T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Suç dünyası yine iş başında

Sinemaseverlerin dört gözle beklediği Ocean's Eleven, cazip senaryosu ve çarpıcı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Oyuncuları geçtiğimiz aylarda 11 Eylül'ün ABD'de açtığı yaranın yurt dışındaki uzantılarını sarmak için ülkemize gelmiş ve bu bile tek başına medyanın gündemine oturmuştu. Ocean's Eleven, George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon ve Andy Garcia'yla tam anlamıyla bir Hollywood karması. Son yıllarda çarpıcı senaryo arayışlarına giren Hollywood yönetmenleri, artık tüm dünyaca tanınmış oyuncularını aynı kadroda buluşturarak izlenirlik oranını arttırıyor. Alışılmış bir senaryoyla izleyicinin karşısına çıkan Oscar ödüllü Steven Soderbergh de, sinema izleyicisinin hayır diyemeyeceği oyuncu listesiyle filmin cazibesini arttırmayı başarmış. The Score ve Bandits gibi konusunu büyük vurgunların oluşturduğu filmlerle hareketlenen sezon, Ocean's Eleven filmiyle doruğa çıkıyor. Filmde George Clooney ve Brad Pitt oyunculuğuyla dikkat çekerken Julia Roberts meraklı müşterileri çekmek için vitrine konulmuş konu mankeni konumundan öteye gitmiyor. Oyuncuların her birisinin genel anlamıyla başarılı bir performans sergilediği film, gösterimdeki filmler içerisinde kesinlikle izlenmesi gereken yapımlardan biri. Her biri kendi çapında büyük bir oyuncu olan yıldızları aynı karede görmek ise ayrı bir heyecan. Hollywood'un bütün jönlerinin biraraya geldiği film, aynı zamanda birbirinden ünlü oyuncuların performansını ölçmek için ayrı bir avantaj sağlıyor. Sanılanın aksine Brad Pitt veya Matt Damon yerine George Clooney'nin oyunculuğuyla göze çarptığını belirtmek lazım.

Yakışıklı, ukela, hırslı ve kendine güveniyle dikkat çeken Danny Ocean (George Clooney) tam anlamıyla bir yeraltı adamıdır. Amerika'nın suç dünyasını renklendiren bütün kilit isimleri tanıyan Danny, New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken, büyük soygunun tüm detaylarını hesaplamıştır. Eylemlerini kimseye zarar vermeden, halktan uzak zenginler üzerinde gözüpek bir şekilde kararlaştıran Danny, ABD tarihindeki en ilginç ve zekice hazırlanmış kumarhane soygununun organizasyonunu yapar.

Danny ve özenle şeçilmiş 11 yetenekli adamı Los Angeles'ın en acımasız kumarhane sahibi Terry Benedict'in (Andy Garcia) sahip olduğu kumarhanenin 150 milyon USD tutarındaki kazancını çalacaklardır. Ancak Danny'nin zengin ve kibirli Terry'yi soyma kararı, sadece parasal nedenlere dayanmamaktadır. Eski karısı Tess'in (Julia Roberts) Terry'yle çıkmasına tahammül edemeyen Danny, bir taşla iki kuş vurmayı hedeflemektedir. Her ne kadar kendi alanlarında son derece profesyonel bir takımla çalışsa da, Danny'yi büyük bir risk beklemektedir; hem yaşamını hem de Tess ile tekrar barışma şansı her an suya düşebilir. Ekibin en çılgın elemanı olan Danny, kılı kırk yararcasına planladığı soygun güncesiyle, izleyicileri komik ve heyecanlı bir gerilimin içine çekiyor.

OCEANS ELEVEN

Yönetmen: Steven Soderbergh
Senaryo: George Clayton Johnson , Jack Golden Russell Harry Brown , Charles Lederer Ted Griffin
Görüntü Yönetmeni: Steven Soderbergh
Müzik: David Holmes
Oyuncular: George Clooney Brad Pitt , Julia Roberts , Matt Damon , Andy Garcia

 
Sömürgecilikten Küreselleşmeye
Noam Chomsky'le yapılan röportajlardan oluşan Sömürgecilikten Küreselleşmeye, ABD'nin küresel tiranlığını gözler önüne seriyor.
'Elif' ile 'A' Hat'ta buluşunca
Hat sanatına bir ömür adayan usta hattat Emin Barın'ın eserleri "Bir Yazın Sevdalısı" adıyla Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde açıldı.
'Altın Ayı' bu yıl iki filmin gönlünü aldı
Cannes ve Venedik Film Festivalleri ile birlikte Avrupa'nın saygın film festivalleri arasında bulunan Berlin Film Festivali'nin ödülleri açıklandı. En iyi film dalında Altın Ayı ödülünü, Kuzey İrlanda'da 1972'de İngiliz askerlerinin yaptığı katliamı anlatan, İngiliz-İrlanda ortak yapımı "Bloody Sunday" ve Japon çizgi filmi "Spirited Away" paylaştı. İngiliz yönetmen Paul Greengrass'ın "Bloody Sunday" filmi, İngiliz askerlerinin Kuzey İrlanda'nın Londonderry kentinde 30 Ocak 1972 tarihinde 14 katolik göstericiyi öldürdüğü ve tarihe "kanlı pazar" olarak geçen olayı konu alıyor. 52. Berlin Film Festivali jürisi, Japon yönetmen Hayao Miyazaki'nin, Chiriro adlı 10 yaşındaki bir kızın cinler, canavarlar ve tanrıların fantastik dünyasındaki maceralarını anlatan Spirited Away adlı çizgi filmini de Altın Ayı'ya layık gördü. Jak Gamblin Safe Conduct filmindeki rolüyle En İyi Erkek, Holl Berry, Monster's Ball filmindeki rolüyle En İyi Kadın, Otar Losseliani ise Monday Morning ile adlı Fransız filmiyle En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı'yı aldı.
19 Şubat 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED