AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • 141, 142 ve 163 TCK Tasarısı'ndan çıkartıldı
    Türk Ceza Kanunu'ndaki ayıplar Meclis'teki alt komisyon tarafından temizleniyor. Tasarının 4. maddesinde bulunan örgüt tanımı, tasarı metninden çıkartıldı. Alt komisyon üyeleri "Bu örgüt tanımı 141., 142. ve 163. madeyi yeniden ihdas etmek anlamına gelir" diyerek tanımı tasarıdan çıkarttı. Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nın 4. maddesinde örgüt tanımı "TCK'nın birçok maddesinde örgüt tanımı zaten yapılıyor. Böyle genel bir tanım yapılması halinde 141., 142. ve 163. maddeler yeniden ihdas edilmiş olur. Tasarıdaki örgüt tanımının içine herkesi sokmak mümkün olabilir" diyerek tanımın tasarıdan çıkartılmasına karar verdi. Tasarının 'Tanımlar' başlığını taşıyan 4. maddesinde 'Kadın: Bu deyim kızları da kapsar' şeklindeki tanımlama da tasarıdan çıkartıldı. Alt komisyon kadın-kız ayrımı yapılmasının doğru olmadığına karar vererek, tasarıdan bu düzenlemenin çıkartılmasına karar verdi. Tasarının 7. maddesinde yapılan değişiklikle ise Türk-yabancı vatandaş ayrımı da kaldırıldı.

  • BİLAL ÇETİN


  • Yazıcıoğlu'nun öldüğü kaza davası ertelendi
    Temelli'deki trafik kazasında, Vali Recep Yazıcıoğlu ve Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu'nun ölümüne yol açtığı ileri sürülen araç şoförü Berkant Korkut'un yargılanmasına devam edildi. 4. Asliye Ceza'daki davanın duruşmsına tutuklu sanık Korkut ve avukatları ile müdahil avukatları katıldılar. Yolun bazı bölümlerinde Tellioğlu ve Yazıcıoğlu'nun istekleri üzerine saatte 120-130 kilometre hızla gittiğini anlatan Korkut, araç kullanırken talimatları yerine getirdiğini öne sürdü. Yargıç Nuri Dündar, savcının talebi doğrultusunda, Korkut'un kusur oranının tespiti için bilirkişi incelemesi yaptırılmasına ve Korkut'un tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Korkut'un 10 yıl hapsi isteniyor


  • Şahin, Aziz Yıldırım'dan hortumcu belgesi istedi
    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Futboldaki hortumcuları yakalayın" sözlerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den cevap geldi. Şahin, "Yıldırım elindeki bilgi ve belgeleri bize göndersin olayın üzerine gidelim" dedi. Yıldırım, "Madem ki hükümet hortumcuları ortaya çıkarıyor, futbolun hortumcuları da ortaya çıksın. En büyük hortumcular futbolun içinde" diye konuştu. Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Benim elimde bu konuyla ilgili bilgi ve belge yok. Aziz Yıldırım elindeki bilgi ve belgeleri bize gönderirse biz olayın üzerine gideriz. Biz her türlü hortumculukla mücadele etmek için iktidar olduk" dedi.


  • Çelik: Yanlış hiçkimse için meşru olamaz
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş ile ilgili bir gazetede yeralan 'çocuğu için özel sınıf açtığı' yolundaki haberi görmediğini belirterek "Öyle birşey varsa gerekeni yaparız. Yanlış hiçkimse için meşru olamaz" dedi. Geçen pazar günü bir gazetede yeralan haberde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş'ın, Anadolu liselerinde yer bulamayan kızı için, 30 kişilik özel sınıf açtırdığı öne sürülmüştü.


  • 1600 öğretmen Bitlis'e geldi, gitti
    Bitlis'e tayini çıkan öğretmenlerin kısa süre sonra başka illere gitmeleri, eğitimi olumsuz etkiliyor. Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, eğitim-öğretim yılı başladığından bu yana, 1600 öğretmenin geliş ve gidiş işleminin yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu bölgeyi, askeriyedeki acemi birliğine benzetebiliriz. Buraya sosyal, kültürel farklılıkları olan birçok öğretmen geliyor. Burada işi öğreniyorlar ve tam verim alacağımız dönemde ise gidiyorlar. Bu sürekli devam ediyor. Eğitiyoruz, yetiştiriyoruz ve gönderiyoruz. Yeni mezun genç arkadaşlarımız maalesef ilde durmuyorlar."


  • 'Yeni kıyafeti' en iyi bir Türk bayan anlattı
    Her sene Kuzey Amerika'da farklı bir şehirde gerçekleşen Tüketici Araştırmaları Derneği Konferansı bu sene Kanada'nın Toronto şehrinde düzenlendi. Konferansın yarışma bölümünde, 'Neden yeni kıyafet?' sorusuna cevap arayan makaleler değerlendirildi. Yarışmaya katılan 250 makale arasında, Bilkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özlem Sandıkçı'nın makalesi 1. seçildi. Makalesinde, 'yeni kıyafet' sözünün farklı sosyo - ekonomik sınıflar için ne anlam ifade ettiğini sorgulayan Sandıkçı, kişilerin içinde bulundukları sosyal ortamda kendini kanıtlama isteğinin, 'tüketicinin 'yeni kavramı'nı değiştirdiğini belirtti.

  • ZEKERİYA GÜLÜN, İSTANBUL


  • YARIŞÇI TAZI, 70 bin dolara satıldı
    ABD'de yılda 2 kez düzenlenen tazı müzayedesinde, bir tazı 70 bin dolara alıcı buldu. Teksas eyaletinin Abilene kentinde Ulusal Tazı Derneği'nin yaptığı geleneksel müzayedede, 16 aylık müthiş koşucu Gizmo adlı tazı 70 bin dolara satılırken, Gizmo'nun yetiştiricisi James Potter, müzayedeye getirdiği 10 köpeğin satışından toplam 275 bin dolar kazandı. Gizmo'yu satın alan kişinin, yarışçı tazıyı, Batı Virginia'daki Wheeling kentinde düzenlenen ülkenin en yüksek bahisli tazı yarışlarına sokmayı planladığı belirtildi.


  • En güzel tavşan seçilecek
    Türkiye'nin ilk tavşan güzellik yarışması Kayseri Hilton'da yapılacak.Yarışmayı düzenleyen Halis Angora Tekstil Kafes ve Tavşancılık Sanayi Genel Müdürü Halis Seyfi, Angora tavşanının yününden yapılan tekstil ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla "Tavşan Güzellik Yarışması" düzenlediklerini söyledi. Seyfi, 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak Tavşan Güzellik Yarışması'na Kayseri ve diğer illerden toplam 12 Ankara (Angora) tavşanının katılacağını, Angora tavşanının yününden yapılan tekstil ürünlerini de 4 mankenin tanıtacağını belirtti.


  • 'Yoksullukla mücadele' için mektup yazacaklar
    Dünya Posta Birliği'nin (UPU) düzenlediği uluslararası mektup yazma yarışmasının bu yılki konusu, "Yoksullukla mücadele için biz gençlerin ne yapabileceğini anlatmak için size yazıyorum" olarak belirlendi. PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl yarışmaya, ilköğretim 6, 7 ve 8'nci sınıfta okuyan ve yaşı en fazla 15 olan öğrenciler katılabilecek. Seçilen eserler, okul müdürleri vasıtasıyla, en geç 23 Şubat 2004 tarihine kadar PTT Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. PTT Genel Müdürlüğü, yarışmaya katılan ve ilk 3 dereceye giren öğrencilere, birinci seçilen eser için 600 milyon lira, ikinci seçilen eser için 500 milyon lira, üçüncü seçilen eser için de 400 milyon lira para ödülü ile birer adet orta boy pul albümü verecek.


  • 600 göçmen seçim için Bulgaristan'a gittti.
    1989 yılında zulümden kaçarak Adapazarı'na yerleşen 600 göçmen, 26 Ekim tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanmak için Bulgaristan'a gitti. Sakarya Bal-Göç Derneği Başkanı Zülfettin Hacıoğlu, "Ferizli İlçesi'nde yaşayan göçmen vatandaşlarımız, Bulgaristan'da yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak. Biz Ahmet Doğan liderliğindeki Halk ve Özgürlük Hareketi'ni destekleyeceğiz" dedi. Adapazarı'ndan Bulgaristan'a giden göçmenlerin, Kırcaali, Hasköy, Şumlu, Dobrij Cuma, Deli Orman ve Filibe şehirlerinde oy kullanacakları belirtildi.


  • Öğrenci servisi kaza yaptı, 17 öğrenci yaralandı
    Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde ilköğretim okulu öğrencilerini taşıyan minibüsün, başka bir minibüsle çarpışması sonucu 17 öğrenci yaralandı. İlçeye bağlı Çamlı Köyü'nden, Haydar Miralay Bekir Samibey İlköğretim Okulu'na öğrenci taşıyan Osman Göçmez yönetimindeki 10 K 2180 plakalı minibüs, Eskiçatal mevkiinde, karşı yönden gelen Ersin Kardaş'ın kullandığı 10 K 2155 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada, öğrenci servisinde bulunan 17 ilköğretim okulu öğrencisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Manyas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, vücudunda kırıklar bulunan altı öğrenci, Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.


  • Antalya'da PKK militanı teslim oldu
    Antalya'da Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak isteyen terör örgütü PKK üyesi B.Y., jandarmaya teslim oldu. B.Y.'nin teslim olmasında 1975 yılında Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde üsteğmen rütbesiyle bölük komutanı olarak görev yapan ve şimdiki Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Güder'in etkili olduğu bildirildi. Teslim olmasının ardından ifadesi alınan B.Y., "Bize dağda devlete teslim olursanız size işkence yapar eziyet ederler diyorlardı, ama ben Antalya Jandarma İl Komutanlığı'na teslim olduğumda bunların asılsız olduğunu gördüm. Devlete güvenin" dedi.


  • Çorum'da 2 DHKP/C militanı öldürüldü
    Çorum'da terör örgütü DHKP/C militanları ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist öldü. Olayda 1 jandarma eri yaralandı. Çorum Valisi Erhan Tanju'dan alınan bilgiye göre, Çorum Merkeze bağlı Eskiören Köyü çevresinde arama yapan jandarma ekipleri, Ferhatlı Mahallesi bölgesinde şüpheli gördükleri iki kişiye dur ihtarında bulundu. Ateşle karşılık veren bu kişiler Jandarma Er Ergin Has'ı (21) yaraladı. Çatışmada, 2 saldırgan öldü. Ölen Çorum nüfusuna kayıtlı Gazi Arıcı (23) ve Selhan Top'un (26) terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları belirlendi.


  • İmkansızlıktan 20 yıldır yatağa bağlı
    Mardin'de, 6 aylıkken kaza geçiren genç kızın kafası giderek büyüyor. Ailenin ilk çocuğu olan Zeynep Oral (21), henüz 6 aylıkken dikkatsizlik sonucu yere düşerek kafasını beton zemine çarptı. Bu olayın ardından hastalanan Zeynep Oral, maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi ettirilemeyince kafası her geçen gün biraz daha büyüdü. Gözü yaşlı anne Sinem Oral (67), 20 yıldır yatalak olarak yaşayan kızını tedavi ettirememenin acısını yaşadığını ifade ederek, "Bu acıya artık dayanamıyorum. Kızıma bir yardım eli uzatılmasını ümit ediyorum" dedi.


  • Topluma Kazandırma'da Bitlis'ten 35 tahliye
    Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki ''Topluma Kazandırma Yasası''ndan yararlanmak isteyen 89 tutuklu ve hükümlüden 35'inin tahliye edildiği bildirildi. Bitlis E Tipi Cezaevi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yasanın uygulamaya girdiği günden bu yana, 89 tutuklu ve hükümlü yasadan yararlanmak üzere cezaevi yönetimine başvuruda bulundu Yetkililer, tutuklu ve hükümlülerin dosyalarının Van, Diyarbakır ve Adana Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nce incelendiğini, 7'si Hizbullah ve 28'i PKK/KADEK terör örgütü mensubu olmak üzere, toplam 35 kişinin tahliye edildiğini söylediler


  • Sanatçı Rojin Ülker rahat nefes aldı
    Erzurum Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) sanatçı Rojin Ülker hakkında, verdiği bir konserde "Bölücü örgütün propagandasını" yaptığı gerekçesiyle açılan davayla ilgili takipsizlik kararı verdi. DGM'deki duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan Rojin Ülker savunmasında söylediği dava konusu parçanın 90 yıldır bilinen bir aşk parçası olduğunu ve bölücülükle ilişkisi olmadığını ifade ederek, beraatını talep etti. Ülker'in, Türkçe çevirisini yaparak verdiği parçayı inceleyen mahkeme heyeti, davayı DGM kapsamından çıkararak takipsizlik kararı verdi.


  • Zeki Müren'in evleri satıldı
    Tüm mal varlığını, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan "Sanat Güneşi" Zeki Müren'in, Bodrum'daki 4 adet kooperatif evinden, 3'ü satıldı. TSK Mehmetçik Vakfı mülkiyetinde bulunan ve kapalı teklif usulü ile 2. kez satışa çıkarılan Bodrum İlmik Sitesi'nde 2 adet natamam villa, Omurça Mahallesi Mutluköy Sitesi'nde bir adet dubleks villa ve Yalıkavak Mandalya Sitesi'ndeki bir adet dubleks villanın ihalesi, Bodrum Askerlik Şubesi'nde yapıldı. Satışta, İlmik'teki villalar ile Yalıkavak'taki dubleks villa alıcı bulurken, Mutluköy'deki içinde kiracısı olan villa için talep olmadı. Mehmetçik Vakfı İzmir Bölge Temsilciliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gökçen, "Teklif alamadığımız Mutluköy'deki villanın satışı ilerdeki günlerde pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek" dedi.


  • Viranşehir'de okulları mehmetçik boyuyor
    Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerler, köy ve kırsal alanlardaki okulları boyuyor. Jandarmaya bağlı Kırlık, Demirci, Karakuzu karakollarında görevli askerler, bölgelerinde tespit ettikleri 3 okulun boya ve badana işlerini tamamlayarak, eğitim ve öğretime hazır hale getirdi. Jandarma, 6 köyde belirlenen 6 okulda da çalışmalarını sürdürüyor. Boya ve badana işleri bittikten sonra, elektrik arızaları nedeniyle karanlıkta kalan köylerin, elektrik tamir işlerinin de yapılacağı belirtildi.


  • Çocuklar bu berbere korkmadan geliyor
    Adana'da bir berber, dükkanını çocuk parkına çevirerek, çocukların tıraş fobisini ''eğlenceye'' dönüştürdü. Adana'nın Kurtuluş Mahallesi'nde faaliyet gösteren ''For Kids (Çocuklar İçin)'' adlı işyerinin işletmecisi Sami Şahin, kıpır kıpır hareket eden, yerlerinde duramayan çocukları tıraş etmenin kolay iş olmadığını belirtti. Bir süre önce gittiği ABD'de, çocuklara yönelik özel berberlerde çocukların keyifle tıraş olduklarını gördüğünü anlatan Şahin, aynı sistemi Adana'daki işyerine uyarladığını ve çocuk için tıraşı ''işkence'' olmaktan kurtarıp ''eğlenceli'' hale getirdiğini söyledi.


  • Avrupalılar Beyşehir balı ile kahvaltı ediyor
    Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Almanya başta olmak üzere Hollanda ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerine ''petek bal'' ihracatı yapılıyor. Tarım İlçe Müdürü Osman Yıldırım, İç Anadolu Bölgesi'nde yurt dışına bal ihracatı yapan tek yörenin Beyşehir olduğunu söyledi. Beyşehir ve çevresinden 3 yıldır Avrupa ülkelerine petek bal ihracatı yapıldığını ve her geçen yıl ihracat oranının arttığını ifade eden Yıldırım, yüzde 100 saf petek balın ''Titiz'' markası adı altında 500-800 gramlık şeffaf ambalajlar içerisinde paketlenerek Avrupa'ya gönderildiğini kaydetti.



    22 Ekim 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED