|

ATA-AÖF sınavları İskenderun’da da yapılabilecek

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) merkezi sınavları bundan böyle İskenderun'da da yapılacak.

Yeni Şafak
20:16 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:31 - 25/03/2017 Cumartesi
IHA
ATA-AÖF sınavları İskenderun’da da yapılabilecek
ATA-AÖF sınavları İskenderun’da da yapılabilecek

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) merkezi sınavları bundan böyle İskenderun'da da yapılacak. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü arasında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılacak olan merkezi sınavların uygulama sürecinin İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği içerisinde planlanması ve gerçekleştirilmesi için protokol imzalandı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından imzalanan protokol ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılacak olan merkezi sınavlar bundan böyle İskenderun'da yapılabilecek.



Konu hakkında bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) merkezi sınavları inşallah bundan sonra İskenderun'da da yapılacak. Bu ilki bize yaşatan ve Atatürk Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyoruz. İlk sınav 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde. Biz, kentimize ve halkımıza değer katmak için çalışıyoruz. ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavların, özellikle de LYS ve KPSS sınavlarının da bundan böyle İskenderun'da yapılabilmesi için İSTE olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, yetkili mercilerle görüşüyoruz. İnşallah bu konuda da İskenderun'a bir müjde verebilmeyi ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.



Bütünleme Sınav Sonuçları Açıklandı

Değerli Öğrencilerimiz,



2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınav sonuçları ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza

obs.atauni.edu.tr

adresinden ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz

Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS)

sol menüde yer alan “

Sonuç İtirazı

” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır.



Fakültede sınavlar nasıl yapılmaktadır? Fakültemizde bir eğitim – öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı ve bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ve almış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için tek dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir kere mezuniyet tek ders sınavı yapılır. Sınavlar ülke çapında gözetim altında merkezî sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

#ATA-AÖF
#Atatürk Üniversitesi
#Açıköğretim Fakültesi
#Hatay
#İskenderun
7 yıl önce