AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Simdi ağalar out, serseriler in

Yeni dönemde ekrana bir tek yeni 'ağa'lı dizi gelmezken, bohem bir hayatı özendiren 'serseri' temalı diziler prim yapıyor. Gençliğe kötü örnek olan ve dili bozan bu tür dizilerle ilgili RTÜK'e de yoğun şikayetler geliyor

  • ERTAN TÜRER / İSTANBUL
    Atalarımız "Oku, çalış, adam ol, serseri olma" lafını boşuna söylememiş... Ekranlarda 'ağa' dizilerinin yerini bugünlerde daha çok mahalle ortamında geçen ve bohem bir hayatın anlatıldığı, serseriliğin adeta özendirildiği TV dizileri aldı.

    'Seymen Ağa'lı "Asmalı Konak" ve 'Candar Ağa'lı "Kırık Ayna" adlı diziler sona ererken, 'Şahin Ağa'lı "Zerda", 'Kudret Ağa'lı "Berivan" ve 'Cabbar Ağa'lı "Kınalı Kar" adlı diziler devam etse de yeni yayın döneminde bir tek yeni 'ağa'lı dizi çekilmedi. "Serseri" "Sultan Makamı", "Estağfurullah Yokuşu" "Serseri Aşıklar" adlı diziler ise yeni yayın dönemine damgasını vurdu.

    İşte popüler gösterilen tipler

    Başrolde Okan Yalabık'ın oynadığı Kanal D'nin "Serseri" adlı dizisinde işsiz bir gencin, avare arkadaşlarıyla yaşadığı olaylar konu ediliyor. Dizi, psikopat tipleri ve kullanılan dil açısından da seviyesizliği önplana çıkarıyor. Şevket Çoruh'un başrolde oynadığı "Sultan Makamı"nda da eski bir açık hava sinemasını işleten avare bir gencin, at yarışlarından medet umması ve işsiz arkadaşlarıyla yaşadığı olaylar anlatılıyor.

    Hande Ataizi ve Yiğit Özşener'in başrolde oynadığı "Estağfurullah Yokuşu"nda aldatılma ve alkolizmin sınırları aşılmış, mahallenin bıçkın delikanlıları önplana çıkartılmış. Show TV'deki Müjde Ar, Nurseli İdiz ve Salih Güney'in başrolde oynadığı "Serseri Aşıklar" dizisi ise isteklerine emeksizce kavuşmak isteyen bir genç ile ihtiras dolu kadınların hayatları üzerine kurulmuş...

    Gelişme çağındaki gençlerimize kötü örnek olan, dilimizi bozan bu dizilerde serserilerin izleyiciye verdiği mesajlardaki seviyesizliğin prim alması dikkat çekiyor.

    RTÜK'e şikayet yağıyor

    Bu arada RTÜK'ün izleyici şikayetlerini derlediği 178 "Alo RTÜK" hattına gelen şikayetlerde de "serseri" temalı diziler ilk sırada yer alıyor. RTÜK yetkilileri, değerlendirmelerin listelenip üst kurula iletildiğini, bu şikayetler üzerinde üst kurulun yaptırım hakkı olduğunu belirtiyor.

    Radyo Televizyon Üst Kurulu ise zaman zaman uyarı cezaları verse de bu tür yapımlar hakkında fazla bir şey yapamıyor.


    Yaşamak Dediğin böyle bir şey

    Mustafa Yürekli'nin sunduğu belgesel program Yaşamak Dediğin'de bu hafta türkücü Mustafa Yıldızdoğan'ın öyküsü ekrana getiriliyor. Çocukluğunda bağlamayla başlayan sanat yaşamını ve bu süreçte karşılaştığı sorunları anlatacak olan Yıldızdoğan, müzik yaşamını, hayat felsefesini, geleceğe dair planlarını ifade ediyor program izleyenleri için.
    Kanal 7 / 00.30


    Eskişehir'den lületaşı öyküleri

    Tayfun Talipoğlu'nun sunduğu Bamteli zor yaşayanların gelecek kaygısını ekrana taşımaya devam ediyor. Beyaz altın lületaşının öyküsünü anlatmaya devam eden Talipoğlu, güvenliksiz lületaşı ocaklarında yarınların neler getireceğini bilmeden bilinmeze yolculuk eden Eskişehirlilerin hikayesini söylüyor.
    Ntv / 21.05


    Kenan, komiser olmuş

    Uğur Yücel'in yönettiği ve Kenan İmirzalıoğlu ile başrolü paylaştığı, uzun süredir heyecanla beklenen Alacakaranlık adlı dizi start alıyor. Sulhi Dölek'in senaryosunu yazdığı dizide, Başkomiser Tahir Kemal Bozoğlu'nun tayini İstanbul'a çıkar ve cinayet masasının başına getirilir. Ferit Çağlayan ise Tahir Kemal'in geldiği yerde cinayet masasında çalışan dürüst bir komiserdir. Tahir ve Ferit İstanbul' da bir ekip oluştururlar.
    Show Tv / 20.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
     Adrenalin sever misiniz?
    TRT Kapalı Gişe kuşağında sinemasever izleyiciler için Sylvester Stallone'nin rol aldığı Driven'ı (Yarışçı) getiriyor ekranlarına.
    Yetenekli olmakla birlikte konsantrasyon güçlüğü çeken acemi yarışçı Jimmy Bly, sponsorluğunu yapan hırslı ağabeyinin baskıları karşısında bunalıma girmiştir. Jimmy'nin en büyük rakibi Beau Brandenburg, dikkatini dağıttığı gerekçesiyle sevgilisi Sophia'yı terk eder. Bunu fırsat bilen Jimmy, Sophia'ya yakınlaşmaya başlar. Rakibi Brandenburg'un başarısının sırrının Sophia olduğuna inanmıştır çünkü.
    Fakat Sophia ile yaşadığı bu yakınlaşma da, Jimmy'nin bunalım günlerini atlatmasına yardımcı olamayacaktır. Onu heyecanlandırarak harekete geçirmek isteyen takım sahibi Carl Henry, son çareyi çok tehlikeli bir trafik kazasından sonra pistlere veda eden eski yıldız yarışçı Joe Tanto'dan yardım istemekte bulur.
    En iyi olabilme şansını her defasında elinden kaçırdığına inanan Tanto, varlığı ile huzur bulduğu kadın muhabir Luc Jones sayesinde korkutucu geçmişi ile barışır ve Bly'ı bir numara yapmak için kendisini tekrar yarış dünyasının içinde bulur.
    YARIŞÇI
    Orj. Adı: Driven Yön: Renny Harlin Oyn: Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Stacy Edwards, Til Schweiger, Gina Gershon, Estella Warren (Aksiyon)
    TRT 1 / 20.30

    Evde nişan telaşı var
    En Son Babalar Duyar'da bu hafta nişan telaşı var. Kızları İpek'i evlendiriyor olmak Şükran Hanım'da büyük bir sevinç yaratırken, Mehmet Usta'yı hayli kederlendiriyor. Yapıları tamamen farklı iki ailenin nişan töreninde buluşması ilginç olmuştur. Bu arada içgüveysi olarak eve yerleşen damat Kadir, ev tutma çalışmalarını hızlandırıyor. Fakat ev bulmak için kayınpederinin arabasını kullanmaya kalkınca işler yine karışıyor.
    Star / 20.10
    22 Ekim 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED