T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

İSTİYORUZ ALACAĞIZ

Ulusoy "Brezilya'yı devireceğiz", futbolcular "Kupa bizim hakkımız", Güneş "Bize yakışır" diyor...

Japonya'da sondan bir önceki durağımız Saitama'dayız.... Bütün gözler zaten Tokyo'nun bu semtinde. Brezilya-Türkiye maçı, nefesleri kesecek bir takiple izleniyor. Dün Milli Takım idmanında her din ve renkten gazeteciler vardı. Ve takımımızı izleyebilmek için büyük izdiham yaşandı. 100'e yakın kamera ve canlı yayınlar...

Şu kadarını söyleyeyim, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la CNN World röportaj yapmak istedi de Ulusoy "daha sonra" diye geriye çevirmek zorunda kaldı. Böylesine bir ilgi göz kamaştırıcıydı. Turnuvadan elenen İngiliz, İtalyan, Meksika ve daha pek çok dünya medyası oradaydı.

ULUSOY YİNE ÇOK İDDİALI

Adım adım izlediğimiz kampta olağanüstü bir hareketlilik var. Müthiş moral vardı zaten, bu büyük bir güvene dönüştü. Brezilya'nın yıldızları sayılmıyor, "Onlar varsa biz de varız" deniyor. En iddialı demeç yine Ulusoy'dan geliyor: "Brezilya'yı mutlaka yeneceğiz ve finale çıkacağız. Finalde de artık kim olursa olsun farketmez, önümüzde kimse duramaz." Neye inanarak böyle söylüyorsunuz diyoruz, "Önce Allah'a, sonra hocam ve futbolcularıma" diyor. Bildiğiniz gibi değil, herkes inanılmaz inançlı ve gerçekten şartlar bizi kupaya doğru götürüyor.

ÖZGÜVEN GELDİ

Şenol Güneş ise her zamanki gibi: "Final bize yakışır" diyerek "Futbolcularımıza özgüven geldi, çok daha güzel oynuyoruz. İstediğimiz planı uyguluyoruz ve sahaya yansıtıyoruz. Çok güzel bir maç olacak ve kazanan da biz olacağız" ifadesini kullanıyor.

Futbolculardan oynadıkları futbolla bütün Dünya'nın beğenisini kazanan Alpay ve Hasan Şaş da iddialı sözler sarfediyor. Medya vitrinindeki oyuncularımız "Buraya kadar geldik, gelişimiz tesadüfi değil, Türkiye'deki aç ve sıkıntılı insanlarımızı sevindirdik. Onların sevgisi ve duası bizi ayakta tutuyor. Mutlaka başaracağız ve kupayı ülkemize götüreceğiz. Bunun için de Brezilya'yı saf dışı bırakacağız" diyerek inançlarını ve kararlılıklarını gösteriyorlar.

HAKAN'A İNSAFSIZLIK

Kampta herkes, bir zamanlar Milli Takım'ı yıpratanların şimdi okları Hakan Şükür'e çevirdiğini düşünüyor ve şiddetle kınıyor. Ulusoy "Türk futbol tarihinin bu büyük golcüsüne bu kadar insafsızca saldıranlarda Allah korkusu yok galiba. Brezilya'ya golleri o atarsa hiç mi utanmayacaklar" derken Şenol Güneş futbolcusuna "Hakan Milli Takım'ın buralara kadar gelmesinde çok büyük rol oynadı. O'nu yıpratmaya kimsenin hakkı yok" diyerek sahip çıkıyor.

ARKADAŞLARI YANINDA

Takım arkadaşları ise Hakan'a yapılan çirkin muamelenin kendilerine yapılmış kabul edildiğini belirterek "Hakettikleri cevapları verdik, hâlâ ne istiyorlar" diye sitem ediyorlar.

Türkiye'de yazılan ve konuşulan her şey anında bütün Dünya medyasına yansıyor. Güneş'le ilgili eleştirileri duymayan ve şaşırmayan kalmadı. Dünya medyası, şimdi Hakan'a yönelik tepkilere anlam veremiyor. Dün İspanyol, Meksika, Brezilya, İngiliz, Alman ve pek çok meslektaşımız bunun sebebini sordu: "Hakan çok büyük bir yıldız. İyi oynadığı bir maçta gol kaçırdı diye niye bu kadar saldırıyorlar"

"IN"LERİN MAHARETİ

"Biz de bunun cevabını verebilseydik zaten problem kalmazdı" Ama Türkiye'ye mahsus bıraktığımız yerde otlayan "İN" adamların mahareti bu.

Evet, Saitama'da son 24 saate girdik. Dünya bizi, biz de Dünya'nın bize ilgisini izliyoruz.

Keyfimiz artıyor, ümitlerimiz yeşermeye devam ediyor, sabırsızlıkla Brezilya'dan rövanşı alacağımız saati bekliyoruz.
Şimdilik hoşçakalın...

Spor Yazarları
Mustafa Karaalioğlu : Lokman Köse :
"Brezilya'yı yener miyiz" diye soranlara... Görev sırası devlette
Ali Gümüş : Mustafa Kutlu :
Hayırlı olsun! Hakan'ı savunmak
Mehmet Atalay :
"Brezilya'yı yener miyiz" diye soranlara...
 
Finale 11 Hasan çıkacak!
Milli Takım futbolcuları, Brezilya'yı yenmeleri halinde, final maçına saçlarını sıfıra vurdurarak çıkma kararı aldı.
KUPA'DAN NOTLAR...
ORTEGA MOTİVE ETTİ
Arjantin'in dünyaca ünlü yıldızı, sahada olduğu kadar imza törenindeki mütevazi tavırlarıyla da takdir topladı. Başkan Yıldırım "Kadromuza bir yıldız daha kattık" dedi.
G.Saray'da zirve üstüne zirve
Başkan Özhan Canaydın ve Fatih Terim, dün Florya'da yaklaşık 4 saat süren bir durum değerlendirme toplantısı yaptı.
Kartal transfere yabancı
Beşiktaş'ta yabancı futbolcu konusundaki belirsizlik sürüyor. Lucescu istediği yabancıda ısrarını sürdürken Mete Düren "Bombalar çok yakında patlayacak" dedi.
Trabzon güç depoluyor
Yeni sezon hazırlıklarına Bolu Gerede'de start veren Karadeniz ekibi kondisyon depoluyor. Mehmet Yılmaz 2 gün içinde kampa katılacak.
WU-SHU ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan Yıldızlar ve Gençler Türkiye Wu-Shu Şampiyonası yapılan final müsabakaları ile sona erdi. 17 ilden toplam 450 sporcunun mücadele ettiği şampiyona birbirinden güzel karşılaşmalara sahne oldu. Wu-Shu Federasyon'u Başkanı İbrahim Öztek, genç sporcuların daha yetenekli oldugunu vurgularken, altyapıya büyük önem verdiklerini belirtti.
ALANYA'DA BEACH VOLEY HEYECANI
Antalya'nın Alanya ilçesi, uluslararası plaj voleybolu turnuvasına ev sahipliği yapacak. All Sports'un organizasyonunda, gerçekleştirilecek "Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) European Beah Volleyball Open 2002", 26-30 Haziran tarihleri arasında Alanya Plajı'nda yapılacak. Turnuvaya, 20 ülkeden, bayanlarda 40, erkeklerde 45 takım katılırken, Türkiye'yi Aysun Özbek, Necla Güçlü, Gökhan Öner ve Barış Özdemir temsil edecek.

25 Haziran 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED