T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

EZER GEÇERİZ

Bu sezon sadece yan hakemlerin 6 nizami gollerini iptal ettiğini söyleyen Mehmet Cansun, G.Saray'ı durdurmak için birilerinin düğmeye bastığını iddia ederek "Ali Aydın aslanlara yem olarak atıldı ve parçalandı gitti" dedi.

Galatasaraylı yöneticiler dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenledikleri ortak basın toplantısıyla başta ezeli rakipleri Fenerbahçe olmak üzere, MHK, Futbol Federasyonu ve hakemleri eleştiri yağmuruna tuttu. Her hafta artarak çoğalan hakem hatalarıyla şampiyonluk yolunda Galatasaray'ın önüne taş koymak isteyenler olduğuna dikkat çeken başkan Mehmet Cansun "Bizi engellemek için zor ya da hileye başvuran hangi müessese ya da kurum olursa olsun camia olarak hepsini ezip geçmeye kararlıyız" diye konuştu. Birçok konuda sert açıklamalarda bulunan Cansun toplantıda şu ifadelere yer verdi:

DÜĞMEYE BASILDI.

"Sadece F.Bahçe maçı değil 2 senedir haklarımız yeniliyor. Bu sezon ise sadece yan hakem hatalarından 6 nizami golümüz iptal edildi. Bunun sonunda da 8 puanımız çalındı. Bir ara 7 ila 10 puanlık farklara ulaştık. Bazı insanların düğmeye basmasıyla medya "hakemler G.Saray'ı kolluyor" haberleri yayınlanmaya başladı. Bu açıklamalardan etkilenen hakemler G.Saray'ın puan farkını açmasını engellemiş oldular. Bu plan İnönü'de oynanan maçta 2. dakikadaki nizami golümüz iptal edilmesiyle hayata geçirildi. Rakip tribünlerde G.Saray, Federasyon ve MHK aleyhine yapılan tezüharat ve pankartlar da planın bir parçası. Ligden çekilirsek herkes için kötü olur."

AYDIN MAÇI KALDIRAMADI

"G.Saray'ın ikinci yarı maçlarında 4 futbolcusunun hastanelik olduğunu göreceksiniz. bir maçta yediğimiz beraberlik golünden önce Batista'ya yapılan bariz faulde yan hakemin hiçbir şey yapmadığını da göreceksiniz. F.Bahçe maçına gelince. Ali Aydın, bu maçtan 15 gün önce A.Gücü-Fener maçında iki Fenerli oyuncuyu oyun dışında bırakmış bir hakem. Bunun 3-4 sene önce de G.Saray-Altay maçından sonra Hakan Şükür'ün formasını istediği için kamuoyunda "G.Saraylı hakem" olarak damgalanmış bir hakem. Yani bu maçın ağırlığını kaldıramayacağı her yönüyle belli olan Ali Aydın'a nasıl maç verildi anlamış değilim.

YILDIRIM UNUTMUŞ!

"F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Biz 15-20 milyonla değil 40-50 milyonlarla halka açılmayı düşünüyoruz" dedi. Biz 1 yıl öceki seminerde 42 milyon seviyelerinde bir rakam açıklamıştık. Bunun 20 milyon dolarını AİG şirketi verdi. Kendisi bunu unuttu herhalde. G.Saray kulübüyle, G.Saray Sportif A.Ş.'nin hiçbir hukuki bağı yoktur. G.Saraylı oyuncu, kulüp gideri, borcu ya da geliriyle, Sportif A.Ş.'nin uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. G.Saray, Avrupa'ya ve Amerikaya'ya hissesini satabilen tek Türk spor kulübüdür. Bırakın Türk sporunu, hiç bir işyeri son 1-1.5 yıldır Avrupa'ya açılamamıştır"

HAKEM PAREİRRA

Çarşamba günü oynanacak olan Galatasaray-Liverpool maçını ünlü Portekiz hakem Vitor Manuel Melo Pareirra yönetecek. 45 yaşındaki tecrübeli hakem 98 Dünya Kupası yanısıra Şampiyonlar Ligi'nde de toplam 18 maç yönetmişti. 2002 Dünya Kupası maçlarında da görev alması beklenen ünlü hakem Pareirra, İletişim uzmanı olması yanısıra Portekizce, Fransız, İngilizce ve İspanyolca biliyor. Pareirra saha içerisindeki otoriter yapısı dışında sertliğe taviz vermeyen aynı zamanda yerinde çaldığı düdükleriyle haklı bir şöhret edinmiştir.

GALATASARAY UMUTLU GİTTİ

Fenerbahçe maçının ardından morallerin bozulduğu Galatasaray, Liverpool maçı için dün İngiltere'ye gitti. Şampiyonlar Ligi 2. turda grubundaki 4. maçına yarın akşam çıkacak olan Galatasaray'da futbolcular galibiyetle döneceklerini söylediler. Cezalı olan Capone, sakat Sergen ve UEFA listesinde ismi bulunmayan Batista kadroya alınmazken yeni transferler Niculescu ve Gonzales kafileye dahil edildi. Sakatlığı süren ve bu maçta oynamayacağı öğrenilen Ayhan ise eşiyle birlikte İngiltere'ye gitti. Kafileyle İngiltere'ye giden Hakan Ünsal'ın ise Blackburn Rovers ile masaya oturacağı açıklandı.

LUCESCU'YLA 2 YIL DAHA

Galatasaray, teknik direktör Mircea Lucescu ile 2 yıllık sözleşme uzattı. Yapılan açıklamada Lucescu'nun Galatasaray'da çok mutlu olduğunu ve kalmak istediğini ifade ettiği belirtilerek Rumen hocanın "Takıma güveniyorum ve bu yıl şampiyon olmak istiyorum" dediği ifade edildi. Başarılı bir ameliyat geçiren ve 2.5 ay sonra sahalara dönebileceğini söyleyen Sergen'le de bir-kaç gün içinde sözleşme imzalanacağı açıklandı. Bu arada Hakan Ünsal'ın Blackburn Rovers ile anlaşması durumunda G.Saray'ın bu transferden 1 milyon 100 bin dolar kazanacağı öğrenildi.

Spor Yazarları
Mustafa Kutlu :
İyi mi oldu?
 
F.BAHÇE'YE YENİ KASA
4 Yıldır, Fenerbahçe'nin kasası gibi kendi cebinden sınırsız harcamalar yapan başkan Yıldırım, tesisleşmede büyük projelere imza attı. Yıldırım, Mart'taki seçimlerde listesine 1 milyon dolar verecek yöneticiler alacak.
Daum beyin yıkadı
Futbolcularnıdan A.Gücü mağlubiyetini unutmalarını isteyen Alman hoca "Şampiyonluğu siz yakalayacaksınız" dedi.
Futbol yarası derin
Neredeyse, "kopma noktası" na geldik. "Futbol maçı" izlediklerini zannedenler yanılıyor. Çünkü biz, yakın plan kavgalar izliyoruz. Tekmeleri, çelmeleri ve kimin haklı olduğu konusunda yapılan tartışmaları izliyoruz.
Trabzon'un derdi bitti
Samsunspor'u deplasmanda devirdikten sonra kendi sahasında İstanbulspor'u da geçerek yükselişe geçen Trabzonspor'da yüzler gülüyor. Briegel, Bordo-mavili ekipte göreve başladığından beri takımının ilk kez istediği bir oyun sergilediğini söyledi.
Süper Lig 23.Hafta Puan Durumu

A.Gücü'nün şakası yok Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ı da yenen Ankaragücü, UEFA Kupası'na katılmaya bir adım daha yaklaşırken zirve yarışına da ortak oldu. 42 puanla 4. sırada bulunan Sarı-lacivertli takım Ankaralı taraftarlarca havaalanında coşkulu bir şekilde karşılandı. Takım otobüsünü şehir içine kadar takip eden taraftarlar, konvoylor halinde Ankara sokaklarında Beşiktaş galibiyetini kutladılar. Takımın başına geldiğinden beri, Ankaragücü'nün oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla herkesin dikkatini çektiğini belirten teknik direktör Ersun Yanal, "Hiç bir zaman takım ayrımı yapmadan futbolcularıma sahada görevinizi en iyi şekilde yapın diyorum. Onlarda gerekli olanı yapıyorlar. Zaten başarıda onların" dedi.
LİDERLERDEN KINGS MAĞLUP
NBA'de dün yapılan maçlarda grup liderleri New Jersey, Milwaukee ve Dallas, rakiplerini yenerken, Sacramento Kings, sahasında Seattle'a 126-116 yenildi. Kings'te Hidayet 7 sayı attı. Diğer sonuçlar şöyle: New Jersey-Denver: 98-77, Toronto-Milwaukee: 86-91, Charlotte-Grizzlies: 78-92, Indiana -Philadelphia: 86-76, Minessota-Miami: 93-80, Portland-Lakers: 111-105, Knicks-Utah: 89-92, Phoenix-Dallas: 92-105, Golden State-Atlanta: 94-100.

19 Şubat 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED