T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çağdaşlık şarkıyla marşla değil, işle olur

Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'nin AB'nin ekonomik şartları olan Maastrich Kriterleri'ni yakaladığını belirterek, "Şarkı söylemekle, kimse çağdaş olmaz. Çağdaşlaşma, hizmet yapmakla olur. AK Parti'nin yaptığı budur" dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Maastrich Kriterleri'ni yakaladığını belirterek 'şarkı, marş söylemekle hiç kimsenin çağdaş olmayacağını' belireterek "Çağdaşlaşma, elle tutulur, gözle görülür hizmetleri yapmakla olur. AK Parti'nin yaptığı budur'' dedi.

Gül, Kayseri Havaalanı'nın ek dış hatlar terminali, otopark ve ek tesislerin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bazılarının sadece konuşarak, dedikodu yaparak vaktini geçirdiğini, insanların karnını doyurmayacak 5 kuruş etmeyen laflarla gündemi meşgul ettiğini söyledi. "Sonra bir bakmışsınız bu şekilde yıllar geçmiş, taş üstüne taş konmamış'' diyen Gül, şöyle devam etti:

"Biz 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' misali iş yapıyoruz. Herkes elini vicdanına koysun, bu değişiklikler, Türkiye'de çok büyük hamleler değil mi? Bir tarafta bu hizmetler, diğer tarafta dedikodular, içi boş, dışı boş sözler.''

Gül, 4 milyon kişinin ilk kez uçağa bindiğini belirterek, "Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Biz, boş laflarla mı uğraşıyoruz, yoksa işle mi uğraşıyoruz? Millete hizmet değil mi bunlar? Şarkı söylemekle, marş söylemekle hiç kimse çağdaş olmaz. Çağdaşlaşma, işte bu söylediğim elle tutulur, gözle görülür hizmetleri yapmakla olur. AK Parti'nin yaptığı budur'' diye konuştu.

MAASTRİCH'İ YAKALADIK

Gül, en büyük reformlardan birinin ulaştırma alanında yapıldığına dikkati çekerek, şunları anlattı: "Petrolün fiyatı 9 dolarken uçak fiyatları 150-200 milyon liraydı. Petrolün fiyatı 70 dolara çıktı, uçak fiyatları 60-80 milyon liraya düştü. İşte, iş budur. Biz de dedikodularla, halkın karnını doyurmayacak laflarla vaktimizi geçirebilirdik ama biz onların tuzaklarına düşmeyeceğiz.''

Gül, Boydak Holding tarafından yaptırılan Boyteks, Merkez Çelik Boru ve Profil Tesisi, Form Sünger ve Merkez Çelik Tel-Yay-Zımba-Çivi tesislerinin açılışında da Maastrich Kriterleri'ndeki ekonomik değerleri yakaladıklarını belirterek, "3 yıl içinde yüzde 25 büyüyen başka bir ülke yok. Bir taraftan ekonomik büyümeyi sağlayacak, diğer taraftan enflasyonu indireceksiniz. Bu, aslında iktisat teorilerine ters olan bir şey ama Türkiye bunu yapıyor" dedi.

TÜM HAVAALANLARI AÇILACAK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise vatandaşın irili ufaklı 70'in üzerinde havaalanının aktif hale geçmesini istediğini belirtti. Yıldırım, havaalanına uygun uçak prensibiyle hareket ettiklerini kaydederek, hiç kullanılmayan meydanların teker teker açılacağını bildirdi.

  • KAYSERİ (AA)

    Isıtıcılar kaldırtıldı

    Temel atma töreninde Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada protokolün bulunduğu bölüme elektrikli ısıtıcı konuldu. Bakan Gül ve Unakıtan, yetkilileri uyararak, ısıtıcının kaldırılmasını istedi. Isıtıcılar daha sonra görevliler tarafından kaldırıldı. Konuşmaların ardında Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Recep Akdağ ve Kemal Unakıtan, tesislerin temelini attı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi