T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 29 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haldun DOMAÇ

Hedef aynı, kozlar farklı

Trabzon ve F.Bahçe'nin üst düzeyde bireysel becerili oyuncuları var. Ev sahibi ekip, Fatih Gökdeniz ve Yattara ile üstünlük ararken, Fener maçı orta alanda koparmak isteyecek.

"Büyük maçlara, büyük yıldızlar damgasını vurur" düşüncesinden hareket edersek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sonuca tesir edecek isimler olarak Fatih Tekke, Alex ve Anelka öne çıkıyor. Özellikle Fatih Tekke'nin Önder-Servet karşısında top saklama, çabukluk ve iyi zamanlama hünerleri ev sahibi takım adına büyük avantaj. Fenerbahçe'de Nobre'nin yokluğunda ilk 11 oynayacak olan Anelka Fenarbahçe'nin kozu. Çünkü Anelka geniş alanda Stepanov-Erdinç gibi ağır oyuncuları kademesiz yakalarsa Fenerbahçe'nin galibiyete gidecek yolunu kısaltır. Halilhodziç göbekte Fatih Akyel'i kullanırsa Anelka'nın sürat ve çabukluğunu karşılayabilir.

ALEX'İN ARTILARI

Gelelim Alex'e... Markaj altında oynadığında etkinliği sadece duran toplara kalıyor. Ancak bu durumda rakibin de 10 kişi oynamasına neden oluyor. Kritik anlarda savunma arkasına attığı toplarla rakibin bütün dengesini yıkıyor. Fenerbahçe adına zor durum kendisi gibi top kapma savaşı vermeyen Anelka ile birlikte aynı 11'in içinde olması.

GÖKDENİZ'İN FORMU

Form durumlarına bakıldığı zaman öne çıkan oyuncular Gökdeniz ve Appiah. Gökdeniz çabukluğu ile savunmayı zorlayacak oyuncu olarak görülürken, Ç.Rizespor'a attığı 3 golle maça moral kondisyonu yüksek başlayacak.

APPİAH MORALLİ

Keza Appiah da aynı. Galatasaray karşısında oynadığı futbol ve attığı golle morallendi. Ancak bundan önemlisi son haftalarda çok arzulu ve hırsı oynuyor. Daum onu sağ kanatta oynatmasına karşın sahanın her santimetresine basmak için çaba sarf ediyor.

ORTA ALANA DİKKAT

Oyunun genel akışında öne çıkacak oyuncular ise Fenerbahçe'den Aurelio, Selçuk ve Tuncay. Trabzonspor'dan Hüseyin ve onun yanında görev yapacak partneri Adem veya Hasan Üçüncü. Dikkat ederseniz bunlar orta alanı kontrol edecek oyuncular. Modern futbolda maçlar orta alanda kazanılıp, kaybedildiğine göre, bu oyuncuların performansı maçın sonucuna doğrudan tesir edecek.

YATTARA BİLMECESİ

Yattara ve kalecilerin ismini sona bıraktım. Yattara bugüne kadar büyük maçlara ağırlığını koyamadı. Nedeni özel bir araştırma konusu. Böylesine yetenekli, yürür gibi adam eksilten bir oyuncudan derbi patlaması beklemek Trabzonluların hakkı. Karşısında oynayan Ümit Özat, Tuncay'dan gereken desteği alamazsa, gün Yattara'nın olabilir.

RÜŞTÜ AVANTAJI

Ve kaleciler. Rüştü'nün Jefferson'a karşı ağırlığını söylemeye bile gerek yok. Bu tür zorlu maçlar ve ortamlarda Rüştü'nün öne çıkacağını düşünmek yanlış olmaz. Daha önce bunu defalarca yaptı.

KANATLARA ÖNEM

Sonuç; kanatları iyi kapatıp, orta alana hakim olmak isteyen Fenerbahçe, Alex'in pasları, Anelka'nın çabukluğuyla; Trabzonspor ise bireysel becerili oyuncularıyla skoru lehine çevirmeye çalışacak.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi