T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Gündeme içerden ve dışardan bakış

Neler Oluyor'da AK Parti lideri Erdoğan, Derin Haber, 32. Gün ve Arena'da ise iç ve dış gündem var...

Batuhan Yaşar'ın hazırlayıp sunduğu Neler Oluyor adlı haber-aktüalite programına Recep Tayyip Erdoğan konuk oluyor. Programda "Erdoğan, Denktaş soğuk savaşının içyüzünde neler var?", "Kıbrıs politikasında tarihi değişikliğin arifesinde miyiz?", "Irak savaşı yaklaşıyor, bu konuda ne yapılacak?", "Mehmetçik Irak'a, Amerikan Askeri Türk topraklarına girecek mi?", "Siirt seçimleri yaklaşıyor. Erdoğan aday olacak mı?", "Başbakanlık koltuğuna ne zaman oturacak?", "Hükümetin icraatlarından memnun mu?", "Çift başlı yönetim eleştirilerine ne diyor?" gibi soruları cevaplayacak olan AK Parti Lideri Erdoğan, Türkiye ve dünyanın önemi gündem maddelerini programda değerlendiriyor.
Tgrt / 23.15

DERİN HABER— Prof. Dr. Haluk Şahin'in hazırlayıp sunduğu Derin Haber'de bu hafta olası Irak Savaşı var. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soli Özel ve Emekli Orgeneral Edip Başer'in konuk olacağı programda, Amerika'nın neden Irak saldırmak istediği konusu merceğe alınıyor. Programda petrolden, kitle imha silahlarına, Irak'ın terörizme desteğinden, Bush'un kişisel kinine dek pek çok neden masaya yatırılıyor.
Tv8 / 23.20

ARENA—Uğur Dündar'ın hazırladığı Arena'da ise, SSK'daki yolsuzluklar var. Programda yurda kaçak sokulan sahte ameliyat malzemelerinden, vurgun amacıyla yapılan ameliyatlara ve şişirilmiş faturalarla sağlık kurumlarını soyup soğana çevirenlere kadar pek çok skandal var.
Kanal D / 23.00


Hürrem Sultan'ın oyunları
Başlıca rollerde Gülben Ergen ve Ali Sürmeli'nin oynadığı ve tarihi gerçekleri yeteri kadar ciddiyetle anlatamadığı, dolayısıyla objektivite bağlamında başarısız olduğu şeklinde eleştiriler alan Hürrem Sultan'ın bu bölümünde, genellikle her yıl İbrahim'le Edirne Sarayına giden Kanuni Sultan Süleyman, bu sefer Hürrem ve çocuklarıyla gider. İbrahim, Yeniçerilerin zam isteğine olumsuz cevap verince isyan başlar. İsyanda İbrahim bir kahvehanede mahsur kalınca onu Ferhat Paşa kurtarır. Daha sonra Yeniçerilerin başı Osman Ağa'nın kellesi vurdurulur.

Sadrazam İbrahim Paşa ise, Ahmet Paşa'yı Mısır'a atar. Hürrem'in öncülük ettiği, Hatice Sultan ile İbrahim'in evliliği gerçekleşir. İbrahim, sarayın bahçesine çıplak heykeller diktirir ve bu çok konuşulur. Lahidevran ise, Kanuni'ye sunmak üzere haremde Gülfem adlı bir kız bulur.
Star / 22.00


Şiire ve şaire akan Kum Saati...
Belgesel Kum Saati'nde, şiirin ve şairin ücralığı konu ediliyor. Günümüz şiirinin önde gelen adlarından Enis Batur'un şiirsel dünyasına doğru gidilen bölümde, şiirin doğası, dili, yönsemeleri, eğilimleri, şiir-kutsallık bağlamına bakışları, Enis Batur şiirinin temel izlekleri, imgeleri ve deyiş özellikleri tanıtılıyor.
Trt 2 / 20.30

 
Benim Cici Silahım
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32. Gün, 'Birleşmiş Milletler Silah Denetçileri'ni ele alıyor. 1990'dan 2003'e "Silah Denetçileri'nin kimlerden oluştuğu", "Nasıl çalıştıkları" ve "Niçin casuslukla suçlandıkları" gibi kamuoyunun bilmediği iddiaların ekrana geleceği programda Hande Atay Amerikan halkının niçin silahı fetiş haline getirdiği ile ilgili de bir araştırma var. Programda ayrıca, Amerika'daki silahlanmanın büyük artışına dikkat çeken Türkiye'de yarı vizyona girecek olan "Benim Cici Silahım" adlı belgesel filmden görüntüler ilk kez ekrana gelecek.
Cnn Türk / 22.05

Çivici katilin 'İpucu'yla yakalanışı
Polisiye belgesel İpucu'nda, teknolojinin yardımıyla çözülmüş Adli Tıp ve polis dosyaları ekrana getiriliyor. İpucu bu hafta, çivici lakaplı Süleyman Aktaş dosyasını açıyor. Programda yaşlı insanları kafalarına ve gözlerine inşaat çivileri çakarak öldüren bu Aktaş'ın ipuçlarının değerlendirilerek yakalanış öyküsü var.
Ntv / 22.05

Zerda'da silah patlıyor Yavuz Bingöl ve Ece Uslu'nun rol aldığı Zerda'da bağevinde Şahin ve Zerda'yı başbaşa bulan Akgül, silahı üzerlerine doğrultur. Zerda ve Şahin'in müdahaleleri sonuçsuz kalacaktır. Silah ateş alır. Zerda'nın küllenmiş aşkını sineye çekmeye çalışan Mahmut ise kendini eve kapatmıştır. Ayhanım kocasını bu hale getiren şeyi sonunda öğrenir. Bu işin peşini bırakmayacaktır. Oğlunun konağa, ocağının başına dönmesini dört gözle bekleyen Sultan ise hayal kırıklığına uğrayacaktır.
Atv / 20.30
30 Ocak 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED