|

Bitlis’te 6 terörist öldürüldü -Bitlis haber

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, teröristle mücadele harekâtı kapsamında yapılan operasyonlarda 6 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilirken, 5 sığınıkla bir avcı boy çukuru imha edildi.

Yeni Şafak
17:31 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:02 - 19/01/2017 Perşembe
IHA

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, teröristle mücadele harekâtı kapsamında yapılan operasyonlarda 6 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilirken, 5 sığınıkla bir avcı boy çukuru imha edildi.



Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede kış operasyonlarına devam edildiği bildirildi. Açıklamada, “Bitlis merkez ilçesi Başmaklı, Balcılar ve Ilıcak kırsalında 11 Ocak 2017 tarihinde başlatılan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu devam etmektedir. Devam eden operasyon esnasında, teröristlerle 14 Ocak 2017 günü temas sağlanmış olup, çıkan çatışmada 6 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, ayrıca yapılan temas aramasında 5 adet sığınak ve bir adet avcı boy çukuru imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden ve sığınaklardan 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 2 adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, EYP yapımında kullanılan malzeme, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Sorumluluk bölgesinde bulunduğu değerlendirilen teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar, zaman mevhumu gözetmeksizin Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.



Bitlis Valiliğinden 'özel güvenlik bölgesi' açıklaması

Bitlis kent merkezi ile Tatvan, Mutki, Güroymak ve Hizan ilçelerindeki bazı alanlar 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.


Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Tatvan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Anadere-1 ve Anadere-2 bölgesi, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Peşan, Giriha, Panavapotu, Tiş, Banaf, Mezre, Şehit, Derbererika, Şutlan, Zinit, Karzo, Kibar, Büyük, Tüskan, Derviş Dağı, Surun, Bigazine, Kireç, Demosevdu, Didevan, Bilan, Kurugöl, Gevriger, Mirzametelis, Beyaztaş, Paligiri ve Kuştaşı tepe bölgelerinde, Hizan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Hizan-1, Hizan-2 ve Hizan-3 bölgesi ve Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Sehi-1 ve Sehi-2 bölgesi, Deliktaş bölgesi, Direktaş bölgesi, Geman Tepe-1 ve Geman Tepe-2 bölgesi, Sarpkaya-1 ve Sarpkaya-2 bölgesi, Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Mutki-1, Mutki-2 ve Mutki-3 bölgesinde Tatvan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Tatvan-1, Tatvan-2 ve Tatvan-3 bölgesi; milli güvenlik, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11'inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların mezkur bölgelerindeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 15 gün süreyle 17– 31 Ocak 2017 tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiştir” denildi.


#Bitlis
#Terör operasyonu
#terörist
7 yıl önce
default-profile-img