|

Bayram tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman sona erecek?

Bayram tatili kaç gün sürecek ve ne zaman sona erecek? Kurban bayramı tatili için artık az bir süre kaldı. Vatandaşlar özellikle de çalışanlar bayram tatilinin gelmesini bekliyor. Büyük ihtimalle 9 gün olacak kurban bayramına çıkacak vatandaşlar tatilin ne zaman biteceğini de merak ediyor. İşte 2016 Bayram tatili hakkında merak edilen tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:47 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:27 - 13/08/2016 Cumartesi
Diğer
Bayram tatili

kaç gün sürecek ve tatil ne zaman bitecek? İşte bu sorunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Kurban bayramı tatili için geri sayım başladı. Çalışan vatandaşlar için iyi bir fırsat olan bayram tatili son yapılacak açıklamadan sonra kesinlik kazanacak ve muhtemelen 9 gün tatil olacak. Peki bayram tatili ne zaman sona erecek? İşte tüm detaylar.



Kurban bayramı

bu yıl Arefe 11 Eylül ve bayramın 1. günü 12 Eylül Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonları ile birlikte bayram tatili 9 güne çıkacak. Ancak bayram tatilinin 9 gün olabilmesi için cuma günün de tatil edilmesi gerekiyor. İşte kurban bayramı bayram tarihleri.



KURBAN BAYRAMI DA 9 GÜN OLACAK


Numan Kurtulmuş Kurban Bayramı ile ilgili beklenen haberi verdi. Kurtulmuş bayram tatili ile ilgili "Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi." dedi.



Kurban bayramı


Arefesi 11 EYLÜL PAZAR



1. günü 12 EYLÜL PAZARTESİ



2. günü 13 EYLÜL SALI



3. günü 14 EYLÜL ÇARŞAMBA



4. günü 15 EYLÜL PERŞEMBE



Arefe (Kurban)


Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır (cem-i takdim).



Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.



Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm", 196-197) nakledilmiştir.



Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.



Teşrik tekbiri de şöyledir: "Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ İlahe İllallâhu Vallâhu Ekber. Allâhu Ekber Velillâhil hamd."



İster cemaatle, ister yalnız başına namaz kılan, kurban kesen veya kesmeyen yolcu olan veya olmayan kadın-erkeğin; farz olan her namazın peşinde Teşrik tekbirlerini getirmesi gerekir.



Kurban Bayramı


Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim'in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe'de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat'ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.



Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.



Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.



Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.



Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:



“Allah'a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır..."

(Hac, 37)



Kurbanlarımız Rabbimize yakınlığa vesile olsun. Bayramımız mübarek olsun.



Kamuda izin yasağının kalkması rezervasyonları arttırdı


Rusya krizinin aşılması, kamu personelinin izin yasağının kalkması ve yaklaşan 9 günlük bayram tatili, zor durumdaki turizmcinin biraz da olsa yüzünün gülmesine yol açtı. Otelciler ve esnaf temsilcileri, ardı ardına yaptıkları açıklamalarda, sezon sonu beklentilerinin yükseldiğini, rezervasyonlarda gözle görülür artış yaşanmaya başlandığını belirttiler.


"Tüm kamu personelini bekliyoruz"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamu personeline konulan izin yasağının kaldırılmasının turizmciye nefes aldırdığını söyledi.


İzin yasağının kaldırılmasının ardından rezervasyonlarda bir miktar artış görüldüğünü ifade eden Yüksekol, "15 Temmuz'un ardından kamu personeline izin yasağı getirilmesiyle biz otelciler olarak sıkıntı yaşadık. Ancak, geçtiğimiz günlerde kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasıyla birlikte, rezervasyonlarımızda gözle görülür bir artış var. Bunun ilerideki tarihlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Çeşme, her zamanki gibi tüm misafirlerine kucak açmış olarak bekliyor. Türkiye'nin en iyi tatil beldelerinden birisi olarak, izin kullanacak tüm kamu personellerini Çeşmemize bekliyoruz" dedi.


"Sezon Eylül sonunu bulacak"

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de yaptığı açıklamada, kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Bu izin yasağının kaldırılmasının Çeşme'ye ne kadar yansıyacağını bilmiyoruz. Kamu personelinin Çeşme'de tatiline devam edebileceği duygusunu herkese yaymak istiyoruz. İnşallah Çeşme için hayırlı bir sezon sonu olur diye düşünüyorum. Ağustos ayını neredeyse yarıladık. Hemen arkasından Kurban Bayramı tatili var. 9 günlük bayram tatilinden umudumuz çok yüksek. Tahmin ediyorum, böyle giderse sezonumuz Eylül ayı sonunu bulacaktır" diye konuştu.


Oteller hafta sonları tam dolu

Ağustos ayında, hafta sonu tatillerini değerlendirmek için Çeşme'yi tercih edenlerin sayısındaki ciddi artış, turistik oteller ile butik otellerde ve pansiyonlarda doluluk yaşanmasına neden olurken, günübirlikçi olarak adlandırılan vatandaşlar da plajlarda yoğunluk yaşatıyorlar. Oteller, özellikle hafta sonları tam doluluk yaşarken, hafta içi rezervasyonlarında da, kamu personelinin izin yasağının kalkmasıyla belirgin bir artış yaşanmaya başladı.


Rüzgar, deniz, kum, güneş keyfini engelleyemedi


Sıcak havaların ardından bu hafta sonunda hava sıcaklığının bir miktar düşmesi ve havanın rüzgarlı olmasına karşın, tatilciler, deniz keyiflerine ara vermediler. Denizin dalgalı olması ve rüzgar, tatilcilerin deniz, kum, güneş keyiflerini engelleyemedi.


Alaçatı'da akşamları insan seli

Öte yandan, Çeşme'nin markalaşmış beldesi Alaçatı, bu yıl da özellikle İstanbullu tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Turizmde markalaşmış belde Alaçatı, marka mekanları da çekmeye devam ederek, farklılığını bu yıl da ortaya koydu. Alaçatı'nın tarih kokan daracık sokakları, akşamları geç saatlere kadar insan seliyle dolup taşıyor.





Bayram tatili kaç gün sürecek ve ne zaman sona erecek? Kurban bayramı tatili için artık az bir süre kaldı. Vatandaşlar özellikle de çalışanlar bayram tatilinin gelmesini bekliyor. Büyük ihtimalle 9 gün olacak kurban bayramına çıkacak vatandaşlar tatilin ne zaman biteceğini de merak ediyor. İşte 2016 Bayram tatili hakkında merak edilen tüm detaylar.


#Kurban bayramı
#Bayram tatili
#2016 kurban bayramı tatili ne zaman
#bayram tatili son gün
8 yıl önce