T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 18 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hostes krizi aşılamıyor

Hostes yokluğu nedeniyle sefer iptalleri ve uzun süreli gecikmeler yaşayan THY, dün 136 yeni kabin memuru işe başlattı. THY Genel Müdürü Kotil, "Artık krizi aştık" dedi ama dün de bazı seferler iptal edildi, rötarlar yaşandı

Sırrı
Bıyık
Hostes sıkıntısı nedeniyle uzun süreli rötarlar ve sefer iptalleri yaşayan Türk Hava Yolları (THY), dün 136 kabin memurunu işe başlattı ama yine krizi aşamadı.

Son birkaç gündür hostes krizi yüzünden sıkıntılı olan THY Genel Müdürü Temel Kotil'in morali Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) aldığı TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesi ile düzeldi. Temel Kotil, yaşanan rötarların yolcuları olduğu kadar kendilerini de üzdüğünü belirterek, "Gerekli bütün önlemleri aldık. Artık hostes sıkıntısı diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki törende konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, dünyanın yeniden yapılandığı bir asır yaşandığına dikkat çekerek, "Türkiye artık bu asırda hazırlıksız yakalandım deme lüksüne sahip değildir" dedi. THY'nin, Türk bayrağını bütün dünyada dalgalandıran milli bir kuruluş olduğunu vurgulayan Ali Coşkun, "Bu nedenle THY'nin yaptığı hata, sadece şirketin değil, Türkiye'nin başarılarına da gölge düşürür" dedi. Şirket ile ilgili medyada son günlerde yer alan haberlerin ulusal çıkarlarımız açısından sıkıntıya neden olabileceğine dikkat eken Coşkun, "Bu ülke hepimizin, THY hepimizin. Küçük haberleri büyüterek rakiplerimize fırsat vermeyelim" diye konuştu.

SEFERLER YİNE İPTAL

Bu arada dün de THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken yurtdışı seferlerinden bazıları kabin memuru yokluğu sebebiyle iptal oldu, bazıları da rötarlı gerçekleştirildi.

Uçuşlar için seferdeki uçaklardan dönen kabin memurları beklenince yolcular havalimanında saatlerce beklemek zorunda kaldı. THY görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışma çıktı. THY'nin İstanbul-Zürih, İstanbul-Ankara, Ankara-Viyana, Viyana-Samsun, Samsun-Bodrum seferleri iptal edildi. Türk Hava Yolları'nın internet sitesinde, seferlerin 'işletme nedenleriyle'iptal edildiğine işaret edildi.

THY Basın Danışmanı Ali Genç de yaptığı açıklamada, "Eleman planlaması yapmıştık, fakat 13 bin kişi başvurunca elemek ve eğitmek uzun zamanımızı aldı. Rötarlar önceki aksamanın devamı, bir daha eleman sıkıntısından rötar olmaz" dedi.

Temel Kotil: Rekora imza attık

THY Genel Müdürü Temel Kotil, turizm sezonunun başlamasıyla yolcu sayısının arttığına işaret ederek "Dün (önceki gün) 52 bin, bugün de (dün) 55 bin 200 yolcu taşıyıp şirket tarihinde rekora imza attık" dedi. Kotil, şöyle konuştu: "86'sı bayan, 50'ssi erkek 136 yeni kabin memuru göreve başladı. Ay sonuna kadar 300 hostes daha alacağız. Dün yaşanan hostes sıkıntısı, büyük ölçüde yolcu artışının sonucu. Bir günde 470 sefer yapıldı. Yedekteki 50 hostes yetersiz kaldı. Son günlerdeki rötarlardan dolayı yaşanan sıkıntılar yolcularımızı olduğu kadar bizi de üzdü. Bunun için gerekli önlemleri aldık. Artık hostes sıkıntısı diye bir şey söz konusu değil." Kotil, günlük yolcu sayısının Temmuz'da 60 bin, Ağustos'ta 65 binlere yükseleceğini söyledi.

Ucuza uçan Easyjet'e Türkiye'den izin yok

Londra-İstanbul arasında ucuz uçuşa hazırlanan İngiliz havayolu şirketi Easyjet, Türkiye'nin izin vermemesi üzerine sattıkları biletleri ve rezervasyonları iptale başladı. Basel-İstanbul uçuşlarına 29 Mayıs'ta başlayan havayolu şirketinin, 29 Haziran'da da karşılıklı olarak Londra-İstanbul seferlerine başlaması planlanmıştı. Easyjet'in İsviçre-İstanbul seferlerinde sorun olmadığını, şirketin Basel'den İstanbul'a yaptığı seferlerde İsviçre'ye kayıtlı uçakları kullandığını söyledi. Yılmaz, Londra-İstanbul seferleri içinse yeni bir izin alınması gerektiğini belirtti.

  • LONDRA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi