etti. İlhan Mansız'ın galibiyet golünden sonra herkes sevinçten ayağa kalkarken, Yenimahalle Çamlıca Mahallesi'ndeki polis lojmanları da savaş alanına döndü. Lojmanlarda oturan polisler beylik tabancalarını çekip saatlerce gökyüzüne kurşun yağdırdı.

Milli Takım'a madalya teklifi

ANAP Sinop Milletvekili Yaşar Topçu, Dünya Kupası'ndaki başarıları dolayısıyla (A) Milli Futbol Takımı oyuncuları, teknik direktör ve yardımcılarının "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile para ödülü verilmesini önerdi. Topçu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu öneriye göre, kadroda yer alan her futbolcu ile teknik direktör ve yardımcılarına madalyanın yanı sıra 200'er bin dolar karşılığı Türk Lirası para ödülü verilecek. Öneriye uyarınca, para ödülü Milli Takım'ın finale kalması durumunda 300 bin dolar, Dünya Kupası'nın kazanmaları durumunda 400 bin dolar; dünya üçüncüsü olmaları durumunda ise 250 bin dolar olacak.


 
Yangın 25 bin kişiye evini terkettirdi
ABD tarihinin en büyük orman yangını, 25 bin kişiye evini terkettirdi. Yangının 3 hafta daha kontrol altına alınamayacağı tahmin ediliyor.
Aşçılar başkenti Mengen Babahızır'ı anıyor
Haziran ayının her son pazar günü düzenlenen Babahızır Hazretlerini Anma Günü, bu yıl 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Binlerce kişiyi buluşturan ve Hızır Pilavi İkramı, Kur'an-ı Kerim, Mevlüt okuma ve vaaz gibi etkinliklere imza atılan anma gününde bu yıl da bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek. 30 Haziran Pazar günü Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Babahızır Köyü'nde yapılacak etkinlik Babahızır Türbesi'nde ziyaret ile başlayacak. Ardında ngeleneksel Aş dökme (Hızır pilavi ikramı) ile sürecek etkinlikte, Kur'an-ı Kerim ile Mevlüt okunacak ve Mengen İlçe Müftülüğü tarafından vaaz verilecek
Tayvan ve Tunus'ta deprem
Tayvan ve Tunus'da dün deprem meydana geldi. Tayvan'daki afet müdahale merkezinin sözcüsü yerel saatle 09.12'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Hualien bölgesinin doğu sahilinin yaklaşık 8,3 kilometre güneybatısı olduğunu belirtti. Merkezden yapılan açıklamada, depremde can kaybı veya hasar meydana geldiğine dair henüz bir bilginin gelmediği kaydedildi.Deprem kuşağında yer alan Tunus'un 150 kilometre güneyindeki Keyruan kenti yakınlarında da Richter ölçeğine göre 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Çin'de 1500 yıl önce ay tutulması tahmini yapıldı
Çinli uzmanlar, Dunghuang mağaralarındaki yazıtlara göre en eski ay tutulması tahmininin Çin'de yapıldığını öne sürdüler. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, uzmanlar, ay tutulması tahmininin bundan 1500 yıl önce yapıldığının kesinlik kazandığını belirttiler. Çinli astronomi uzmanları, yaptıklara araştırmalarda 451 yılının 16 Şubat günü öğle vaktinde, 16 Ağustos gecesi ay tutulacağı tahmininin yapıldığını keşfettiler.
İtalya kavruluyor beş yaşlı öldü
İtalya'da bir haftadır etkili olan sıcaklar nedeniyle özellikle yaşlıların dikkatli olması gerektiği uyarıları yapılırken, hafta sonunda Milano kentinde ciddi hastalıkları bulunan 5 yaşlının sıcaklara da dayanamayarak öldüğü bildirildi. Yetkililer, kuzeydeki Lombardia bölgesinde hava sıcaklığının 42 dereceye varmasından dolayı 70 yaşın üstündekilerin serin yerlerde kalıp, güneşe çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Sıcaklardan dolayı hafta sonunda tüm İtalya'da 2 bine yakın kişinin 118 acil servisi aradığı belirtildi. Yetkililer, hafta sonunda çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini, ancak ölü sayısının az olduğunu açıkladı.

25 Haziran 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED