AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
'Bilge Kral' toprağa veriliyor
İzzetbegoviç bugün Saraybosna'da toprağa verilecek. Türkiye'yi temsilen merasime Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül katılacak.

TCK'ya kadın eli
Kadın kuruluşlarının yoğun eleştirilerine maruz karan yeni TCK tasarısı kadın vekiller tarafından incelemeye alındı. Devlet Bakanı Güldal Akşit, tasarının kadınlarla ilgili bölümlerini tek tek inceleyerek Meclis'e bir rapor sunacaklarını söyledi.

'Dakkas ve Vakkas'ta vurguna göz yumulmuş
Devlet Denetleme Kurulu, Ziraat Bankası'ndaki, 'Dakkas ve Vakkas Skandalı'nda, bankanın eski yöneticilerinin, firma hakkında yapılacak olan takibatı kasıtlı olarak engellediklerini ortaya çıkardı.

'Batık'lar için araştırma komisyonu
AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin batık bankalar ve BDDK ile ilgili verdiği Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeler birleştirilerek kabul edildi.

TÜBİTAK'ta kanunsuzluk
Karar alınabilmesi için 7 üye yeter sayısı aranan TÜBİTAK Bilim Kurulu'nda, 6 üye ile toplanarak başkan seçildi. Hükümet TÜBİTAK'taki kanunsuzluğa son vermek için tasarı hazırladı.

Toplumun gelişmesinde din en önemli değerdir
İlahiyat Fakülteleri Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Başkanı Bardakoğlu, dinin toplumun gelişmesindeki en önemli değer olduğunu söyledi.

Yakmadığı can kalmadı
Ecevit hükümeti döneminde kurulan TBMM YÖK Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan, ancak DSP'nin karşı çıkması nedeniyle dağıtılamayan raporda, Gürüz ile Alemdaroğlu'nun akademisyenlere baskı yaptığı belirtildi.

Evliya Çelebi şahittir ki 'Büryan kebabı' bizimdir
Siirtlilerin 'Büryan Kebabı'na patent alması Bitlislileri ayağa kaldırdı. AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Türk Patent Enstitüsü'ne bir mektup yazarak Büryan kebabının Siirt'e ait olduğuna ilişkin patentin iptal edilmesini istedi.

Çekimleri yarım bıraktı

İGDAŞ'ın kampanyası 25 Ekim'de sona eriyor
Yeni abone olanlar arasında yapılacak çekilişle 444 kişiye Baymak marka kombi hediye edilecek olan kampanyada son haftaya girildi.

Eğitimin suyu çıktı
Fethiye'nin Kayacık Köyü'ndeki ilköğretim okulu öğrencileri, okullarında içme ve kullanma suyu olmadığı için yaklaşık 1 km uzaklıktaki dereden kovalarla su getiriyor.

Tayad ile polis çatıştı
Çiftehavuzlar davası olarak bilinen 22 güvenlik görevlisinin yargılandığı davayı izlemeye giden TAYAD üyeleri polisle çatıştı.

Dünya liderlerine Kur'an-ı Kerim

Life Time English'in dağıtımı devam ediyor
Yeni Şafak'ın kültür armağanları okuyucularımızla buluşmaya devam ediyor. Gazetemizin büyük özenle seçerek okuyucuya sunduğu tam 90 bin kelimelik büyük İngilizce-Türkçe, Türkçe İngilizce sözlüğün dağıtımı devam ediyor.

Özelleştirme İdaresi yöneticileri hakkında soruşturma talebi

Kısa kısa..



22 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED