AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Teslim olmak !!

Değerli dostum Can Dündar dünkü yazısında çok ilginç ve önemli bir tesbitte bulundu.. AK parti hükümeti önceki gün Irak'taki işgale ortak olma kararı alırken, İstanbul kurtuluşunun 81. yıldönümünü kutluyordu..

Yani 4 düvele karşı kurtuluş ve bağımsızlık savaşı veren bir ulus, bugün işgale karşı mücadele eden başka bir ulusu sindirmeye ve işgalciye desteğe gidiyor.

Kaderin cilvesi dedikleri bu olsa gerek!!

Ama işin acı tarafı bu kararı alan hükümet AK Parti hükümetidir.

Oysa Türkiye içinde ve dışında, ben dahil herkes bu Parti'ye büyük umutlar bağlamıştı..

AK partinin bu umutları boşa çıkartması, yine yalnız Türkiye içinde değil tüm bölgede inanılmayacak kadar hayal kırıklığı yaratacak ve tüm umutları yıkacaktır..

Arap halkları , Türkiye ile ilgili olarak bu hayal kırıklığını daha önce iki kez yaşamıştı..

İlk kez 80'li yıllarda Turgut Özal Araplara yanaşmıştı. Ama kısa süre sonra Türkiye'yi geleneksel politikların etkisine sokarak Amerikanın dümen suyunda yoluna devam etmişti.

Oysa Araplar, Türkiye'nin bölgede yeniden büyük güç olabileceğine inanmış ve böyle bir Türkiye'nin Arap ülkeleri ile samimi ilişkiler geliştirebileceğine güvenmişlerdi..

Tıpkı Erbakan'a inanıp güvendikleri gibi!!

Ama Erbakan da Özal gibi Amerikan-İsrail baskısına direnmeyerek kolayı seçmiş ve Türkiye'yi bir kez daha Araplardan uzaklaştırmıştı..

Şimdi aynı şeyi Erdoğan yapıyor..

TBMM 1 Mart'ta tezkereye 'hayır' diyerek AK Parti, Erdoğan ve Türkiye için inanlımayacak kadar prestij kazandırmıştı..

Araplar ve belki de dünyadaki tüm müslümanlar TBMM'nin kararından dolayı gururlanmışlardı..

Peki şimdi aynı TBMM nasıl oluyor da, 7 ay önce 'hayır' dediği işgale bugün 'evet' diyor?.

Yoksa TBMM ve hükümet Wolfowitz'in tehditlerinden korkarak mı Amerika'dan özür dilemek zorunda kalıyor?!!

Ne değişti de TBMM, bundan 7 ay önce savaş ve cinayet dediği şeye bugün 'barış ve istikrar' diyebiliyor?!!

Oysa TBMM ilk onurlu çizgisini sürdürmeliydi..

Çünkü 1 Mart'ta 'hayır' dediği savaşın tüm gerekçelerinin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.. Yani TBMM bu kez düpedüz haksız ve ahlaksız bir işgale ortak olmaya 'evet' diyor..

Peki TBMM ve hükümet neden bunu yapıyor?

Hükümete göre Türkiye'nin ulusal çıkarları bunu gerektiriyor.. Yani Türkiye, PKK-KADEK, Irak'ta olası bir Kürt devleti ve son olarak Türkmenlerin haklarını gerekçe göstererek Irak'a gidiyor..

Oysa herkes bilir ki, Irak'taki Kürtler Amerikan desteği olmadan kesinlikle bağımsız bir devlet kuramazlar. Hatta Irak'ta federal bir devlet bile oluşturamazlar. Demoktratik bir oylama ile de bu mümkün değil. Çünkü Kürtler Irak nüfüsünün % 20 sini oluşturuyorlar.

PKK-KADEK'e gelince.. Bağdat işgalinden sonra İran Halkın Mücahidin grubunu tasfiye eden Amerikalılar her nedense terörist olarak kabul ettikleri PKK-KADEK'e dokunmadılar.

Tam tersine PKK-KADEK'i bir kart olarak 'müttefik ve dost' ülke Türkiye'ye karşı kullandılar. Oysa aynı Amerikalılar koskoca bir ülke olan Afganistan'ı terörist olarak ilan ettikleri El-Kaide yüzünden işgal etmişlerdi..

Türkemenlere gelince.. Kürtlere hükümette 5 sandalye veren Amerikalılar her nedense Türkmenlere 1 sandalye verdi. Ayrıca Kürtlerin Türkmenlere yönelik saldırılarının da arkasında Amerikalıların olduğunu herkes bilmektedir. Tıpkı Süleymaniye'deki çuval olayında olduğu gibi.

Özet olarak Türkiye'nin Irak ile ilgili tüm endişelerinin nedeni Amerika'nın ta kendisidir.. Amerikalılar samimi olsaydılar Türk askerinin Irak'ın Kuzeyinde yerleşmesine izin verirlerdi.

Peki Türkiye neden ve nasıl oluyor da bu Amerikalıları korumaya gidiyor?. Unutulmamalı ki istikrarsızlığın nedeni işgalin ta kendisidir.. Yani öldürülenler işgalci Amerikan askerleridir..

Diyelim ki, Bağdat ve çevresine giden Türk askerleri o bölgelerde istikrarı sağladı.. Bu durumda Amerikalılar, Türk askerlerine 'gelin başka bölgelerde de istikrarı sağlayan' diyecekler mi.. Bunun sonucu olarak 'Türk askeri istikrar sağlayıcısı' olarak tüm Irak'a mı yayılacak?!!

Yani Amerikalılar Irak'tan çekilip buraları Türk askerine mi devredecek!! Irak'ı işgal etmek için bunca zahmete katlanan Amerika burayı kolaylıkla Türklere mi bırakacak?!

Hadi Amerikalıların kafasına bir kova düştü diyelim ve böyle bir karar aldılar, Irak'taki Kürtler, Şiiler, Saddam yanlıları ve daha nice iç ve dış mihraklar buna izin verecek mi?!!

Aklı selim olan hiç kimse böyle bir değerlendirme hatası yapamaz. Kimse kimseyi de kandırmasın..

Amerika Irak'ı işgal etmiştir. Bu işgalin kısa sürede sona ereceğini düşünen varsa yanılıyor.. Amerikalı yetkililerin itirafı ile bu operasyonun amacı İsrail'i bölgede sonsuza dek egemen kılmaktır. İsrail'in Suriye'ye, Lübnan'a ve pek yakında İran'a sataşması bunun en somut nedenleri ve kanıtlarıdır..

AK parti hükümeti, DP gibi kendine ve Türkiye'ye bir pay çıkartabileceğini düşünüyorsa yanılıyor.. Amerika, İsrail'e alternatif güçlü bir müslüman ülkesinin bölgede varlığına tahamül edemez ve izin vermez. 60 yıllık Türk-Amerikan ilişklilerine bakanlar bunu çok net olarak görürler.

İsrail ise, Osmanlının mirasçısı bir ülkeyi, halkı ve partiyi hiç kabullenemez. İsrail istenildiği kadar kendisine hizmet eden bir Türkiye'yi her an gözden çıkaracak ve gerektiğinde kendi Siyonist çıkarları uğruna feda edecektir.

Kanıt isteyenler, lütfen 35 yıl süre ile İsrail'e hizmet eden İran Şahının sonuna baksınlar!!

Umarım ve dilerim AK parti hükümeti ve Erdoğan tüm bu gerçekleri görerek, asker gönderme kararını bir kez değil bin kez daha düşünür. Çünkü tüm Arap ve müslüman halklar açıklanan gerekçeler ne olursa olsun Türkiye'ye ve Türklere işgalci olarak bakacak ve AK Partiyi de işgal ittifakına yardımcı olan bir parti olarak bakacaktır..

Oysa ne AK Parti'ye ne de Türk ulusuna işgalci olmak, ve işgalcilere ortak olmak ve çıkılması çok zor bataklığın içine girmek yakışmaz.

Bunun tersini söyleyenler ve savunanlar varsa buyursun Amerika'nın talimatlarını yerine getirsin ve Amerika'nın bölgeye yönelik planlarında yer alsın..


8 Ekim 2003
Çarşamba
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED