|

Balıkçılar Ramazan’dan umutlu-Samsun haber

Samsunlu balıkçılar, Ramazan ayında balık satışlarının artacağını ümit ediyor.

Yeni Şafak
17:12 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 17:58 - 26/05/2017 Cuma
IHA
Balıkçılar Ramazan’dan umutlu
Balıkçılar Ramazan’dan umutlu

Samsunlu balıkçılar, Ramazan ayında balık satışlarının artacağını ümit ediyor. Ramazan ayında vatandaşların iftar sofralarını çeşitli yemeklerle donatıyor. Bu yemeklerin başında ise etli yemekler geliyor. Ancak Samsun’da artan et fiyatlarının bu sene Ramazan ayında et tüketiminin azalacağını gösteriyor.

Durumdan faydalanmak isteyen balıkçılar ise et alamayan vatandaşların balığa yöneleceğini ümit ediyor.

Ramazan’dan oldukça ümitli olduklarını ifade eden balıkçı Hasan Köse, “Geçen sene Ramazan ayında balık satışlarımız çok iyiydi. İnşallah bu Ramazan’da daha iyi olur. Somon, alabalık, kefal, levrek, çupra gibi kafes balıkları tezgahlarda bulunuyor. Ramazan’da et fiyatları oldukça yükseliyor. Etin kilosu 50 liraya kadar çıktı. 50 liraya 1 kilo et alacaklarına, 10 liraya 1 kilo balık alsınlar, herkesin karnı doysun. 2 kilo balıkla 5-6 kişi birden doyabilir. Bunların dışında tezgahlarda kalkan havyarı da bulunuyor. Bu havyarın kilosu 20 liradan satılıyor. Havyar, dişi olan her kalkanlardan çıkıyor. Bunu yemesini bilen insanlar daha çok talep ediyor. Havyarı satın alan arkadaşlar genellikle mısır unu ve yumurtayla beraber tavada kızartıyorlar” dedi.

Balıkçı Kurtça Aydın ise, “Bu seneki Ramazan’dan geçen seneye göre daha umutluyuz. Sadece balıkçılar değil, bütün esnaflar 4 gözle Ramazan’ı bekliyor. Ramazan’da en çok levrek ve somona rağbet olacağını umuyorum. Şu anda levrek, çupra 20, somon 15, alabalık 10 liradan satılıyor” diye konuştu. Balıkçılar, etin yüksek fiyatı nedeniyle vatandaşların balığa yöneleceğini umut ediyor.

#Samsun
#Balık
#Balıkçılar
#Ramazan
7 yıl önce
default-profile-img