|

Sağlıkta devrim: Bakterisiz akıllı telefonlar

Hastanelerde gerçekleşen ölümlerin başta gelen sebeplerinden birisinin yine hastanelerde kapılan enfeksiyonlar olduğunu biliyor muydunuz? Ne demişler: Balık kokarsa tuzlanır. Ya tuz kokarsa..?

Yeni Şafak
11:59 - 25/06/2015 Perşembe
Diğer

Son yıllarda her ne kadar son kullanıcıya dönük sıkıntılarla boğuşmakta olsa da şirketlere yönelik servisleri ve güvenlik protokolleri ile kurumsal kanatta halen ağırlığını koruyan RIM Blackberry (BB) şimdi de sağlık sektörüne yönelik yeni bir girişime hazırlanıyor.



Direkt BB CEO'su John Chen'in ağzından çıktığı için doğruluğundan emin olduğumuz yeni proje, hastanelere bakteriden arındırılmış akıllı telefonlar (ve tabii onlarla birlikte asıl gelir olan servislerini) satmak. Henüz sadece fikir aşamasında olduklarını belirten Chen'e göre oldukça gerçekleştirmeleri halinde oldukça kritik bir boşluğu doldurmayı da başarmış olacaklar.







Evet bu açıklama sanırız kafi olsa gerek. Haberimize devam edelim:



İşte bu açığı gören ve kolları sıvayan BB de yanına Cisco ile ThoughtWire firmalarını alarak üçlü bir ortaklık oluşturmaya karar veriyor. Pilot hastane olarak da Mackenzie Richmond Hill Hastanesi seçiliyor. Blackberry'nin ana görevi tahmin edeceğimiz gibi cihaz ve yazılım desteği.



Dediğimiz gibi hem oldukça önemli hem de daha da mühimi bir o kadar bakir bir alan. Tutacak olursa BB'ye rahat bir nefes aldıracağı kesin.



Bu arada

biliyorsunuz değil mi? Hatta

gün yüzüne çıktı bile.




#blackberry
#sağlık
#akıllı telefon
#cisco
9 yıl önce