|

Fener'in son bombası NBA'den

Sarı-Lacivertliler geçtiğimiz sezon NBA’de Atlanta Hawks forması giyen Makedon yıldız Pero Antic ile büyük ölçüde anlaştı. Bu transferin bitmesi halinde, Makedon oyuncunun Obrodovic'in 'savaşan takım' hedefinde büyük rol oynayacağı belirtildi.

Yeni Şafak
09:52 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 10:56 - 30/06/2015 Salı
Diğer

Dixon ve Sloukas transferlerini bitiren Fenerbahçe, gözünü NBA yıldızına dikti. Kadrosunda önemli değişiklikler yaşayan Sarı-Lacivertliler, uzun rotasyonunda bombayı patlattı.



Hürriyet'in haberine göre, Fenerbahçe NBA'de Atlanta Hawks forması giyen Pero Antic ile el sıkıştı. Hem 4, hem de 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilme yeteneğine sahip Antic, 2.10 boyuna rağmen gününde olduğunda dış şutlardaki yüksek isabetleriyle farkını ortaya koyuyor.



Olympiakos'ta parladı

2010 yılına kadar kariyerinde önemli bir sıçrama yapamayan ve o sezonu Bulgar takımı Akademik Sofya'da geçiren Antic, Rusya'nın Spartak St.Peterburg takımının Eurochallenge Cup'ta oynadığı Final Four'da dikkatleri çekip, aynı yıl Makedon Milli Takımı'nın Litvanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki büyük başarısında önemli pay sahibi olarak Olympiakos'un yolunu tuttu. Komşuda da başarılı performansını devam ettiren ve iki sezon üst üste Euroleague şampiyonluğu yaşayan Antic, ardından NBA'de Atlanta Hawks forması giymeye başladı.



NBA'de 2 sezonda 113 maça çıkan ve 17.4 dakika süre alan Makedon oyuncu, 6.3 sayı, 3.5 ribaunt, 0.9 asist ortalamaları tutturdu. Makedon oyuncunun hırslı yapısının bu transferin bitmesinde önemli etkenlerden bir tanesi olduğu ve Obrodovic'in savaşan takım hedefinde büyük rol oynayacağı belirtildi.



Doğum tarihi:

1982


Boy:

2.10 metre


Ülke:

Makedonya


Mevkii:

Uzun forvet / pivot


Oynadığı takımlar:

Rabotnicki, Kızılyıldız, Akademik Sofya, Lokomotiv Kuban, Spartag St. Petersburg, Olympiakos, Atlanta Hawks



#pero antic
#fenerbahçe ülker
#transfer
9 yıl önce