T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 29 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yarışıyoruz ama nece yarışıyoruz

Bir dönem şöhret merakını kamçılamasıyla eleştirilen yarışma furyası yeniden başladı. Ancak bu kez eleştiri, erkeklerin kadın kılığına girdiği "O Şimdi Hanımefendi" yarışmasından hareketle, yarışmaların birebir adaptasyonun doğru olup olmadığına geldi.

Geçtiğimiz yıllarda, otel önlerindeki kuyruklar ve vatandaşa şöhret olmak gibi boş vaatlerde bulunulması nedeniyle eleştiri alan yarışma furyası yeniden başladı. Ancak birbiri peşisıra ekrana gelecek yarışmalar konusunda bu kez eleştiri, toplumun şöhret merakına değil, ABD ve Avrupa'da yayınlanan ve erkeklerin kadın kılığına girdiği "He is a Lady" yarışmasının sebep olabileceği sakıncalara yöneldi. Bir dönem ekranları kasıp kavuran ve hepsi ABD'den adaptasyon yarışmalar, toplumdaki "yırtma", "kısa yoldan zengin olma" gibi zaafları tetiklediği yolunda eleştiri almış, bu yarışmalardan birincilikle çıkan adayların star olmak bir yana, isimlerinin bile unutulması, amacın sadece bir "showbusiness" olduğunu ortaya koymuştu.

Bu sezon, önce ATV ve Kanal D'de Dansa Var mısın ve Benimle Dans Eder misin adlı iki yarışmanın ardından sökün eden, Osmantan Erkır'ın sunduğu Popstar Türkiye ve M. Ali Erbil'in sunduğu Star Avı'yla yarışmalar yeniden ekrana damgasını vurdu. Ardından, A1 Model Boxing'in başlamasıyla çeşitlenen yarışmalara önümüzdeki günlerde biri daha ekleniyor.

ERKEKLER PEDİKÜR KOLTUĞUNDA

Ancak bu yarışmanın özelliği, erkeklerin kadın gibi yaşadığı "He İs a Lady"nin yerli versiyonu oluşu. Geçtiğimiz yıl, Türkiye'de aynı formatla yayınlanacağı duyurulan, ancak dönemin RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın uyarısıyla yayınından vazgeçilen O Şimdi Hanımefendi'nin çekimine başlandı. ABD'den alınan ve hangi temele dayanılarak böylesi bir format belirlendiği bilinemeyen yarışmanın özendirici olup olmayacağı bir yana, Türkiye'de medyanın, içeriğine, formatına, genel ahlak ilkeleri ve toplum yapısına bakmadan copy-past yapışı da, reyting uğruna göze alınacakların sınırının olmadığını göstermesi açısından da ilgi çekici. Sekiz erkeğin bir kadın gibi yaşayacağı yarışmaya tepki gösteren AKP Adana Milletvekili Zeynep Börü'nün vatandaşların RTÜK'e şikayette bulunmalarını istemesi ise, tepkilerin çoğalarak süreceği yolunda bir sinyal olarak algılandı.

  • TELEVİZYON SERVİSİ


    Şoray, şimdi de buzağı yarışmasında

    Şoray Uzun'un sunumuyla ekrana gelen Şoray Uzun Yolda'da bu hafta, Antalya'nın Elmalı ilçesinden ilginç görüntüler ekrana geliyor. Süpürgeyle tıraş edilen damat, her yıl düzenlelen buzağı güzellik yarışması, bıyıklarına bone takan fırıncıya yer verilen programda, Elmalı'nın tarihi ve doğal güzellikleri görüntüleniyor. İlçenin gelenek ve görenekleri hakkında da bilgi verilen programda ayrıca Şoray Uzun, ilçede bir düğüne konuk oluyor.
    KANAL 7 / 19.45


    Şebnem İşigüzel'in edebiyat serüveni

    Feriha Eriş Özgül'ün yönettiği Genç Kalemler adlı belgesele bu hafta Şebnem İşigüzel konuk oluyor. Genç yazarlardan öne çıkan isimlerin ele alındığı programda, yazarın yazmaya ilk başladığı zamanlar, kurgu, dil, üslup, öykü ve roman üzerine düşüncelerine yer veriliyor. Yazarın çocukluğundan başlayan yazma tutkusu ve ödüllü eserlerinden bahsettiği programda, öykücünün arkadaşları, okurları ve editörleri İşigüzel'i anlatıyor.
    TRT 2 / 22.30


    Petrol ülkesinde petrol eşek sırtında

    Saim Orhan'ın sunumuyla ekrana gelen Ayna bu hafta objektifini Kuzay Irak'a çeviriyor. Programda, üretimin neredeyse durduğu bölgede Türk mallarıyla dolu pazarlar, tezgahlarında deste deste parayla seyyar döviz büroları var. Petrol ülkesi Irak'ta benzin istasyonlarının kapalı olması nedeniyle benzinin karaborsaya düştüğünü ekrana getiren programda, İran'dan eşeklerle katırlarla bölgeye benzin getirtilmesi anlatılıyor.
    SAMANYOLU / 23.10


    YAĞMUR ZAMANI
    Yağmur, Aysel'in kim olduğunu öğrecek mi

    Başrollerini Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın üstlendiği dizide, Eylül, Aysel Hanım'la karşılaşır. Bu karşılaşma, umulmadık bir kapıyı aralar. Geçmişle ilgili gerçekler, mutluluğun ve hayal kırıklıklarının kaynağı olur. Eda'nın sürpriz olarak hazırladığı sergi sırasında aniden ortadan kaybolan Eylül, gecenin asıl sürprizini yaparak şaşkınlık yaratır.
    SHOW / 22.00


    KUŞ DİLİ
    Herkes kaçırılan Fidan için seferber oluyor

    Müjde Ar, Cemil Özbayer ve Hande Subaşı'nın rol aldığı dizide, Fidan'ı kaçıran Bedri onu kadın tüccarına satmayı planlar. Fidan'ı hazırlayan ve ona makyaj yapan kadın Fidan'daki telefonu alır. Yunus ise Fidan'ın kimlerin elinde olduğunu ve yerini öğrenmiştir.
    ATV / 22.10


    HAYAT TÜRKÜSÜ
    Hayat Özlem'den Yusuf Cemal'den rahatsız

    Devin Özgür Çınar ve Tolga Evren'in rol aldığı dizide, Hayat ve Yusuf birbirini kıskanmaktadır. Hayat Yusuf'u Özlem'le görür. Yusuf da Hayat ve Cemal hakkında dedikodular duymuştur. İkili arasında büyük bir tartışma yaşanır. Birbirini suçlayan ikili restleşir ve ayrılırlar.
    TRT 1 / 20.05


    Yaşamın Kaynağı
    Lara Croft'un maceraları sürüyor. Güzel ve cesur kahraman yine, dünyanın en uzak köşelerine doğru heyecanlı bir yolculuğa çıkıyor. Lara Croft, Çin'in ünlü suç şebekelerinden birinin yöneticiliğini üstlenen Chen Lo ile mücadele ediyor.
    (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) Yön: Jan De Bont, Oyn: Angelina Jolie, Gerard Butler, Chris Barrie
    TGRT / 21.15

    Chamane
    Sibirya'nın vahşi güzelliğinde çekilen "Chamane", kentli keman virtüözü Dimitri'nin çalışma kampından kaçışını konu edinen güçlü bir drama. Filmde, bir at sürüsünün bölgeden geçişini fırsat bilen iki arkadaş kaçmak için plan yapıyor.
    Orj Adı: Chamane Yönetmen: Bartabas Oyuncular: Spartak Fedotov, Igor Gotsman Yapım Yılı: 1996 Türü: Dram
    Cnbc-e / 21.30

    İlk Vuruş
    Rus mafyası bir nükleer başlık almak ister. Bunu öğrenen CIA, Natasha adlı bir kuryeyi takibe alır ve Hong Kong polisinden yardım ister. Jackie, Natasha'nın kimin adına çalıştığını öğrenmesi için görevlendirilir. Jackie çıktığı bu basit görevde, istenilenden fazlasına bulaşır.
    Orijinal Adı: First Strike Yönetmen: Stanley Tong Oyuncular: Jackie Chan, Jacksan Lou Türü: Akison - Macera
    SAMANYOLU / 21.30

    Trendeki Adam
    Dostluk ve kader, özlem ve pişmanlık, zaman ve yaptığımız tercihler üzerine mizah yüklü bir öykü anlatan film, bir rastlantıyla tanışan ve birbirlerinin dünya görüşünü değiştiren bir soyguncu ile bir emekli öğretmenin hikayesini anlatıyor.
    (L'Homme Du Train) Yön: Patrice Leconte Oyn: Johnny Hallyday, Jean Rochefort, Charlie Nelson, J.-F. Stêvenin (2003)
    TRT 2 / 23.00

    Kusursuz Cinayet
    Zengin sanayici Steven'ın en çok ihtiyaç duyduğu şey karısının sadakatidir. Karısı Emily ise kocasını ilgisizliğinden bunalmıştır. Sanatla uğraşan David'e ilgi duymaya başlar. Bunu öğrenen Steven, kusursuz bir cinayet planlar.
    Orijinal Adı: A Perfect Murder Yön: Andrew Davis Oyn: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen
    TGRT / 24.00


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi