|

Bayern Münih Şampiyonluğunu ilan etti- Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih!

Bayern Münih bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Yeni Şafak
21:59 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:04 - 29/04/2017 Cumartesi
IHA
Bayern Münih Şampiyonluğunu ilan etti
Bayern Münih Şampiyonluğunu ilan etti

Bayern Münih bugün oynadığı Wolfsburg maçını 6-0 gibi bir farkla kazanarak bitime üç hafta kala 27. şampiyonluğunu ilan etti.

Bavyera ekibi, Bundesliga'daki 31. hafta maçında Wolfsburg ile karşı karşıya geldi.

Volkswagen Arena'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya hızlı başlayan Bayern Münih, 19. dakikada David Alaba, 36 ve 45. dakikalarda Robert Lewandowski'nin attığı gollerle soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İkinci yarıda da hız kesmeyen kırmızı-beyazlılar, 66. dakikada Arjen Robben, 80. dakikada Thomas Müller ve 85. dakikada Joshua Kimmich'in kaydettiği gollerle karşılaşmadan 6-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 73'e yükselterek en yakın rakibi RB Leipzig ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran Bayern Münih, 5'i üst üste olmak üzere 27. Bundesliga şampiyonluğunu elde etti.

Öte yandan Bavyera ekibinin İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 4 büyük ligde şampiyonluk yaşadı. Deneyimli teknik adam, daha önce İtalya Serie A'da Milan (2004), İngiltere Premier Lig'de Chelsea (2010) ve Fransa Ligue 1'de Paris Saint-Germain (2013) takımlarını şampiyonluğa taşımıştı.


Thiago 2021'e kadar Bayern Münih’te-
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, İspanyol oyuncusu Thiago Alcantara'nın sözleşmesini 2021 yılına kadar uzattı.

Alman kulübünden yapılan açıklamada, İspanya Milli Takımı'nda da görev alan 26 yaşındaki Thiago'nun 2019 yılında sona erecek sözleşmesinin 2020-2021 sezonun sonuna kadar uzatıldığı bildirildi.

Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, futbolcusunun sözleşmesini uzatmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Thiago, çok fazla talibi olan Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri." değerlendirmesini yaptı.

Thiago da ailesiyle Münih'te yaşamaktan çok mutlu olduğunu kaydederek takımı ile çok sayıda şampiyonluk elde etmek istediğini söyledi. Barcelona'dan 2013'te Bayern Münih'e transfer edilen Thiago, bu sezon Bavyera temsilcisinde 39 maçta 8 gol attı.

Coman 3 yıl daha Bayern Münih’te-
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, Fransız futbolcu Kingsley Coman'ı 2020’ye kadar renklerine bağladı.

Alman kulübünden yapılan açıklamada, Juventus’tan bu sezon sonuna kadar kiralanan Coman için satın alma opsiyonunun kullanıldığı belirtilerek, 20 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Coman'ın kırmızı–beyazlı ekibin geleceğine ilişkin önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, bundan dolayı genç futbolcu için satın alma opsiyonunu kullandıklarını belirtti.

Coman'ın büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Rummenigge, Fransız futbolcunun gelecek yıllarda kendilerine yardımcı olacağına inandığını kaydetti.

Bayern Münih, Coman'ın bonservis ücreti ile ilgili açıklama yapmazken Alman basını, kırmızı-beyazlı ekibin Fransız oyuncu için Juventus'a 21 milyon avro ödediğini öne sürdü.

#Bayern Münih
#Bungesliga
#Şampiyon
#Bayern Münih şampiyon
7 yıl önce