T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 18 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz

Başbakan Erdoğan, AB sürecinde hükümet olarak sözlerinde durduklarını, ama sözünde durmayanlar bulunduğunu belirterek, "Sözlerinde durmadıkça bizden kimse yeni bir şey beklemesin. Biz dik duracağız, ama dikleşmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, uydurma haberlere değil, hükümetin tavrına bakılmasnı isteyerek, AB sürecinde sözünü tutmayan tarafın AB tarafı olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Biz dik duracağız, ama dikleşmeyeceğiz" dedi.

Partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen İstanbul 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "AB sürecinde kim ne derse desin uydurma haberlere değil, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin tavrına bakınız" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ADIMLARI ATTIK

"Ana muhalefet şöyle demiş, böyle demiş. Yavru muhalefet şöyle demiş, böyle demiş. Kimse bizi bağlamaz. Bizi milletimiz bağlar. Biz milletimizin memnun olmayacağı bir şeyi asla yapmayız. Kıbrıs'ta atılması gereken adımları KKTC'deki kardeşlerimiz atmıştır. Biz gereken adımları attık. Bundan sonraki süreçte de yine bizden olumlu bir adım olduğu zaman bu adımları atarız. Ama olumlu bir adım olmadıkça hiçbir zaman muhataplarımız bizden olumlu adım beklemesinler."

Bunu her zaman muhataplarına söylediklerini ifade eden Erdoğan, "Biz sözümüzde durduk, durmayanlar var. Onlar da sözünde dursun. Sözlerinde durmadıkça bizden kimse yeni bir şey beklemesin. Bunları biz kendilerine söyledik. Bundan sonraki süreçte de duruşumuz aynıdır. Biz dik duracağız, ama dikleşmeyeceğiz. Ölçümüz, anlayışımız bu" diye konuştu.

TASARRUFA 14,5 KATRİLYON

Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin bir borçlar ülkesi olduğunu, borcunu ödeyecek gücü, mecali bulunmadığını söyledi. Sadece Zorunlu Tasarruf Fonu'nda 14,5 katrilyon lira biriktiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu kesilen paralar nereye gitti? Hortumculara gitti" dedi. Erdoğan, zorunlu tasarruf hesabında biriken paraların son taksidinin 3 gün sonra ödenmiş olacağını ifade ederek, aynı şekilde İmar Bankası mağdurlarına da 6,5 katrilyon lira ödendiğini, 2007 yılının Ocak ayında geri kalan kısmının bitirileceğini kaydetti.

6.800 KM DUBLE YOL YAPTIK

Eğitim ve sağlık alanındaki icraatları anlatan Erdoğan, Türkiye genelinde hastane, sağlık ocağı yapımı ve personel alımının devam edildiğini söyledi. Şu ana kadar 6 bin 800 kilometrelik duble yol yapıldığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanının da şantiye haline geldiğini söyledi. Kongreye tek aday olarak katılan İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, 466 oy alarak yeniden AK Parti İstanbul İl Başkanı seçildi.

OKUMA ÖĞRENENLERE DAİRE

Erdoğan daha sonra Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği okuma-yazma seferberliği kapsamında düzenlenen geceye katıldı. Kursu başarıyla bitiren 3 kişiye bir evin verileceği kampanyada Başbakan Erdoğan, hediye edilen ev sayısını da 5'e çıkardı. Noter huzurunda yapılan çekilişte Sevim Tuna, Havva Gemici, Nifzi Cihan Özaltın, Saniye Uygur ve Hatice Kanyan'a ev çıktı.

  • İSMAİL ZELVİ / ŞAMİL KUCUR İSTANBUL

    Eminönü turizm merkezi olacak

    Başbakan Tayyip Erdoğan, Eminönü Belediyesi'nce İstanbul Ticaret Odasında düzenlenen "1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, İstanbul aşkını yüreklere nakşeden büyük şair Necip Fazıl'ın "İstanbul benim canım, vatanım da vatanım" dediğini, Yahya Kemal'in "Aziz İstanbul" diye seslendiğini ve Mimar Sinan'ın da büyük eserler vererek süslediği bu şehre hizmet etmenin şahsı için her zaman şereflerin en büyüğü olduğunu söyledi. Eminönü ile ilgili birçok hedefleri olduğunu, belirten Erdoğan, "İmalathaneleri çıkartıp burayı tamamıyla turizmin en hareketli merkezi haline getirelim istiyoruz. Şu anda İkitelli'de yapılmış olan yerlere taşınmayan esnafa bu kürsüden de çok seslendim. Artık burada durmayın, duramayacaksınız. Müşterek olarak atılması gereken adımları atacağız. Gerekirse cebir, zorla yapacağız. Niye? Çünkü buranın da bizim üzerimizde hakkı var" dedi. Başbakan, Yenibosna'da inşa edilen yeni Adli Tıp Kurumu binasını da açtı. Erdoğan, demokratik ve şeffaf toplumlarda delilden sanığa gidildiğini belirterek, ceza hukuku reformunu bunun için yaptıklarını söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi