|

Bingöl'de 1 ton amonyum nitrat ele geçirildi haberi

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yapımında kullandığı 1 ton amonyum nitrat, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Yeni Şafak
18:17 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 15:25 - 28/10/2016 Cuma
AA

Bingöl'ün Genç ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının bomba yapımında kullandığı 1 ton amonyum nitrat, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 49. Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince Yeni̇yazı bölgesi̇nde düzenlenen "Şehi̇t Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye-24 Operasyonu"ndaki arazi araması sırasında, PKK'lı teröristler tarafından bomba yapımında kullandığı değerlendirilen 1 ton amonyum nitrat ele geçirildi.



Güvenlik güçleri, ele geçirilen amonyum nitratı kontrollü olarak imha etti.



Terörle mücadele operasyonları


Siirt'in Pervari ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca üs bölgesine düzenlenen silahlı saldırıda, bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.



Buna göre, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde icra edilen operasyonda, 3 sığınakta muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.



Bingöl'ün Genç ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü üyelerine ait yaşam malzemeleri ele geçirildi.



Siirt'in Pervari ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca üs bölgesine silahlı saldırı düzenlendi, bir terörist etkisiz hale getirildi.



Şırnak'ın Silopi ve Diyarbakır Kulp ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.



- 3 DEAŞ mensubu yakalandı


Ağrı merkezde icra edilen operasyonda, silah, mühimmat, bir dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 kalaşnikov piyade tüfeği ve bu silaha ait bin 200 mühimmat, 11 antitank RPG-7 roketatar mühimmatı, bir antipersonel RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 parça toplam 500 gram ağırlığında TNT kalıbı, 40 büyük tüp, 33 küçük tüp ile 2 kamyon yaşam malzemesi bulundu.



Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, terör örgütü mensuplarına ait yaşam malzemeleri, Tunceli merkezde de 6 sığınak ve bir su tankeri ele geçirildi.



Irak'ın kuzeyi Zap bölgesine dün düzenlenen hava harekatıyla teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah, mevzi, sığınak ve barınaklar imha edildi.



Kilis Havuzlubahçe'de Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan 3 terör örgütü DEAŞ üyesi yakalandı.



#Bingöl
#el yapımı patlayıcı düzeneği
#Amonyum nitrat
#Terör operasyonu
#PKK
7 yıl önce