|

Beşiktaş Galatasaray maçı canlı anlatım ekranı

Beşiktaş Galatasaray maçı canlı anlatım ekranını haberimizden görebilirsiniz. Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında debi mücadelesi oynanacak. Karşılaşmadan en son gelişmeleri, takımlardan son durumu, muhtemel 11'leri ve canlı maç anlatım sayfasını sizlerle paylaşıyoruz. Derbi maçın önemli dakikalarını ve canlı maç skorunu yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
23:44 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:46 - 22/09/2016 Perşembe
Diğer
Beşiktaş Galatasaray maçı canlı

anlatım sayfası ile karşınızdayız. Spor Toto Süper Lig'in 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu 5. haftasında derbi mücadelesi yaşanacak. Lig'de iki ezeli rakibin de 10'ar puanı bulunuyor.

Beşiktaş Galatasaray

maçını kazanan taraf Süper Lig'de önemli avantaj sağlayacak. Bu dev derbinin en güncel gelişmelerini, istatistikleri, canlı maç anlatım sayfasını ve takımlardan son haberleri buradan sizlerle paylaşıyoruz. Vodafone Arena'da 24 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da oynanacak olan Beşiktaş Galatasaray

derbi

maçından tüm ayrıntıları haberimizden görebilirsiniz.



Beşiktaş Galatasaray derbi maçından bilgiler


Beşiktaş ile Galatasaray 117. kez karşı karşıya geliyor


Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Galatasaray ile 24 Eylül Cumartesi günü ligde 117. kez karşı karşıya geliyor.


2016-2017 sezonunda Süper Lig'in ilk derbisinde Beşiktaş, 24 Eylül Cumartesi günü ezeli rakiplerinden Galatasaray'ı Vodafone Arena'da konuk edecek. Süper Lig'de daha önce 116 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Galatasaray'ın 43 galibiyetle siyah-beyazlı ekibe karşı üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş'ın ise ezeli rakibine karşı 32 kez galibiyeti bulunurken, iki takım 41 kere beraberliği bozamadı.



BEŞİKTAŞ GALATASARAY CANLI ANLATIM



Ezeli rekabette 117. randevu


Süper Lig'in ilk derbisinde Galatasaray'ı konuk edecek Beşiktaş, ezeli rakibi ile evinde oynadığı 58 maçta, 20 kez mağlup olurken, 18 maçtan galip ayrıldı. Beşiktaş'ın evinde oynanan 58 maçtan 20'si ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan son 13 maçta ise Galatasaray'ın 7 galibiyeti bulunurken, siyah-beyazlı ekibin ise 2 galibiyeti bulunuyor. Ezeli rakipler geriye kalan 4 maçta ise eşitliği bozamadı.



Vodafone Arena'da ilk Süper Lig derbisi


Beşiktaş'ın son teknoloji ile inşa edilen yeni stadı, Süper Lig'de ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapacak. Daha önce eski İnönü Stadyumu'nda oynanan son derbi 3-3'lük beraberlikle sonuçlanmıştı (26 Ağustos 2012). Evinde oynadığı son 12 lig maçını kazanan Beşiktaşiyi bir iç saha serisi yakalamışken, Galatasaray'ı da yenerek bu seriyi devam ettirmek istiyor.



Şenol Güneş ile Jan Olde Riekerink 3. kez karşılaşıyor


Şenol Güneş ile Jan Olde Riekerink, cumartesi günü oynanacak derbide üçüncü kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. Süper Lig'de Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Galatasaray'a karşı üstünlük sağlarken, Riekerinkli Galatasaray ise Süper Kupa'da Beşiktaş'ı penaltılar sonucunda mağlup etmeyi başarmıştı. Şenol Güneş'in Galatasaray'a karşı çıktığı Süper Lig'deki son 14 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 de mağlubiyeti bulunuyor.



Derbi öncesi başkanlardan birlik ve beraberlik vurgusu


Deplasman yasağının kalkması için Valilik'te yapılan toplantıda bir araya gelen başkanlar derbi için dostluk mesajları vermişti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu derbinin bir örnek olmasını istediğini belirterek, “Bu sporda barışın adımlarını Fikret Orman'la birlikte atmak istiyorum, bu nedenle de taraftarlarımla Vodafone Arena'da olmak istiyorum. Fikret Başkanın yanında tribünde maçı izlemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Fikret Orman ise Galatasaray'ı Vodafone Arena'da ağırlamaktan büyük keyif alacaklarını belirterek, “İlk derbimizi Galatasaray seyircisinin de olduğu güzel bir fair-play'ı olan maç içerisinde oynamak istiyoruz. Biz de Galatasaray stadına gitmek, Fenerbahçe stadına gitmek istiyoruz. Biz Galatasaray'ı Vodafone Arena'da ağırlamaktan büyük keyif alacağız" açıklamasını yapmıştı.



Galatasaray'da Beşiktaş mesaisi sürüyor


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 5. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti.



Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde gerçekleştirilen sarı-kırmızılıların antrenmanı ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Daha sonra beşe iki top kapma ve pas çalışması yapıldı. Antrenmanın ana bölümünde ise 11'e 11 tam sahada taktik çalışma üzerine bir çift kale maç gerçekleştirildi. Taktik çalışma içerisinde savunma ve hücum ile duran top organizasyonları üzerinde duruldu.



Galatasaray, Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarını yarın saat 17.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayarak maç için kampa girecek.





Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın perdesi yarın açılıyor


Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta yarın oynanacak Antalyaspor - Akhisar Belediyespor maçıyla başlayacak.


Süper Lig'in 5. haftası sezonun ilk derbisine de sahne olacak. Son şampiyon Beşiktaş'ın Galatasaray'ı ağırlayacağı derbi, 24 Eylül Cumartesi günü Vodafone Arena'da saat 20.00'de oynanacak. Mücadelede Ali Palabıyık düdük çalacak.


Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın maç programı ve hakemler şöyle:



YARIN


20.00 Antalyaspor - Akhisar Belediyespor (Antalya): BARIŞ ŞİMŞEK



24 EYLÜL CUMARTESİ


13.30 Medipol Başakşehir - Osmanlıspor (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim) HALİL UMUT MELER


16.00 Trabzonspor - Atiker Konyaspor (Hüseyin Avni Aker) (SERKAN ÇINAR)


20.00

Beşiktaş - Galatasaray

(Vodafone Arena) (ALİ PALABIYIK)



25 EYLÜL PAZAR


13.30 Kayserispor - Çaykur Rizespor (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has) ÖZGÜR YANKAYA


16.00 Bursaspor - Kasımpaşa (Bursa Büyükşehir Belediye) YAŞAR KEMAL UĞURLU


19.00 Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor (Ankara 19 Mayıs) ALPER ULUSOY


19.00 Fenerbahçe - Gaziantepspor (Ülker) FIRAT AYDINUS



26 EYLÜL PAZARTESİ



20.00 Adanaspor - Aytemiz Alanyaspor (5 Ocak Fatih Terim) SUAT ARSLANBOĞA



Derbilerde deplasman yasağı kalktı


İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbilerde deplasman yasağını kaldırarak, konuk takım taraftarlarının stada alınmasına karar verdi.



Spor Toto Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu deplasman yasağını görüşmek üzere toplandı. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alper Narman, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Metin Doğan'ın katıldığı toplantıda "3 büyükler" arasında yaklaşık 5 yıldır süren deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı.



Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Özköse, deplasman yasağının kalktığını vurgulayarak, "İl Spor Güvenlik Kurulunun kulüplerimizle aldığı karar neticesinde bundan sonra İstanbul kulüpleri birbirleriyle yaptığı maçlara taraftar götürecek. Yasak kalkmıştır. Futbolumuz için hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray'ı en iyi şekilde misafir edeceğiz. Bu kararın futbolumuza katkısı olacaktır." ifadelerini kullandı.



Özköse, Beşiktaş ve Bursaspor arasındaki deplasmana taraftar götürme yasağının ise daha sonra gözden geçirileceğini belirtti.



Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Narman ise yasağın kalkmasından dolayı memnuniyet duyduklarını anlatarak, "İnşallah bir daha böyle yasak olmaz. Beşiktaş'ın stadında dostça görüntüler olacak. Hiçbir sevimsiz olay olmayacak. Bir daha bu yasağa yol açacak sıkıntılar yaşamayacağız. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde bu adımı attık. Taraftarlarımız da bu şekilde olacaktır. İnşallah bu kararı sezon boyunca götüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.





Fenerbahçe Kulübünü temsil eden yönetim kurulu yedek üyesi Metin Doğan da yasağın kalkmasını olumlu bularak, "Taraftarlarımızın ortak isteğiydi. 15 Temmuz sürecinden sonra ciddi uzlaşma oluştu. Bu ortama kulüpler olarak katkı sağlamak istiyoruz. Beşiktaş-Galatasaray maçı fair-play ortamında geçecektir ve Kadıköy'de oynanacak maçlara da örnek teşkil edecektir. Yöneticiler olarak bizlere de ciddi sorumluklar düşüyor. Doğru demeçler verirsek Türk sporuna ciddi katkılar sunarız. Beşiktaş-Galatasaray derbisi kaliteli geçecektir." diye görüş belirtti.



Doğan, bir soru üzerine Trabzonspor'la yasağın devam ettiğini anlatarak, "Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı bir karar söz konusu. Orada alınmış karar var. Düzeltip düzeltilmeyeceği onların tasarrufu. Onlar bu kararını gözden geçirdikten sonra değerlendirme yapacağız." şeklinde konuştu.



- Yasak 5 yıl sonra kalktı


İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karardan sonra "3 büyükler" arasındaki deplasman yasağı yaklaşık 5 yıl sonra kalkmış oldu.



Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor 17 Kasım 2011'de aldıkları bir kararla Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmuş ve bu takımlar arasında oynanan maçlara deplasman taraftarı götürülmesi yasaklanmıştı.



Bu tarihten sonra 4 kulüp arasında oynanan maçlara deplasman takımı taraftarı gidememişti. Yaklaşık 5 yıl önce 20 Kasım 2011'deBeşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasak 24 Eylül 2016'da bu iki takım arasında oynanacak karşılaşmayla sona erecek.



Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera:


Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçla ilgili olarak "Şampiyonluğun en büyük iki adayı karşı karşıya gelecek" yorumunda bulundu.



Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş ile oynayacağı sezonun ilk derbi maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Muslera, çok zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi.



Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Vodafone Arena'nın çok güzel bir stat olduğunu dile getiren Fernando Muslera, "Farklı bir atmosferde, çok güzel bir maç olacak. Bir an önce cumartesi gününün gelmesini istiyoruz. Beşiktaş'ı yeni stadı için tebrik etmek istiyorum, çok güzel bir stat oldu. O statta sahaya çıkmayı dört gözle bekliyoruz. Kupa finali ile bu maçı kıyaslayamayız. Bu maç 90 dakikada sonuçlanacak. Sadece benim değil, tüm takımın ortaya koyacağı performans çok önemli. Ben kurtarışlar yaptığım için ön plana çıkmış olabilirim." diye konuştu.





- "Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben öyle düşünmüyorum"


Sarı-kırmızılı futbolcu, derbide Beşiktaş'ın favori gösterilmesiyle ilgili yorumlar üzerine, "İster istemez bir derbi varsa, evinde oynayan takım favori gösterilebiliyor. 45-50 bin taraftarınızı arkanıza alıyorsunuz. Beşiktaş favori gösterilebilir, bu normal ama bana göre şampiyonluğun en büyük iki adayı karşı karşıya gelecek. Baskı altında oynayabilen bir takımız. Kağıt üzerinde taraftarını arkalarına almaları ve kendi sahalarına oynamaları açısından Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben öyle düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.



Beşiktaş karşısında kazandıkları Süper Kupa'nın sezona iyi başlamalarını sağladığını vurgulayan Muslera, şunları kaydetti:



"Süper Kupa'yı almamızla beraber takıma daha fazla güven geldi. Sezona bu güvenle başladık. Rakibimizi kendi sahasında yenmek bize daha da büyük bir motivasyon verecektir. Şampiyonluk uzun bir yol, bu yolda sadece derbileri değil, diğer maçları da kazanmanız gerekiyor. Çok önemli bir maç, orada alacağımız bir galibiyet kendimize olan güvenimizi katlayacaktır."



- "Her zaman taraftarımızla beraber oynamak isteriz"


Uruguaylı file bekçisi, taraftarlara uygulanan deplasman yasağıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:



"Bu konu çok çok önemli. Çünkü taraftara Beşiktaş'ın ne kadar ihtiyacı varsa, bizim de ihtiyacımız var. Her zaman taraftarlarımızla beraber oynamak isteriz. Oraya gelen taraftarların dostça bir maç seyretmeleri, maçtan önce dostça görüntüler verip, sonuç ne olursa olsun herkes ailesinin yanına sağ salim bir şekilde dönmesi önemli. Maçtan önceki kavgalar kimseye bir şey kazandırmaz, hepimiz taraftarımızı orada görmek istiyoruz. Bu maçın dostça geçmesi en büyük temennimiz."



Fernando Muslera, Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin hakkında yapılan eleştirilerle ilgili olarak, "Bu konuda bir şey söylemem çok doğru olmaz. Neler yazıldığına çok hakim değilim. Tolga çok çok iyi bir kaleci ve bu zamana kadar bunu yeterince gösterdi." dedi.



Muslera, takım arkadaşı Semih Kaya'nın, "Allah, Muslera'yı başımızdan eksik etmesin" ve teknik direktör Cihat Arslan'ın, "Muslera ligde haksız rekabet yaratıyor" yorumlarının hatırlatılması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:



"Semih'in yorumunu duydum, kendisine çok teşekkür ettim. Diğer taraftan Cihat hocaya da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü farklı bir göz, bir takımın teknik direktörünün, rakip takım oyuncusunu takdir etmesi beni inanılmaz gururlandırdı. Bu yaptığınız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu yorumlar nedeniyle çok gururlandım ama takım arkadaşlarımın bana verdiği destek sayesinde böyle bir durum ortaya çıkıyor."



Muslera, bu sezon ortaya koyacakları performansla geçtiğimiz seneki kötü yılı unutturmak istediklerini belirterek, "Geçen seneye göre takımımızda inanılmaz büyük bir farklılık var. Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Takımda güzel bir tablo ortaya çıktı. Her oynadığınız sezonun farklı bir hikayesi oluyor ama istatistikler size bir şeyleri gösterebiliyor. Ne kadar gol yediğiniz ve kurtarış yaptığınız gibi. Bu sezon kişisel olarak hedeflerim daha az gol yemek. Takım olarak ise çok iyi geçirmediğimiz bir sezon vardı, daha iyi bir yıl geçirip daha başarılı olmak istiyoruz. Evet kötü bir sezon geçirmişiz gibi gözükse de 3 kupanın 2'sini kazanmayı da bildik." diye görüş belirtti.



- "Savunmada kim oynarsa oynasın kendimi güvende hissediyorum"


Savunmada oynayan tüm takım arkadaşlarına güvendiğinin altını çizen deneyimli file bekçisi, "Savunmada kim oynarsa oynasın ben kendimi çok güvende hissediyorum, elimizdeki defans oyuncuları çok kaliteli isimler. Uzun zamandır tanıdığım stoperler. Burada hocamızın işi zorlaşıyor, bu kadar iyi stoperin olduğu takımda ikisini seçmek kolay değil ama benim için hepsi eşit." yorumunda bulundu.



Muslera, Taffarel'den sonra göreve gelen kaleci antrenörü Frans Hoek ile ilgili olarak ise, "Taffarel gibi dünya çapında bir isim gitti, onun yerine aynı standartlarda çok önemli bir isim geldi. Hangi kulüplerde görev yaptığına bakılınca ne kadar büyük bir isimle çalıştığınızı anlıyorsunuz. Kendisi ile tam olarak iki hafta önce çalışmaya başladık. Milli takım arası vardı. Çok mutluyum, Taffarel gidince üzülmüştüm ama o gelince mutlu oldum." diyerek sözlerini tamamladı.



Beşiktaş Galatasaray maçı canlı

anlatım ekranını haberimizden görebilirsiniz. Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında debi mücadelesi oynanacak. Karşılaşmadan en son gelişmeleri, takımlardan son durumu, muhtemel 11'leri ve canlı maç anlatım sayfasını sizlerle paylaşıyoruz. Derbi maçın önemli dakikalarını ve canlı maç skorunu yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz. İşte tüm detaylar.


#Beşiktaş
#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#Canlı anlatım
#Canlı
#Canlı maç izle
8 yıl önce