T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Bahçeli ve Yılmaz çekilsin

Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumu nedeniyle Başbakanlık görevini yeterince yapamadığı gerekçesiyle, yazılı ve görsel medya mensupları, köşe yazarlarının büyük bir bölümü ve sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler hep birlikte Başbakan Ecevit'in Başbakanlık'tan çekilmesini istemektedirler. Başbakan Ecevit, yapılan bu çağrılara ilgisiz kalmakta ve görevini sürdürmektedir. Ecevit, bazılarına göre sağlıksız olabilir ve sağlıklı da düşünmeyebilir. Buna rağmen Başbakanlık'tan çekilmeyi içine sindiremiyebilir. Her şeye rağmen ECEVİT'İN bu şekilde Başbakanlığı sürdürmesini ülke çıkarına aykırı görenler, ısrarla Ecevit'ten çekilmesini beklemek yerine; Ecevit'i yakından gören, performansını en iyi bilen yardımcıları, BAHÇELİ ve YILMAZ'IN çekilmeleri suretiyle Ecevit'in çekilmesini sağlasalar daha kolay ve doğru olmaz mı? Bahçeli ve YILMAZ'IN çekilmelerini isteyen bir kampanya başlatmaları halinde, Bahçeli ve Yılmaz'ın sağlıklı olmaları ve sağlıklı bünyeleriyle alacakları karar da sağlıklı olacağı için beklenen sağlıklı sonuç alınabilir ve böylece Türkiye sorunlarını yüklenecek ve çözecek bir başbakana kavuşabilir.

Kütüphane mi sauna mı?

Milli Mücadele'de Alaşehir Kongresi'nin yeri ve önemi konusunda araştırma yapmak üzere; 4 Temmuz 2002 Perşembe günü esnaf Ferit Karpat ve Şükrü Eroğlu ile birlikte Manisa Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi'ne gittim. Bu kütüphane üniversite gençliği dahil çok büyük bir kesime hizmet vermektedir. Gölgede sıcaklık 35 derece civarındaydı. Kütüphanede beş öğrenci çalışıyordu, ayrıca yetkililer Mürüvvet Arı ve Mustafa Kirişoğlu görevlerinin başında kütüphaneye bir şeyler kazandırabilmenin ve öğrencilere yardımcı olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorlardı. Öğrencilerin hal ve hatırlarını sorarken gözlerim alınlarından şapır şapır akan terlere takılmıştı. Durumu farkeden yetkililer kütüphanede soğutma ve ısıtma gibi bir sistemin olmadığını söylediler.

Kütüphanenin internet bağlantısının olmadığını ve elektrik sisteminin de her an bir yangına sebep olabileceğini yerinde gördüm. Daha önce kütüphanenin mefruşat, boya badana, faks, fotokopi cihazları ile ilgili ihtiyaçlarının giderilmesinde yaptığım taleplere yakın ilgi gösteren ve o sorunları çözen Kültür Bakanı İstemihan Talay'a, bu ihtiyaçların giderilmesi konusunda da yardımlarını beklediğimi bildiren bir faks metnini kütüphaneden ayrılır ayrılmaz çektim. Bakan Talay'ın bu taleplere de duyarlı olacağını umuyorum. İçinde kıymetli eserlerin bulunduğu bu kütüphaneye yerel yöneticilerin, sivil toplum örgütlerinin de desteğini bekliyorum.

TARIM BAKANI GÖKALP DGM'DE

İstanbul Milletvekili Mustafa Düz, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökap hakkında, 21-06-2002 günü Ankara DGM Başsavcılığı'na, görevi kötüye kullanma (TCK Mad.240) dan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Dosyanın DGM savcılarından Talat Şalk'ta olduğu söylenmektedir. Suç duyurusunda; "Hüsnü Yusuf Gökalp devlet kaynaklarını, Türkiye'nin belli bir iline hiçbir hakkaniyet ve eşitlik ilkesini dikkate almadan kullanarak, ileride yapılacak olan seçimlerde yeniden milletvekili olma şansını yakalamaya çalışmaktadır" diyerek kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etti. Yeni Şafak Gazetesi'nin 10-06-2002 tarihli nüshasının 7. sayfasında Tevfik Diker imzasıyla yayınlanan "Tarım Bakanı'na Baskı Soruları" başlıklı yazımız milletvekili Mustafa Düz tarafından DGM'ye verilen belgeler arasında sunuldu.

Medyada "Red Bull Rezaleti" olarak yer alan ve Tarım Bakanı'nı DGM'ye kadar taşıyan bu olayın bir diğer tarafı olan, Soe Ltd Şti Red Bull Türkiye Müdürü Aykut Ferah, Bakan'ın Red Bull mücadelesi nedeniyle 20 milyon dolar ihracattan olduklarını, 700'e yakın çalışanın işine son verdiklerini iddia etmektedir. Bütün bunlardan sonra duruma Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin el koymasından başka bir çare göremiyorum.

Sayısı artanlar

Fuhuş-icra dosyaları- hırsızlık- gasp-kredi kartı borçluları-her şeyini kaybeden insanlar- umutsuzluk-insanların yönetime ve kendilerine olan güvensizliği-meşru ve gayri meşru yollarla nasıl köşeyi dönerim hesabı yapanların sayısı artmaktadır.

Vatandaşın isteği

Vatandaş; tatildeki milletvekillerinin, bir fırsat yaratarak seçim bölgelerine gelmeleri halinde, önlerine çıkan ilk eve girip, o evin buzdolabının kapağını açmalarını, bu buzdolabının içinde gördükleriyle kendi evlerindeki buzdolaplarının içindekilerle mukayese etmelerini istemektedirler.

Soruyorum

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş;

'Yolsuzlukla mücadele mutlaka yapılmalıdır' diyen Köhler'in bu isteğine uygun icraatlara ne zaman başlayacaksınız?

Unutulanlar

Fakir, fukara, emekli, dul ve yetimler.


8 Temmuz 2002
Pazartesi
 
TEVFİK DİKER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED